Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ντοπέ» ήταν στο Πεκίνο ο Ραμζί από το Μπαχρέιν και ο Γερμανός Σουμάχερ

«Ντοπέ» ήταν στο Πεκίνο ο Ραμζί από το Μπαχρέιν και ο Γερμανός Σουμάχερ

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου στα 1.500 μέτρα, Ρασίντ Ραμζί, βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο ντόπινγκ στη διάρκεια της κορυφαίας διοργάνωσης. Παράλληλα, η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (BDR) ανακοίνωσε ότι και ο Στέφαν Σουμάχερ έχει βρεθεί να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Φήμες στην Ιταλία για θετικό δείγμα του Νταβίντε Ρεμπελίν.

66

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου στα 1.500 μέτρα, Ρασίντ Ραμζί, βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο ντόπινγκ στη διάρκεια της κορυφαίας διοργάνωσης, όπως ανακοίνωσε ο σεΐχης Αχμέντ μπιν Χαμάντ αλ-Χαλιφά, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μπαχρέιν.

«Η εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβε αλληλογραφία από τη ΔΟΕ, με την οποία την ενημέρωνε ότι στις 19 Φεβρουαρίου το δείγμα ενός ελέγχου, στον οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της, Ρασίντ Ραμζί, βρέθηκε θετικό στην απαγορευμένη ουσία EPO Cera» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μπαχρέιν και υπογράμμισε ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2005 στα 800 και τα 1.500 μέτρα θα μεταβεί στη Γαλλία, πιθανότατα στις 8 Μαϊου, για το άνοιγμα του β δείγματος.

Ο Ραμζί είχε γίνει ο πρώτος αθλητής από το Μπαχρέιν, που κατέκτησε μετάλλιο στην Ιστορία του στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εφόσον και το β δείγμα βγει θετικό, ο Ραμζί θα χάσει το μετάλλιό του, με αποτέλεσμα ο Ασμπέλ Κιπρούτο Κίπροπ από την Κένυα να γίνει «χρυσός» Ολυμπιονίκης, ο Νεοζηλανδός Νίκολας Γουίλις να πάρει το αργυρό και ο Γάλλος Μεχντί Μπααλά, ο οποίος είχε τερματίσει τέταρτος στον τελικό των 1.500 μέτρων, να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Παράλληλα, η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (BDR) ανακοίνωσε ότι ο Στέφαν Σουμάχερ βρέθηκε «θετικός» στην απαγορευμένη ουσία CERA (σ.σ. η νέα μορφή της ερυθροποιητίνης), στο πλαίσιο επανεξέτασης δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

«Η ομοσπονδία έχει διαβιβάσει στον κ. Σουμάχερ τα έγγραφα περί θετικού επανελέγχου που προέρχεται από τους Αγώνες του Πεκίνου. Τώρα μπορεί να ζητήσει την εξέταση του β δείγματος. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μέσω ανακοίνωσης», δήλωσε στο πρακτορείο «Reuters» στέλεχος της BDR.

Αρνείται κάθε κατηγορία ο δεύτερος Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Νταβίντε Ρεμπελίν

Την Τρίτη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ανακοινώσει πως βρέθηκαν «θετικά» στη συγκεκριμένη ουσία επτά δείγματα από έξι αθλητές, ύστερα από επανέλεγχο, στον οποίο υποβλήθηκαν περίπου 950 δείγματα.

Η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI) ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της, ότι ένας από τους άρρενες αθλητές βρίσκεται μεταξύ των υπόπτων, ενώ τα ιταλικά ΜΜΕ προχώρησαν περισσότερο και ονομάτισαν τον «ασημένιο» Ολυμπιονίκη στο αγώνισμα δρόμου της ποδηλασίας, Ρεμπελίν.

Ο 37χρονος αθλητής, ο οποίος στο Πεκίνο τερμάτισε πίσω από τον Ισπανό, Σάμουελ Σάντσεθ, την περασμένη εβδομάδα κατέκτησε για τρίτη φορά τη νίκη στον αγώνα του Βελγίου, Fleche Wallone.

Από την πλευρά του, ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας στο Πεκίνο, Νταβίντε Ρεμπελίν, αρνείται κάθε κατηγορία περί της ανάμιξής του στην υπόθεση ντόπινγκ των έξι αθλητών.

«Ο Νταβίντε δεν έχει κάνει τίποτα. Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι μπροστά σε αυτό το απίστευτο γεγονός» τόνισε στην ηλεκτρονική έκδοση της Gazzetta dello Sport η σύζυγος και ατζέντης του αθλητή, Σελίνα Μαρτινέλο.

«Υποβάλλαμε το αίτημα για την ανάλυση του β δείγματος και θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024