Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγγίζει το τέλειο η ελληνική αποστολή στους Μεσογειακούς Αγώνες

Αγγίζει το τέλειο η ελληνική αποστολή στους Μεσογειακούς Αγώνες

Τα έξι χρυσά μετάλλια έφτασε η σημερινή συγκομιδή της ελληνικής αποστολής στη 4η ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων. Πάλη, ενόργανη γυμναστική, άρση βαρών αλλά και τέννις είχαν σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο. Τις καλές τις εμφανίσεις συνεχίζει όμως και η εθνική μπάσκετ ανδρών, ενώ την ήττα γνώρισε την πρεμιέρα η εθνική ποδοσφαίρου με 2-1 από την Τουρκία.

26

Τα έξι χρυσά μετάλλια έφτασε η σημερινή συγκομιδή της ελληνικής αποστολής στη 4η ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων. Πάλη, ενόργανη γυμναστική, άρση βαρών αλλά και τέννις είχαν σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο. Τις καλές τις εμφανίσεις συνεχίζει όμως και η εθνική μπάσκετ ανδρών, ενώ την ήττα γνώρισε την πρεμιέρα η εθνική ποδοσφαίρου με 2-1 από την Τουρκία.

Το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο κατέκτησε ο Βλάσης Μάρας. Ο πρωταθλητής μας της ενόργανης γυμναστικής, συγκέντρωσε 9.737 βαθμούς που του χάρισαν την πρώτη θέση. Λίγο αργότερα τον ακολούθησε ο Βασίλης Τσολακίδης πρωτιά στο δίζυγο, συγκεντρώνοντας 9.637 βαθμούς.


Το πρώτο της χρυσό στο τένις κατέκτησε η ελληνική ομάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας. Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης και ο Αναστάσιος Βασιλειάδης επικράτησαν στο διπλό με 2-0 σετ (6-1, 6-1) της αντίστοιχης ομάδας των Αλγερινών και ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.


Μετά τους άνδρες όμως ακολούθησαν και οι γυναίκες, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό. Η Λένα Δανιηλίδου και η Μαρία Παυλίδου νίκησαν στον τελικό 2-0 (6-4, 7-6) τις Ισπανίδες και χάρισαν στην χώρα μας ακόμα μια επιτυχία στη διοργάνωση.


Στην ελευθέρα πάλη και συγκεκριμένα στην κατηγορία των 51 κιλών η Σοφία Πουμπουρίδου επίασε κορυφή. Η Φιλιππεία Κοχλιαρίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 75 κιλών και στην κίνηση του επολέ ζετέ, αφού σήκωσε 120 κιλά. Στην ίδια κατηγορία η Χριστίνα Ιωαννίδη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με 117.5 κιλά.


Στα 69 κιλά, Μαρία Τάτση, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κίνηση του ζετέ αφού σήκωσε 122.5 κιλά. Ακόμη η Τάτση πήρε το ασημένιο μετάλλιο στην κίνηση του αρασέ, όπου σήκωσε 92.5 κιλά.


Ο Χρήστος Σπύρου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο αρασέ της κατηγορίας των 85 κιλών με 162.5 κιλά και το χάλκινο μετάλλιο με 192.5 στην κίνηση του επολέ ζετέ.


Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κιλών στην πυγμαχία κατέκτησε ο Αρτούρ Μικαελιάν. Ο Ελληνας πυγμάχος έχασε τον ημιτελικό στα σημεία από τον Αιγύπτιο αντίπαλο του, αλλά θα ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Σταυρούλα Ζυγούρη στην κατηγορία των 62 κιλών της ελευθέρας πάλης.


Πανελλήνιο ρεκορ με 3.49.10, έκανε και η ανδρική ομάδα της κολύμβησης στα 4Χ100 μικτής ομαδικής στους Μεσογειακούς αγώνες της Τύνιδας. Δυστυχώς, αυτή η πολύ καλή επίδοση δεν μπόρεσε να συνοδευτεί με ένα μετάλλιο αφού η ελληνική ομάδα τερμάτισε 5η


Ενα ακόμη μετάλλιο κατέκτησαν τα τρομερά κορίτσια της ελληνικής κολύμβησης. Αυτή τη φορά η ομάδα 4Χ100 μικτής ομαδικής που αποτελείται απο τις Νιανγκουάρα, Τσάγκα, Ειρήνη και Βασιλική Καβαρνού, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 4.17.70 που είναι και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. .


Εξάλλου η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, σε αγώνα για το τουρνουά των Μεσογειακών αγώνων της Τύνιδας, νίκησε 81-70 την αντίστοιχη της Βοσνίας και πέτυχε την τρίτη συνεχή νίκη της. Στο ημίχρονο το ελληνικό συγκρότημα προηγήθηκε 40-36.


Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των γυναικών, νίκησε 56-48 την αντίστοιχη της Γιουγκοσλαβίας. Στο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε 28-26. Ετσι τώρα η ελληνική ομάδα έχει δύο νίκες και μία ήττα.


Δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα η εθνική ομάδα των γυναικών στο χαντμπολ αφού ηττήθηκε απο την αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας με 33-20 στους Μεσογειακούς αγώνες της Τύνιδας.


Τέλος με ήττα 2-1 από την Τουρκία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Μεσογειακή ομάδα ποδοσφαίρου, που έχασε και ένα πέναλτι του Κυριαζή στο 20ο λεπτό. Το σκορ άνοιξε ο Βακουφτσής στο 10 και οι Τούρκοι «απάντησαν» με τους Τουρσάι (13), Μουσταφά (45), ενώ ενδιάμεσα (40) είχε ακυρωθεί λανθασμένα ως οφσάιντ ένα γκολ του Παπαδόπουλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024