Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθώος ο Θοδωρής Ζαγοράκης με απόφαση του αθλητικού δικαστή

Αθώος ο Θοδωρής Ζαγοράκης με απόφαση του αθλητικού δικαστή

Το σίριαλ με το Θοδωρή Ζαγοράκη έλαβε τέλος το πρωί της Παρασκευής, με τον αθλητικό δικαστή να απαλλάσσει το διεθνή άσο της ΑΕΚ από τις κατηγορίες για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η αθωωτική απόφαση βρήκε απολύτως «ανακουφισμένο» τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος δήλωσε δικαιωμένος.

75

Το σίριαλ με το Θοδωρή Ζαγοράκη έλαβε τέλος το πρωί της Παρασκευής, με τον αθλητικό δικαστή να απαλλάσσει το διεθνή άσο της ΑΕΚ από τις κατηγορίες για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η αθωωτική απόφαση βρήκε απολύτως «ανακουφισμένο» τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος δήλωσε δικαιωμένος.

«Αθώος» ήταν η ετυμηγορία του αθλητικού δικαστή Δημήτρη Ορφανίδη για τον αρχηγό της εθνικής ομάδας, ο οποίος μετά το αντι-ντόπινγκ κοντρόλ που είχε υποβληθεί στον αγώνα της ΑΕΚ με την Καλαμάτα βρέθηκαν στον οργανισμό του αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης.


Ο αθλητικός δικαστής δέχτηκε τα αιτιολογικά που παρέθεσαν ποδοσφαιριστής και παίκτες, και θεωρώντας ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης οφείλονται σε οργανικούς παράγοντες τον έκρινε «αθώο» από τις κατηγορίες για ντόπινγκ.


Στην απόφασή του ο αθλητικός δικαστής εκθέτει αναλυτικά τι έχει γίνει και δέχεται ξεκάθαρα την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε η ΑΕΚ μέσω των καταθέσεων «ειδικών», του γιατρού του συλλόγου Λάκη Νικολάου, του ενδοκρινολόγου Χρήστου Ανδρώνη, του καρδιολόγου Νικόλαου Ασλανίδη και του καθηγητή Φαρμακευτικής Χημείας Προδρόμου Ισόπολου.


Συγκεκριμένα, το αιτιολογικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή Δημήτρη Ορφανίδη αναφέρει τα εξής:


«Το ποσοστό τεστοστερόνης, που ο ίδιος ο οργανισμός παράγει, ποικίλλει από άνδρα σε άνδρα και όταν ακόμα πρόκειται για άνδρα απολύτως υγιή. Το όριο 6 που έχει ως άνω θέσει η ΔΟΕ ως απόλυτα φυσιολογικό έχει προκύψει από τον απόλυτα επιστημονικό έλεγχο ότι κυμαίνεται από 0.8 έως 6.9. Κατά συμπέρασμα, ένας ανδρικός οργανισμός είναι δυνατόν να παράγει ο ίδιος, χωρίς τη λήψη σκευάσματος, ποσοστό τεστοστερόνης 6.9.


»Περαιτέρω ο εγκαλούμενος πάσχει από υποτροπιάζουσα κυστική ακμή, η οποία αποτελεί και ένδειξη αυξημένης παραγωγής τεστοστερόνης από τον ίδιο του τον οργανισμό. Συνεπώς, στην περίπτωση του εγκαλουμένου, υφίσταται οργανική παθολογική αιτία και συγκεκριμένα αυτή της υποτροπιάζουσας κυστικής ακμής η οποία και οδηγεί στην αυξημένη παραγωγή τεστοστερόνης και αυτός ήταν ο λόγος που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του ποσοστό 6.9 κατά τον ως άνω έλεγχο φαρμακοδιέγερσης.


»Ως εκ τούτου ο εγκαλούμενος δεν έλαβε και δεν χρησιμοποίησε σκεύασμα περιέχον τεστοστερόνη με σκοπό να επαυξήσει τεχνητά τις φυσικές του δυνάμεις προ του ανωτέρου ποδοσφαιρικού αγώνος. Εφόσον δε το ποσοστό που ανιχνεύθηκε στον εγκαλούμενο ήταν 6.9, αποδεικνύει επιπροσθέτως ότι αυτός δεν φαρμακοδιεγέρθη, διότι αν τούτο είχε συμβεί το ανιχνευθέν ποσοστό θα ήταν πάνω από 9 ή 11 και τότε μόνο θα είχε επαυξήσει τις φυσικές του δυνάμεις αθεμίτως σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε να μπορέσει να αυξήσει και τις πιθανότητες της ομάδας του να κερδίσει τον ανωτέρω αγώνα αθεμίτως.


»Κατ ακολουθία των ανωτέρω δεν πληρούνται ούτε η αντικειμενική ούτε η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της φαρμακοδιέγερσης και ο εγκαλούμενος πρέπει να κηρυχθεί αθώος της σχετικής κατηγορίας.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024