Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη δώρο του Ηρακλή στην Ελλάδα <i> Αποκλείστηκε θριαμβεύοντας επί της Καϊζερσλάουτερν με 3-2</

Νίκη δώρο του Ηρακλή στην Ελλάδα Αποκλείστηκε θριαμβεύοντας επί της Καϊζερσλάουτερν με 3-2</

Αυτός ναι, είναι ο Ηρακλής που φαντάζονταν όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο «γηραιός» ήταν θαυμάσιος και νίκησε εκτός έδρας την Καϊζερσλάουτερν με 3-2 προσφέροντας στην Ελλάδα πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που καταβάλλει για να βρεθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Γιάννη Κυράστα, που -παρά το αρνητικό αποτέλεσμα (1-3) στο πρώτο ματς- δεν παραδόθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και έφτασε πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει και το όνειρο της πρόκρισης. Ας όψεται το πρώτο ματς...

57

Αυτός ναι, είναι ο Ηρακλής που φαντάζονταν όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο «γηραιός» ήταν θαυμάσιος και νίκησε εκτός έδρας την Καϊζερσλάουτερν με 3-2 προσφέροντας στην Ελλάδα πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που καταβάλλει για να βρεθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Γιάννη Κυράστα, που -παρά το αρνητικό αποτέλεσμα (1-3) στο πρώτο ματς- δεν παραδόθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και έφτασε πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει και το όνειρο της πρόκρισης. Ας όψεται το πρώτο ματς…

Οι παίκτες του Ηρακλή ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του Γιάννη Κυράστα, που μια ημέρα πριν από το παιχνίδι στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον προπονητή της γερμανικής ομάδας, Αντρέας Μπρέμε, είχε δηλώσει ότι ο Ηρακλής δεν θα παίξει καταστροφικό ποδόσφαιρο.


Έτσι και έγινε: ο «γηραιός» δεν κλείστηκε στα καρέ του, απείλησε πολλές φορές στο πρώτο αλλά πολύ περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο την εστία του Κοχ και θα μπορούσε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ ακόμη πιο ψηλά και -γιατί όχι- να κερδίσει μια αναπάντεχη πρόκριση μέσα στο «Φριτς Βάλτερ Στάντιον».


Στο πρώτο ημίχρονο οι Γερμανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο και προσπάθησαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι πετυχαίνοντας δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών.


Συγκεκριμένα, στο 25 ο Ταβλαρίδης ανέτρεψε τον Κλοσέ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Χάρι Κοχ, που δεν δυσκολεύτηκε να παραβιάσει την εστία του συμπατριώτη του, Ράινκε, και να γράψει το 1-0.


Τρία λεπτά αργότερα ο Γάλλος διεθνής επιθετικός της «λάουτερν», Γιούρι Τζοργκαέφ, εκμεταλλεύτηκε άριστα τα κενά που παρουσίασε η ελληνική άμυνα και με ατομική προσπάθεια και θαυμάσιο σουτ σημείωσε το 2-0. Με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.


Στην επανάληψη οι παίκτες του Ηρακλή μπήκαν στο γήπεδο λες και ήταν μεταμορφωμένοι. Οι ποδοσφαιριστές της ελληνικής ομάδας κυριάρχησαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του «Φριτς Βάλτερ Στάντιον» και άφησαν για τους αντιπάλους τους το ρόλο του κομπάρσου.


Ο Γερμανός τερματοφύλακας του Ηρακλή, Αντρέας Ράινκε, δεν χρειάστηκε να ιδρώσει στο δεύτερο ημίχρονο, σε αντίθεση με τον Κοχ, που είχε πολλή δουλειά. Ο «γηραιός» έχασε τουλάχιστον έξι κλασικές ευκαιρίες με δράστες τους Κωνσταντίνου, Φοφόνκα και Σαπουτζή. Στο μεσοδιάστημα αυτών των ευκαιριών ο Κωνσταντίνου είχε μειώσει προς στιγμήν στο 54 σε 2-1.


Όλα αυτά συνέβησαν μέχρι το τελευταίο δίλεπτο της συνάντησης, όταν η ελληνική ομάδα βρήκε δίχτυα δύο φορές με τους Κωνσταντίνου (90) και Έντερσον Φοφόνκα (92) και πανηγύρισε μια αναμφισβήτητα πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη 2-3.


Καϊζερσλάουτερν: Γκέοργκ Κοχ, Γιακίν (72 Μάρσαλ), Χάρι Κοχ, Κομλιένοβιτς, Μπάσλερ (46 Ρατίνιο), Ατζιτς, Γραμμόζης, Πέτερσον, Χριστόφ, Κλόσε, Τζοργκαέφ.



Ηρακλής: Ράινκε, Κυριαζής (87 Δρούγας), Μιλόγεβιτς, Ταβλαρίδης, Ξενίδης, Στολτίδης, Νίστροϊ (81 Μπελσούε), Χατζί, Σαπουτζής (83 Χάγκαν), Κωνσταντίνου, Έντερσον Φοφόνκα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024