Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
UEFA... αντίο από τον Ηρακλή - Έχασε με 1-3 από την Καϊζερσλάουτερν

UEFA… αντίο από τον Ηρακλή – Έχασε με 1-3 από την Καϊζερσλάουτερν

Δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Κυπέλλου UEFA ο Ηρακλής στο πρώτο του παιχνίδι, που έγινε στο Καυτατζόγλειο, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης, με αντίπαλο τη γερμανική Καϊζερσλάουτερν. Ο «γηραιός» ηττήθηκε εύκολα από τους Γερμανούς με ένα σκορ (1-3) που δεν του δίνει και μεγάλες ελπίδες ανατροπής στο ματς της 9ης Νοεμβρίου στο Καϊζερσλάουτερν.

57

Δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Κυπέλλου UEFA ο Ηρακλής στο πρώτο του παιχνίδι, που έγινε στο Καυτατζόγλειο, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης, με αντίπαλο τη γερμανική Καϊζερσλάουτερν. Ο «γηραιός» ηττήθηκε εύκολα από τους Γερμανούς με ένα σκορ (1-3) που δεν του δίνει και μεγάλες ελπίδες ανατροπής στο ματς της 9ης Νοεμβρίου στο Καϊζερσλάουτερν.

Η ομάδα του Αντρέας Μπρέμε δεν ήταν καλύτερη από τον Ηρακλή. Ήταν όμως περισσότερο ουσιαστική. Δημιούργησε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες και σημείωσε δύο τέρματα, ενώ δεν είπε «όχι» και στο «δώρο» που του χάρισε στο 64 ο Ταβλαρίδης, που έστειλε με καρφωτή κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.


Πάντως, ο «γηραιός» στο πρώτο του ματς με την Καϊζερσλάουτερν φρόντισε να αφήσει απόλυτα ευχαριστημένο τον αντίπαλό του, αφού με τα αμυντικά λάθη που έκανε έδωσε το δικαίωμα στο συγκρότημα του Αντρέας Μπρέμε να θεωρεί τη ρεβάνς… γιορτή.


Το πρώτο ημίχρονο


Ο Ηρακλής παρατάχθηκε από το Γιάννη Κυράστα με αμυντικούς προσανατολισμούς και με προφανή στόχο να διατηρηθεί το «μηδέν» παθητικό στην άμυνα. Έτσι τη θέση του Αντώνη Σαπουτζή πήρε στο χώρο του κέντρου ο Ξενίδης, ο οποίος είχε ανασταλτικούς προσανατολισμούς.


Στον αντίποδα, οι Γερμανοί, περισσότερο απελευθερωμένοι από το πρώτο λεπτό της συνάντησης και γνωρίζοντας ότι έχουν το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα τους, δεν κλείστηκαν στα καρέ τους, αλλά προσπάθησαν να παραβιάσουν την εστία του μέχρι το καλοκαίρι συμπαίκτη τους, τερματοφύλακα του Ηρακλή, Αντρέας Ράινκε.


Στο 7 η άμυνα της ελληνικής ομάδας τα θαλάσσωσε για πρώτη φορά. Ο «σούπερ» Μάριο του γερμανικού ποδοσφαίρου, Μάριο Μπάσλερ, εκτέλεσε ένα από τα γνωστά του πολύ δυνατά πλάγια άουτ, οι αμυντικοί του Ηρακλή αδράνησαν και σαν σε προπόνηση ο Κλοζέ με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-1.


Τρία λεπτά αργότερα ο Φοφόνκα έκανε πολύ καλή προσπάθεια από τα αριστερά και πάσαρε ωραία στον Κωνσταντίνου, ο οποίος μέσα από την περιοχή πλάσαρε ψηλά άουτ. Στο 13 ήταν η σειρά του Βραζιλιάνου να βρεθεί τετατέτ με τον τερματοφύλακα των Γερμανών Κοχ και να πλασάρει ψηλά άουτ.


Στο 35 σημειώθηκε το ομορφότερο τέρμα της συνάντησης με πολύ δυνατό σουτ του Χριστόφ, που δεν άφησε κανένα δικαίωμα αντίδρασης στον Ράινκε. Το 0-2 ήταν το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.


Η επανάληψη


Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά δείχνοντας διάθεση να επανέλθουν στο παιχνίδι. Ο Γιάννης Κυράστας πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας στη θέση του Μπελσούε τον Κυριαζή.


Με τη σέντρα ο Χάγκαν έδωσε μπαλιά – τρύπα στον Κωνσταντίνου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα την άστοχη έξοδο του Κοχ, τσίμπησε τη μπάλα και πήρε πανέξυπνα το πέναλτι από το Γερμανό «πορτιέρο». Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο ίδιος ο Κύπριος επιθετικός, ο οποίος μείωσε σε 1-2.


Ο «γηραιός» συνέχισε με τον ίδιο δυνατό ρυθμό, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.


Στο 64 και πάλι ο Μάριο Μπάσλερ εκτέλεσε φάουλ στο ύψος του κέντρου του γηπέδου. Οι αμυντικοί του Ηρακλή έπαιξαν με επιτυχία και έβγαλαν τους αντιπάλους τους οφσάιντ. Ο Ράινκε είχε βγει στο σημείο του πέναλτι και ο Ταβλαρίδης προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα της ομάδας του δεν συνεννοήθηκε σωστά και την έστειλε στην ανυπεράσπιστη εστία. Έτσι έγινε το 1-3.


Στα υπόλοιπα 25 περίπου λεπτά μέχρι το σφύριγμα της λήξης ο Ηρακλής δεν κατάφερε να φανεί στην εστία του Κοχ.


Το 1-3 σήμανε ουσιαστικά τη λήξη του αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι δεν είχαν πλέον το κουράγιο να προσπαθήσουν για κάτι καλό, ενώ οι Γερμανοί ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη νίκη τους.


Ο Δημήτρης Γραμμόζης τα πήγε πολύ καλά στη μεσαία γραμμή της Καϊζερσλάουτερν. Ο διεθνής με την εθνική μας ομάδα των ελπίδων αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της συνάντησης με δύναμη μοίρασε μπαλιές, έκοψε επιθέσεις του «γηραιού» και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.


Οι συνθέσεις με τις οποίες αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες ήταν:


Ηρακλής: Ράινκε, Μπελσούε (46 Κυριαζής), Χατζί, Ταβλαρίδης, Μιλόγεβιτς, Στολτίδης, Νιστρόι, Ξενίδης (69 Σαπουντζής), Κωνσταντίνου, Χάγκαν, Φοφόνκα (71 Nτεμπά).


Καϊζερσλάουτερν: Γ.Κοχ, Ραμζί, Χριστόφ, Γραμμόζης, Πέτερσον, Κομλιένοβιτς, Τζορκαέφ, Στράτσερ, Χ.Κοχ, Κλοζέ (65 Λόκβεντζ), Μπάσλερ.




Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλη η σύντροφος του Λορέντζο Μπράουν με τη διαιτησία

Έξω φρενών η σύντροφος του Λορέντζο Μπράουν, Χέιλ Καλχούν, με την διαιτησία. Εξαπέλυσε βολές κατά της EuroLeague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024