Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με την ψυχή στο στόμα προκρίθηκε ο Ηρακλής

Με την ψυχή στο στόμα προκρίθηκε ο Ηρακλής

Η λύτρωση ήλθε ύστερα από 77 ολόκληρα λεπτά. Ο Ηρακλής, ο οποίος υποτίμησε φανερά την Γκενιόν, πήρε τελικά το εισιτήριο της πρόκρισης, αφού ο Γιάννης Κυράστας «βγήκε από τα ρούχα του». Τελικά, χάρη σε γκολ του Κωνσταντίνου 13 μόλις λεπτά πριν από τη λήξη, κατάφερε να δώσει ραντεβού στην Ελβετία για την κλήρωση της επόμενης φάσης.

26

Η λύτρωση ήλθε ύστερα από 77 ολόκληρα λεπτά. Ο Ηρακλής, ο οποίος υποτίμησε φανερά την Γκενιόν, πήρε τελικά το εισιτήριο της πρόκρισης, αφού ο Γιάννης Κυράστας «βγήκε από τα ρούχα του». Τελικά, χάρη σε γκολ του Κωνσταντίνου 13 μόλις λεπτά πριν από τη λήξη, κατάφερε να δώσει ραντεβού στην Ελβετία για την κλήρωση της επόμενης φάσης.

Οι Ηρακλειδείς έπαιξαν χαλαρά στο πρώτο ημίχρονο περιμένοντας το γκολ να έλθει από μόνο του. Φυσικά το τέρμα δεν έφτασε, και όσο περνούσε ο χρόνος τόσο μεγάλωνε το άγχος στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στις κερκίδες του Καυταντζόγλειου, όπου 8.000 οπαδοί του Ηρακλή περίμεναν μάταια κάποιο λόγο για να πανηγυρίσουν.


Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο η ελληνική ομάδα έχασε ουσιαστικά μία ευκαιρία. Στο 35ο λεπτό ο Ντεμπά μπήκε μόνος στην περιοχή, αντί όμως να τελειώσει τη φάση, γύρισε στο Σαπουντζή, ο οποίος δεν περίμενε την μπαλιά του συμπαίκτη του, αιφνιδιάστηκε, και οι αμυντικοί πρόλαβαν να απομακρύνουν σε κόρνερ.


Στην επανάληψη ο «γηραιός» παρουσιάστηκε πιο σοβαρός, όμως το άγχος αλλά και η αναμφισβήτητη μαχητικότητα της γαλλικής ομάδας δημιούργησαν προβλήματα στους γηπεδούχους.


Στο 63 ο Κωνσταντίνου πλησίασε στο γκολ, όταν με κοντινή κεφαλιά από τα… δύο μέτρα υποχρέωσε τον Τριβινό σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Γκενιόν πάγωσε το Καυταντζόγλειο, όταν μετά από σέντρα του Ντεζόρζ ο αμαρκάριστος Τραπάσο έπιασε κοντινή κεφαλιά, που έφυγε λίγο άουτ.


Αυτή ήταν η πρώτη σημαντική ευκαιρία των Γάλλων, οι οποίοι, εάν πετύχαιναν ένα τέρμα, θα «έκλεβαν» την πρόκριση. Ακολούθησαν και άλλες, καθώς οι παίκτες του «γηραιού» επιχειρούσαν μαζικές επιθέσεις αφήνοντας ανοιχτή την άμυνά τους.


Στο 68 ο Σαπουντζής βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ, και στο 74 ο Κωνσταντίνου μπήκε στην περιοχή των Γάλλων, ο Τριβινό έπεσε στα πόδια του, η μπάλα κατέληξε στον αμαρκάριστο Φοφόνκα, όμως το σουτ του Βραζιλιάνου απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Μπονιφάς.


Ετσι, στο 77ο λεπτό σημειώθηκε το χρυσό τέρμα του Ηρακλή. Ο Χάγκαν και ο Φοφόνκα συνδυάστηκαν. Ο τελευταίος γύρισε στον Κωνσταντίνου, ο οποίος δυναμικά κέρδισε την μπάλα, και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα.


Στο τελευταίο δεκάλεπτο η άμυνα του Ηρακλή πέρασε νέες στιγμές αγωνίας, καθώς οι Γάλλοι βγήκαν από την περιοχή τους προκειμένου να ισοφαρίσουν. Εχασαν αρκετές ευκαιρίες, κυρίως με τον Τραπάσο, όμως δεν τα κατάφεραν, και η πρόκριση έγειρε προς το μέρος της ελληνικής ομάδας.


Ηρακλής: Ράινκε, Μπελσούε, Χάτζι, Ταυλαρίδης, Μιλόγεβιτς, Στολτίδης, Νιστρόι (60 Ξενίδης), Ντεμπά (65 Φοφόνκα), Χάγκαν, Σαπουντζής, Κωνσταντίνου (85 Κυριαζής).


Γκινιόν: Τριβινό, Κολέν, Μπονιφάς, Ντεζόρζ, Τραπάσο, Νουμάν, Λετιερί (60 Νταρμόν), Αντρεάνι (30 Ζαουί), Μπουζέν, Μπεσόν (82 Οπανέλ), Γκας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024