Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ο Μαυροσκούφης στο Hall of Fame του μπάσκετ

Η πρώτη ελληνική συμμετοχή στο Ηall of Fame του μπάσκετ είναι γεγονός. Το Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, που εδρεύει στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, αποφάσισε να ζητήσει από την ΕΟΚ την τυπική κατάθεση της υποψηφιότητας του Συμεών Μαυροσκούφη (29/4/1909 - 20/7/1991).

26

Η πρώτη ελληνική συμμετοχή στο Ηall of Fame του μπάσκετ είναι γεγονός. Το Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, που εδρεύει στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, αποφάσισε να ζητήσει από την ΕΟΚ την τυπική κατάθεση της υποψηφιότητας του Συμεών Μαυροσκούφη (29/4/1909 – 20/7/1991).

Ο πρώτος Ελληνας ο οποίος θα συμπεριληφθεί μετά θάνατον στο Hall of Fame, διέγραψε μια πολυσήμαντη διαδρομή ως αθλητής, προπονητής, διεθνής διαιτητής και καθηγητής σωματικής αγωγής, ενώ υπήρξε ένας από τους εκπροσώπους των οκτώ χωρών που συνυπέγραψαν το Μάιο του 1932 στη Γενεύη την ιδρυτική διακήρυξη της FIBA. Σε εκείνη την ιστορική σύσκεψη εκπροσώπησε την Ελλάδα μαζί με το Γιάννη Αμπατζόγλου.


Ο Συμεών Μαυροσκούφης διετέλεσε γενικός διευθυντής του τμήματος φυσικής αγωγής της ΧΑΝΘ, ενώ δημιούργησε το πρώτο γυμναστήριο στη Θεσσαλονίκη και, μαζί με τον Αντώνη Σκυλογιάννη, είχαν το προνόμιο να γίνουν οι πρώτοι Ελληνες διεθνείς διαιτητές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024