Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο στόχος επετεύχθη για την Εθνική Ελπίδων παρά το 2-1 της Τουρκίας

Ο στόχος επετεύχθη για την Εθνική Ελπίδων παρά το 2-1 της Τουρκίας

Όσο και αν προσπάθησαν οι Τούρκοι, ακόμα δηλαδή και με αντιαθλητικό τρόπο, η εθνική μας ομάδα των Ελπίδων πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, παρά την ήττα που γνώρισε με 2-1 στο κατάμεστο γήπεδο του Κοτσαέλι.

26

Όσο και αν προσπάθησαν οι Τούρκοι, ακόμα δηλαδή και με αντιαθλητικό τρόπο, η εθνική μας ομάδα των Ελπίδων πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, παρά την ήττα που γνώρισε με 2-1 στο κατάμεστο γήπεδο του Κοτσαέλι.


Η τελική φάση θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 28 Μαΐου 2002, σε μία από τις οκτώ χώρες που θα λάβουν μέρος.


Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στους Τούρκους, που είχαν μόνο μία επιλογή: να επιτεθούν κατά μέτωπον. Και το έπραξαν… υπέρ το δέον, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν εριστικοί, προσπαθώντας να κάμψουν το ηθικό της ελληνικής ομάδας.


Μολονότι η εθνική μας έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στην πρώτη -ουσιαστικά- σοβαρή ευκαιρία που δημιούργησαν. Στο 26ο λεπτό, την εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Γκογκτάν εκμεταλλεύτηκε ο Ακίν και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στέφανου Κοτσόλη.


Οι παίκτες του Ανδρέα Μιχαλόπουλου κατάφεραν να «βγάλουν» το ημίχρονο με 1-0, παρά την απουσία του Στάθη Ταβλαρίδη (την τελευταία στιγμή αισθάνθηκε ενοχλήσεις) και την καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 15.000 φίλαθλοι στο «Ισμέτ Πασά» του Κοτσαέλι.


Το θέμα ήταν (στη χειρότερη περίπτωση) να παραμείνει αυτό το σκορ στο κρίσιμο πρώτο 20λεπτο του β΄ημιχρόνου. Στην προσπάθειά της αυτή η εθνική δεν θα είχε τη βοήθεια ενός εκ των κορυφαίων στελεχών της, του Χρήστου Πατσατζόγλου, που τραυματίστηκε από ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Αφτσίν στο 44.


Οι νεαροί διεθνείς μας όχι απλώς τα κατάφεραν, αλλά «καθάρισαν» την πρόκριση χάρη σε μια εκπληκτική ατομική ενέργεια του Νάστου, που αντικατέστησε τον τιμωρημένο Κυργιάκο. Στο 58 ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έκλεψε την μπάλα κοντά στην περιοχή του Κοτσόλη και προχώρησε περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του. Αλλαξε την μπάλα με τον Αμανατίδη και από πολύ πλάγια θέση έβγαλε μια σέντρα-σουτ που αιφνιδίασε τον Ινάν.


Το 1-1 ήταν γεγονός και μαζί η πρόκριση της εθνικής μας στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.


Aπό εκεί και πέρα οι Τούρκοι αποθρασύνθηκαν. Σχεδόν σε κάθε φάση, κάποιος Έλληνας παίκτης «απογειωνόταν» από κάποιο… βάρβαρο μαρκάρισμα. Πάλι καλά που δεν είχαμε περισσότερα «θύματα» εκτός από τον άτυχο Πατσατζόγλου…


Στο 79 κέρδισαν πέναλτι το οποίο εκτέλεσε με επιτυχία ο Γκουλντουρέν και διαμόρφωσε το τελικό 2-1, όμως η εθνική μας πανηγύρισε την πρόκριση και μάλιστα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν στις καθυστερήσεις το σουτ του Κυριαζή αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.


Ο Γερμανός διαιτητής Χέλμουτ Φλάισερ δεν απέβαλε ούτε έναν από τους «αφιονισμένους» Τούρκους. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Χιμσίρ, Ντουιμούς, Κοράι, Ακίν, Τσιχάν, Ερσέν, Κυριαζή και Σεϊταρίδη.


Τουρκία: Ινάν, Καραντενίζ, Ντουιμούς, Κοράι, Ερντάν (59 Ερσέν), Χιμσίρ (60 Τσιχάν), Αρσλάν, Γκουλντουρέν, Ακίν, Γκογκτάν (76 Φατίχ), Χασίογλου.


Ελλάδα: Κοτσόλης, Πατσατζόγλου (46 Γήττας), Λουμπούτης, Κυριαζής, Νάστος, Βάλας, Αμανατίδης (87 Κατσουράνης), Σεϊταρίδης, Παπαδόπουλος (76 Σαλπιγγίδης), Βακουφτσής, Πέτρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024