Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα-σοκ για τον Ολυμπιακό από τον Αρη, νίκες για ΠΑΟ, Ξάνθη, Ιωνικό και Ηρακλή

Ήττα-σοκ για τον Ολυμπιακό από τον Αρη, νίκες για ΠΑΟ, Ξάνθη, Ιωνικό και Ηρακλή

Η υπεροχή του ήταν καθολική, όμως νικητής με 1-0 στο ΟΑΚΑ ήταν ο Αρης του εκπληκτικού Κατεργιανάκη με τον Ολυμπιακό να χαίρεται μονάχα για τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. «Φτωχό» 1-0 του Παναθηναϊκού, εκτός έδρας νίκες για Ξάνθη, Ιωνικό, Ηρακλή.

26

Η υπεροχή του ήταν καθολική, όμως νικητής με 1-0 στο ΟΑΚΑ ήταν ο Αρης του εκπληκτικού Κατεργιανάκη με τον Ολυμπιακό να χαίρεται μονάχα για τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. «Φτωχό» 1-0 για τον ΠΑΟ επί του Εθνικό Αστέρα, εκτός έδρας νίκες για Ξάνθη, Ιωνικό και Ηρακλή.


Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός με εντός έδρας ήττα ύστερα από 4,5 χρόνια



«Κίτρινη» θύελλα σάρωσε το ΟΑΚΑ. Ο Αρης, έχοντας τον τερματοφύλακά του, Φάνη Κατεργιαννάκη σε σπουδαία μέρα, έφυγε νικητής από το άνδρο του Ολυμπιακού, το οποίο είχε μείνει αλώβητο από το Σεπτέμβριο του 1997, οπότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν γνωρίσει την ήττα από την ΑΕΚ με 1-0. Με το ίδιο σκορ, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να νικήσουν απόψε τον Ολυμπιακό, ο οποίος ωστόσο αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα, χάρη και στην ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ (3-2) στη Τούμπα.


Μόλις στο 10ο δευτερόλεπτο, ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όμως από το σουτ του Ζιοβάνι, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από τη δεξιά κάθετο δοκό της εστίας του Κατεργιαννάκη. Στο 13ο λεπτό, ο γκολίπερ του Αρη απέκρουσε με εντυπωσιακή εκτίναξη τη μπάλα σε κόρνερ από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αρη να βρεθεί με καλές προϋποθέσεις στην εστία του Ολυμπιακού, όμως το σουτ του Χαριστέα δεν ανησύχησε τον Ελευθερόπουλο.


Στο 40ο λεπτό, ο Αρης στη δεύτερη επίσκεψή του στην «ερυθρόλευκη» περιοχή, έχασε μοναδική ευκαιρία για να βρεθεί μπροστά στο σκορ, όμως το σουτ του Χαριστέα από την πάσα του Ζμπαρί έδιωξε σε κόρνερ ο Ελευθερόπουλος. Ένα λεπτό αργότερα και στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου για τον Ολυμπιακό, το σουτ του Τζιοβάνι πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κατεργιαννάκη.


Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για το γκολ στην επανάληψη, όμως εκτός από την αμυντική διάταξη του Αρη είχε να αντιμετωπίσει και τον Κατεργιαννάκη, ο οποίος όποτε κι αν χρειάστηκε έδειξε το ταλέντο που διαθέτει κρατώντας το μηδέν για την εστία του.
Στο 51ο λεπτό, ο Αλεξανδρής γύρισε την μπάλα για τον Ζιοβάνι μπροστά από την εστία του Κατεργιαννάκη αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου κατέληξε άουτ, ενώ τρια λεπτά αργότερα το συρτό σουτ του Αλεξανδρή απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κατεργιαννάκης.


Ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων, στο 64ο λεπτό είπε εκ νέου «όχι» στο σουτ του Τζόρτζεβιτς αφού έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, όπως και στο 69 όταν αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Αλβες από πολύ καλή θέση.


Η υπεροχή των «ερυθρολεύκων» ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, όμως το γκολ δεν ερχόταν. Στο 70ο λεπτό, η μπάλα από το σουτ του Ζιοβάνι μπλόκαρε και πάλι ο τερματοφύλακας του Αρη, για να έρθει εννέα λεπτά αργότερα η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους.


Στη μοναδική αξιόλογη αντεπίθεση του Αρη στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τσίμπα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ζμπαρί με κεφαλιά έκανε το 0-1 «παγώνοντας» το ΟΑΚΑ.


Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν πραγματικός εφιάλτης για την εστία του Αρη, όχι όμως και για τον Κατεργιαννάκη, ο οποίος έχοντας πιάσει ήδη τα… άπιαστα, συνέχισε απλώς να κάνει τη δουλειά του, κατακτώντας δίκαια και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.


Στο 85ο λεπτό το σουτ του Γιαννακόπουλου πέρασε ψηλά άουτ, ενώ δυο λεπτά αργότερα το σουτ του Αλεξανδρή από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κατεργιαννάκης. Ο τελευταίος απέκρουσε στις καθυστερήσεις του αγώνα το εξ επαφής σουτ του Τζιοβάνι, όμως και το σουτ του Ζέτεμπεργκ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, διατηρώντας το 0-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Κωστούλας, Ανατολάκης (67 Αλβες), Βενετίδης, Καρεμπέ, Ζε Ελίας (35 Ζέτεμπεργκ), Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς.
Αρης: Κατεργιαννάκης, Βαλερί, Μόρις, Πρίλασνικ, Νούσιας, Παπαδόπουλος, Λουμπούτης, Τσίμπα, Χαριστέας (88 Λιολίδης), Θεοδωρίδης (62 Μπάρκογλου), Ζμπάρι (82 Καζαντζής).



Δύσκολη νίκη για τον ΠΑΟ



Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε τη δυστοκία των επιθετικών του. Ο Σωτήρης Κυργιάκος έδωσε τη λύση και οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 1-0 του Εθνικού Αστέρα στη Λεωφόρο.


Όπως αναμενόταν, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος από τα πόδια των «πρασίνων». Μόλις στο 5 ο Κόλκα έβγαλε τη σέντρα, ο Βλάοβιτς από τη μικρή περιοχή δεν έπιασε την κεφαλιά όπως ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 13 ο Κροάτης με μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, ενώ στη συνέχεια ο Κωνσταντίνου αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.


Η υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε, αλλά παρέμεινε άκαρπη, καθώς ο Εθνικός Αστέρας με ενισχυμένη άμυνα δεν τους επέτρε πε να αναπτυχθούν σωστά. Στο 29΄ ο Κωνσταντίνου σούταρε από καλή θέση άουτ, όπως και ο Καραγκούνης λίγο αργότερα. Το πρώτο μέρος έληξε 0-0 και τα… φίδια άρχισαν να ζώνουν τους φίλους του «τριφυλλιού».


Το άγχος για τον Παναθηναϊκό έφυγε στο 5. Ο Σάριτς εκτέλεσε φάουλ και ο προωθημένος Σωτήρης Κυργιάκος με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Α Εθνική και τρίτο συνολικά (είχε δύο πέρσι με τον Αγιο Νικόλαο) ανοίγοντας το σκορ.


Η συνέχεια του αγώνα δεν είχε τίποτα το αξιόλογο, αφού ο Εθνικός Αστέρας ήθελε αλλά… δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός, ενώ οι «πράσινοι» φάνηκε να επαναπαύονται στο, έστω και ισχνό, προβάδισμά τους.


Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, χαρίζοντας τη νίκη στον Τάκη Οικονομόπουλο στο προπονητικό του ντεμπούτο (αναγκαστικό βέβαια, αφού ο Σέρχιο Μαρκαριάν βρίσκεται στην Ουρουγουάη για το γάμο του γιου του).


Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σάριτς (69 Γκούμας), Φύσσας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Γκαλέτο, Μικάελσεν, Καραγκούνης, Κόλκα, Κωνσταντίνου (46 Ολισαντέμπε), Βλάοβιτς (66 Λυμπερόπουλος).
Εθνικός Αστέρας: Μιχαηλίδης, Παπαθανασίου, Εντουσέι, Πάβλοβιτς, Λαγός, Τσαλίκης, Κοντόπουλος (65 Τέσοβιτς), Παπαδημητρίου, Τριανταφύλλου (21 Χουζούρης), Ποδαράς (61 Ξάνθης), Μπάντοβιτς.


Νίκη για τη Ξάνθη, παράπονα για τον ΟΦΗ



Αποφασιστικό βήμα για να πετύχει το στόχο της, την έξοδο στην Ευρώπη, έκανε η Ξάνθη νικώντας 1-0 στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ, που έχει πάντως πολλά παράπονα από τον διαιτητή Μπριάκο.


Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και διατήρησε την υπεροχή στο πρώτο 15λεπτο, χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη φάση. Στη συνέχεια η Ξάνθη ισορρόπησε το παιχνίδι, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ στο 30, όταν το γυριστό σουτ του Δέντσα έγυγε λίγο άουτ, αλλά και στο 40, όταν ο Κιάσσος σε πολύ καλή θέση καθυστέρησε και τον πρόλαβε ο Βάλλας.


Στην επανάληψη ο ΟΦΗ διατήρησε την υπεροχή, όμως και η Ξάνθη άρχισε σιγά-σιγά να βγαίνει από την περιοχή της και να απειλεί την εστία του Μπεκιάι.


Η φάση που έκρινε το παιχνίδι έγινε στο 82: ο Ουακίλι μαρκαρίστηκε στην περιοχή από τον Διγκόζη, έπεσε στο έδαφος και ο κ. Μπριάκος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, που ως μόνο αποτέλεσμα είχαν την αποβολή του Κιάσσου. Το πέναλτι εκτελέστηκε στο 85΄ και ο Ουακίλι πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.


Στα λεπτά που απέμεναν δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, καθώς τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα, ενώ ο αγώνας διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά, καθώς οι οπαδοί του ΟΦΗ πετούσαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

ΟΦΗ: Μπεκιάι, Κολιτσιδάκης, Κώτσιος, Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Μοσχογιάννης (75 Ιορδανίδης), Διγκόζης, Δέντσας (59 Νιόπλιας), Σοάρες, Μπελεβώνης, Μουνιόζ (51 Σαπουντζής).
Ξάνθη: Μπούτσεκ, Γελαδάρης, Παπαδημητρίου, Ουακίλι (90 Σφακιανάκης), Λαμπριάκος, Λάιτνερ, Γκάγκερ (74 Πέτρου), Κορδονούρης, Βάλλας, Ζωγραφάκης, Μπα (90 Πρίττας).


«Χρυσή» αλλαγή από Ανανστασιάδη


Το γκολ του Νασιόπουλου πέντε λεπτά πριν τη λήξη ήταν το μόνο που άξιζε στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης και αυτό που χάρισε στον Ηρακλή τη νίκη με 1-0 επί του Πανιωνίου. Ο «γηραιός» συνέχισε τις θετικές του εμφανίσεις και ανέβηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, ενώ κέρδισε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 12 μήνες εκτός έδρας και μετά από δύο χρόνια στην Αθήνα.


Έα μέτριο παιχνίδι παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Ο Πανιώνιος διατήρησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα μια ελαφρά υπεροχή, χωρίς όμως να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός.


Αν το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, το δεύτερο ήταν ακόμα χειρότερο. Με εξαίρεση μια κεφαλιά του Κορμαρή στο 66΄ που μπλόκαρε ο Ντρόμπνι δεν υπήρχε ούτε υποψία ευκαιρίας. Κι ενώ όλα έδειχαν ότι η «λευκή» ισοπαλία θα είναι τοτ τελικό, σε μια αντεπίθεση του Ηρακλή στο 85΄ ο Βακουφτσής πέταξε τη μπάλα στον κενό χώρο, ο Νασιόπουλος πρόλαβε τους αμυντικούς του Πανιωνίου και νίκησε τον Ντρόμπνι πετυχαίνοντας το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.


Ο Πανιώνιος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις, όταν σε φάουλ του Ερολ ο Χαλκιάς έχασε τη μπάλα και ο Βλτσεκ από κοντά «σημάδεψε» το δοκάρι.


Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Ραγκουέλ, Ερολ, Βλτσεκ, Α.Μάντζιος (49 Σακελλαρίδης), Ευθυμιάδης, Χασιώτης (68 Β.Μάντζιος), Φερεκίδης, Λάλικ, Μουζαουί (64 Κάφαλης), Ιωάννου.
Ηρακλής: Χαλκιάς, Μπαχράμης, Μιλόγεβιτς, Νατσούρας, Χατζί, Στολτίδης, Κουτσουρές (64 Καλαμπάκας), Δρούγας (76 Βακουφτσής), Κολομπούρδας, Κορμαρής, Κεμπάτζε (44 Νασιόπουλος).


Δεύτερη σερί νίκη για τον Ιωνικό


Ο Ιωνικός πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του με 2-0 επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα. Με γκολ από τα αποδυτήρια οι φιλοξενούμενοι έβαλαν γρήγορα τις βάσεις για την κατάκτηση των τριών βαθμών.


Ο Κιούρκος στην προσπάθεια του να διώξει με βολέ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κουρμπέλο. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων δεν αρνήθηκε το δώρο και πέτυχε σαν σε προπόνηση το 0-1. Το γρήγορο γκολ αποδιοργάνωσε τους παίκτες της Παναχαϊκής, που διατήρησαν την υπεροχή, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία, ενώ όποτε χρειάστηκε ο Στρακόσια επενέβη σωστά.


Η ιστορία του πρώτου ημιχρόνου επαναλήφθηκε στο δεύτερο, με τον Ιωνικό να φτάνει σχετικά γρήγορα στο 2-0. Ο Κουρμπέλο στο 54 ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Μητσιόπουλο και ο κ. Κασναφέρης καταλόγισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Ντελγάδο, γράφοντας το τελικό 2-0.


Παναχαϊκή: Κιούρκος, Κομίνχες, Ιστιόλ, Κωστής, Παπαδόπουλος (46 Κομπαγιάσι), Ιωάννου, Μητσιόπουλος, Μπαντάς (59 Βούκσεβιτς), Κατσουράνης, Γκίτσης, Μπουκφίρ (62 Κεφαλάς).
Ιωνικός: Στρακόσια, Πάβλακ, Ντελγάδο, Ξανθόπουλος, Μικές, Χάουγκλαντ, Αφάς, Νολ, Βιλανάκης, Μονταμπόρ (61 Μαρκομιχάλης, 89 Οφρυδόπουλος), Κουρμπέλο (80 Φρατζέσκος).


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 28
2. ΑΕΚ 27
3. ΠΑΟΚ 25
4. Παναθηναϊκός 24
5. Ξάνθη 22
6. Ηρακλής 20
7. Αρης 20
8. ΟΦΗ 18
9. Πανιώνιος 16
10. Εθν.Αστέρας 12
11. Ιωνικός 11
12. Ακράτητος 9
13. Αιγάλεω 9
14. Παναχαϊκή 7


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024