Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το πλεονέκτημα πρόκρισης πήγε στα χέρια του Ολυμπιακού, 80-89 τον ΠΑΟ

Το πλεονέκτημα πρόκρισης πήγε στα χέρια του Ολυμπιακού, 80-89 τον ΠΑΟ

Νίκη που μπορεί να του χαρίσει την πρόκριση στα τελικά των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ πήρε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ 80-89 από τον ΠΑΟ, που πλήρωσε την κούραση της κατάκτησης της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πλεονέκτημα έδρας την Κυριακή στο 2ο ματς.

26

Τη δεύτερη του νίκη από το 1995 μέσα στο ΟΑΚΑ πήρε ο Ολυμπιακός με 89-80 επί του Παναθηναϊκού και απέκτησε το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στα τελικά των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ, καθώς επιζητά μία ακόμα νίκη και έχει την Κυριακή στον δεύτερο αγώνα το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Παναθηναϊκός υποτίμησε τις προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού να διατηρηθούν κοντά στο σκορ και το κάρφωμα του αρχηγού, Φραγκίσκου Αλβέρτη, στο 7 (11-8), δίνοντάς του έτσι το έναυσμα για αντεπίθεση.

Ακολούθησαν καλάθια των Μουλαομέροβιτς και Κουτλουάι, τα οποία συνδυάστηκαν με διαδοχικά λάθη από πλευράς Ολυμπιακού (7-1 στο πρώτο δεκάλεπτο), που έγραψαν γρήγορα στον φωτεινό πίνακα το 19-11, στο 9.

Όσο για τους «ερυθρολέυκους», που δυσκολεύονταν από το ασφυκτικό μαν του μαν των γηπεδούχων, κατάφεραν να κάτσουν στον πάγκο για τις οδηγίες του δευτέρου δεκαλέπτου με την «αξιοπρεπή» διαφορά των 5 πόντων (19-14). Πάντως, η ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν στα ύψη, ενώ ο Ομπράντοβιτς, χαμήλωσε κι άλλο το σχήμα παιρνόντας σε θέση 5 τον Αλβέρτη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η «πίστη» για μία εύκολη επικράτηση ήταν διάχυτη στο «πράσινο στρατόπεδο». Έτσι, ο Ομπράντοβιτς έριξε στη μάχη και το κρυφό χαρτί της Μπολόνια, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, αλλά αυτή η ενέργεια του γύρισε… μπούμερανγκ.

Μετά από το απαιτητικό παιχνίδι του αρχηγού, Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος στο 13 έδωσε την πρωτοπορία για πρώτη φορά στον αγώνα, στον Ολυμπιακό.

Μία πρωτοπορία, που φρόντισαν να διατηρήσουν οι Φορντ, Ρισασέ και Παπαλουκάς, καθώς με ένα σερί 18-4, υπέρ των φιλοξενουμένων η πλάστιγγα είχε γύρει για τα καλά (30-23). Ο Αλβέρτης δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, προσπάθησε με τρίποντο να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του, αλλά ο Παπαλουκάς τους έκοψε τα φτερά. Τελικά, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με +8 (42-34).

Το δεύτερο ημίχρονο σημαδεύτηκε από ένα επεισόδιο μεταξύ του Τόμιτς και του Μουλαομέροβιτς, που θέλησαν να ζητήσουν τα… ρέστα από προηγούμενο «καυγαδάκι› μεταξύ Φόρντ και Παπαδόπουλου. Οι Βορεάδης και Σπυρίδωνος πάντως, προκειμένου να διατηρήσουν το ήρεμο κλίμα που επικρατούσε από την αρχή του αγώνα, απέβαλλαν το «ζευγάρι» από τον αγωνιστικό χώρο.

Οι εντάσεις όμως δεν επηρέασαν τον Ολυμπιακό, καθώς στο 24 με τον Παπανικολάου έφτασαν στη μεγαλύτερη διαφορά της αναμέτρησης (+13, 50-37).

Ο Τζόνι Ρότζερς προσπάθησε στο 25 να δείξει ότι ακόμα και το συναισθηματικό «διαζύγιο» με την προηγούμενη ομάδα του έχει εκδοθεί, καθώς με δύο διαδοχικά τρίποντα μείωσε τη διαφορά σε 53-45, αλλά ο Παπανικολάου απάντησε με δίποντο και, με πρωταγωνιστή τον Στεφάν Ρισασέ οι παίκτες του Σούμποτιτς μπήκαν στον τελευταίο γύρο με +13 (66-53).

Στην τελευταία περίοδο, ακόμα και οι προσπάθειες του Ντέγιαν Μποντιρόγκα, που είχε εκμηδενιστεί από τον Νίκο Μπουντούρη, αλλά και του «λυτρωτή» κόντρα στην Κίντερ, Κουτλουάι, έπεφταν στο κενό.

Έτσι, ο Ολυμπιακός, με τον Στεφάν Ρισασέ να κρατάει τα ηνία της επίθεσης και να έχει αντικαταστήσει επάξια τον αρχηγό (Τόμιτς) που έβλεπε τον αγώνα από τα αποδυτήρια, έφτασε στο τελικό 89-80 και έκανε το 1-0. Πάντως, η κούραση του Παναθηναϊκού από τον «άθλο» κόντρα σε Μακάμπι και Κίντερ ήταν εμφανής και καταλυτική στην τελική έκβαση του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 34-42, 53-66, 80-89.

Παναθηναϊκός: Σάντσες, Αλβέρτης 10 (1), Κουτλουάι 23 (1), Μποντιρόγκα 10, Μίντλετον 12, Μουλαομέροβιτς 8 (1), Παπαδόπουλος 4, Καλαϊτζής, Ρότζερς 10 (3), Μπαλογιάννης 3 (1).

Ολυμπιακός: Μπουντούρης 6 (2), Φορντ 22 (1), Ρισασέ 25 (5), Αμανατίδης, Παπανικολάου 12, Τόμιτς 3 (1), Ντε Μιγκέλ 6, Παπαλουκάς 8 (1), Φέμερλινγκ 7, Νικαγκμπάτζε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η FIFA σκέφτεται να χρησιμοποιείται το VAR κατόπιν αιτήματος απ’ τις ομάδες (pic)

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μίλησε για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας καινοτομίας για την χρήση του VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024