Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέρασε πρώτος ο Ολυμπιακός με ήττα της ΑΕΚ και ισοπαλία του ΠΑΟ

Πέρασε πρώτος ο Ολυμπιακός με ήττα της ΑΕΚ και ισοπαλία του ΠΑΟ

Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο Ολυμπιακός στην 8η αγωνιστική της Α εθνικής. Το 6-0 επί του Ιωνικού σε συνδιασμό με την ήττα-σοκ της ΑΕΚ από τον Ακράτητο με 3-2, τον έφεραν στην 1η θέση, ενώ απομακρύνθηκε και πάλι ο ΠΑΟ με ισοπαλία 0-0 στο Αιγάλεω.

26

Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο Ολυμπιακός στην 8η αγωνιστική της Α εθνικής. Το 6-0 επί του Ιωνικού σε συνδιασμό με την ήττα-σοκ της ΑΕΚ από τον Ακράτητο με 3-2, τον έφεραν στην 1η θέση, ενώ απομακρύνθηκε και πάλι ο ΠΑΟ με ισοπαλία 0-0 στο Αιγάλεω.

«Καταιγίδα» ο Ολυμπιακός πέτυχε εντυπωσιακή νίκη επί του Ιωνικού με 6-0. Ο πρωταθλητής, που πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με τον Σρέτσκο Κάτανετς στον πάγκο της, ήταν εντυπωσιακός και από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξε τις διαθέσεις του απέναντι στον Ιωνικό.

Ο Κάτανετς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τρεις αμυντικούς, εκ των οποίων ένας λίμπερο (Πατσατζόγλου) και δύο στόπερ (Αντζας, Ανατολάκης). Το όλο σύστημα λειτούργησε άψογα και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σχεδόν μήνες. Ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς τους Νινιάδη, Χούτο και Ντρασένα, ωστόσο η απόδοσή του δεν άφησε τα περιθώρια για να φανεί το κενό τους. Χαρακτηριστικό της ομάδας του Κάτανετς ήταν η ταχύτητα.

Μπορεί η δυναμικότητα του Ιωνικού να μην προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο ο Ολυμπιακός έδειξε μεγάλη διάθεση και δεν χαλάρωσε σε κανένα σημείο του αγώνα. Ακόμα και όταν βρέθηκε να προηγείται στο 13 με 2-0, κυνήγησε και άλλα γκολ, έχασε αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο μία από αυτές βρήκε στόχο. Από την άλλη πλευρά, ο Ιωνικός ήταν ακίνδυνος, αφού ο Ολυμπιακός δεν του άφησε τα περιθώρια. Η μοναδική καλή στιγμή που είχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν στο 42, όταν ο Σαϊντ δεν μπόρεσε να πιάσει κεφαλιά από καλή θέση.

Το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους» έγινε στο 7 από εκτέλεση πέναλτι του Τζόρτζεβιτς, το οποίο προήλθε από χέρι του Σαϊντ σε φάουλ του Γιαννακόπουλου. Οι ερυθρόλευκοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 13 με τον Ζιοβάνι, αφού πρώτα ο Οφρυδόπουλος δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα σε σέντρα του Βενετίδη.

Το 3-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, έγινε στο 26 με τον Γιαννακόπουλο, ένα γκολ που προήλθε και πάλι από σέντρα του πολύ καλού Βενετίδη. Στο 44 οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μία καλή ευκαιρία να κάνουν το 4-0, αλλά ο Τζιοβάνι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοψαχείλη.

Ο Ολυμπιακός δεν αρκέστηκε στο 3-0 του πρώτου ημιχρόνου και συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, το οποίο μετέτρεψε και αυτό σε επιθετικό μονόλογο. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν και πάλι νωρίς σε γκολ, καθώς στο 49 ο Γιαννακόπουλος σημείωσε το δεύτερο γκολ του, μετά από ασταθή απόκρουση του Κοψαχείλη σε σουτ του Τζόρτζεβιτς.

Για τον Ιωνικό δεν έφτανε το 4-0 και στο 53 ήρθε και η αποβολή του Μικέ με κόκκινη κάρτα, όταν ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Γιαννακόπουλο. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε και πάλι ο Τζόρτζεβιτς, κάνοντας το 5-0. Στο 68 ήταν η σειρά του Πατσατζόγλου να χριστεί σκόρερ, αφού μετά από κόρνερ με κεφαλιά έκανε το 6-0.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πατζατζόγλου, Αντζας, Ανατολάκης (66 Κωστούλας), Μαυρογενίδης, Βενετίδης, Καρεμπέ, Ζε Ελίας, Τζόρτζεβιτς (71 Καστίγιο), Γιαννακόπουλος, Ζιοβάνι (61 Αλεξανδρής).
Ιωνικός: Κοψαχείλης, Νολ (61 Ουκάρ), Νταρακλίτσας, Μικές, Οφρυδόπουλος (68 Βιλανάκης), Σακέτο, Ετορί, Φλοτό (56 Μαρκομιχάλης), Μακόρ, Σαϊντ.

Ακράτητος-ΑΕΚ 3-2

Εντυπωσιακή νίκη για τον Ακράτητος, οδυνηρή ήττα για την ΑΕΚ με 3-2, που την… κατέβασε από την κορυφή της βαθμολογίας της Α εθνικής.

Φαίνεται πως η κόντρα μεταξύ παικτών και διοίκησης στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ σε ότι αφορά τα πριμ επηρέασε τα μέγιστα την σημερινή προσπάθεια της ομάδας και αυτό φάνηκε καθαρά στο πρώτο ημίχρονο.

Μία ΑΕΚ η οποία δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ορθόδοξα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απο την μαχητικότητα αλλά και την δύναμη της ομάδας του Ακράτητου. Η «Ένωση» βέβαια έχασε μία δύο σχετικά καλές ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα (σούτ του Τσάρτα) χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Ναντέρ.

Όλα αυτά μέχρι το 30 όταν και ο Ακράτητος πήρε το προβάδισμα χάρη σε γκολ του Ζιάκα. Ο επιθετικός της ομάδας των Ανω Λιοσιων, που ήταν πολύ ορεξάτος σήμερα, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον διονύση Χιώτη και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 1-0.

Εκεί φάνηκε και η αδυναμία της ΑΕΚ που αντί να πάρει τα ηνία και να πιέσει για την ισοφάριση, σάστισε και οκτώ λεπτά αργότερα σε προσπάθεια του Ραϊτ να γυρίσει την μπάλα στον Χιώτη, το γύρισμα ήταν αδύναμο, ο Ζιάκκας έκλεψε πλάσαρε σωστά και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ανέβασε απόδοση και άρχισε σιγά σιγά να πιέζει την εστία του Ναντέρ ενώ απο την πλευρά της η ομάδα του Ακράτητου αμυνόταν μαζικά και προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Στο 68ο λεπτό και ενώ η υπεροχή της ΑΕΚ ήταν φλύαρη ο Βασίλης Τσάρτας με χτύπημα φάουλ μείωσε σε 2-1 και έδωσε και πάλι ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Απο εκεί και πέρα η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει όμως ο Ραζανάουσκας στο 83 με δυνατό σούτ έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η αντίδραση του «δικεφάλου» ήταν άμεση και δύο λεπτά αργότερα ο Τσάρτας μείωσε σε 3-2. Όμως μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» είχαν και δοκάρι. Έτσι ο Ακράτητος πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.


Ακράτητος: Ναντέρ, Τζιωρτζόπουλος, Ποζαπαλίδης, Χάβος (80 Κάφαλης), Τσβετάνοφ, Γκλάουμπερ, Γκαρόζης, Περέιρα (86 Παγιαζίτ), Στεφανίδης, Ζιάκκας (55 Ηλιόπουλος), Ραζανάουσκας.
ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης (66 Λάκης), Ράιτ, Καψής, Γεωργάτος, Κατσουράνης, Ζαγοράκης (55 Πέτκοφ), Σεντένο (55 Κωνσταντινίδης), Τσάρτας, Ίβιτς, Νικολαΐδης.

Αιγάλεω-Παναθηναϊκός 0-0

Το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού, που τον ήθελε να μετρά πέντε «τρίποντα» στους πέντε τελευταίους αγώνες, έλαβε τέλος στο Αιγάλεω. Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με το «Σίτι» και έχασαν την ευκαιρία να «σκαρφαλώσουν» στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν, με τον Κόλκα να ξεκινά στη θέση του τιμωρημένου Μπασινά, αποτελούσε συνεχή πηγή κινδύνου για την εστία του Αιγάλεω καθ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Η αρχή έγινε με το σουτ του Καραγκούνη στο 11 που κατέληξε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Κόλκα επιτέθηκε κατά μέτωπο με αφετηρία το κέντρο του γηπέδου, έσπασε με πανέξυπνο τρόπο την προσπάθεια για τεχνητό οφ σάιντ των παικτών του Χατζάρα, αλλά τη τελευταία στιγμή κι ενώ μπροστά του ήταν μόνο ο Σιντιμπέ πλάσαρε άτσαλα με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.

Ίδιο σκηνικό και στο 16 όταν ο Λυμπερόπουλος με κοφτή κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ολισαντέμπε μέσα στην μεγάλη περιοχή του Αιγάλεω, αλλά ο Πολωνός, ενώ μπορούσε να πλασάρει, θέλησε να σιγουρέψει το γκολ, προσπάθησε να προσπεράσει τον γκολκίπερ του «Σίτι», όμως άνοιξε πολύ την μπάλα την οποία απομάκρυνε ο Αντονετί.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 23ο λεπτό, αλλά το μονοκόματο σουτ του Αγρίτη από το ύψος του πέναλτι, απομάκρυνε με υπερπροσπάθεια ο Νικοπολίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 66ο λεπτό οι «πράσινοι» έχασαν μοναδική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ όταν ο Βαζέχα μπροστά σε κενή εστία σούταρε πάνω στον Αλεξόπουλο που είχε σπεύσει στη γραμμή της ανυπεράσπιστης εστίας βλέποντας τον τερματοφύλακα της ομάδας του να είναι εκτός θέσης μετά τη λάθος έξοδο.

Ο τελευταίος, στο 88 απέκρουσε με εντυπωσιακο τρόπο το σουτ του Λυμπερόπουλου που είχε βρεθεί μόνος του στη μικρή περιοχή του Αιγάλεω, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φύγουν νικητές, αν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βαζέχα σημάδευε καλύτερα από κοντινή απόσταση.

Το σουτ του Ελληνοπολωνού άσου κόντραρε κι έφυγε κόρνερ κι έτσι ο Παναθηναϊκός μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα, υποχρεώθηκε στην πρώτη απώλεια βαθμών με τον Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο του.

Αιγάλεω: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Ψωμάς, Αλεξόπουλος, Αντονετί (70 Συμεωνίδης), Χρήστου, Ουάνγκα, Σκοπελίτης, Φωτάκης (52 Αγγος), Χλωρός (67 Νικολόπουλος), Αγρίτης.
Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος, Φύσσας (62 Κωνσταντινίδης), Γκούμας, Μικάελσεν, Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος, Κόλκα (75 Βλάοβιτς), Ολισαντέμπε (58 Βαζέχα).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 8 αγώνες)

Ολυμπιακός 16
Ηρακλής 15
ΠΑΟΚ 15
ΑΕΚ 14
Αρης 14
Πανιώνιος 13
Προοδευτική 13
Παναθηναϊκός 13
Αιγάλεω 11
Ξάνθη 11
Ιωνικός 9
Καλλιθέα 8
Ακράτητος 7
ΟΦΗ 6
Γιάννινα 5
Παναχαϊκή 1

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024