Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην ΑΕΚ υπέγραψε ο Γ.Οκκάς - Συμφώνησε με την «Ένωση» και ο Β.Τσάρτας

Στην ΑΕΚ υπέγραψε ο Γ.Οκκάς – Συμφώνησε με την «Ένωση» και ο Β.Τσάρτας

Και ξαφνικά το κλίμα στην ΑΕΚ άλλαξε. Ο Γιαννάκης Οκκάς υπέγραψε τα μεσάνυχτα της Τρίτης διετές συμβόλαιο με την «Ένωση», κλείνοντας την «πόρτα» στον Ολυμπιακό. Στην ομάδα παραμένει και ο Β.Τσάρτας, αφού συμφώνησε για την εξόφλησή του.

30

Και ξαφνικά το κλίμα στην ΑΕΚ άλλαξε. Ο Γιαννάκης Οκκάς υπέγραψε τα μεσάνυχτα της Τρίτης διετές συμβόλαιο με την «Ένωση», κλείνοντας την «πόρτα» στον Ολυμπιακό. Στην ομάδα παραμένει και ο Βασίλης Τσάρτας, αφού επήλθε συμφωνία με τη διοίκηση για την εξόφλησή του.

Όπως αναφέρεται στον αθλητικό Τύπο της Τετάρτης, το μοναδικό εμπόδιο στη συμφωνία του Κύπριου επιθετικού με την ΑΕΚ ήταν η μεγάλη προκαταβολή που ζητούσε, ωστόσο, το θέμα διευθετήθηκε με παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι ετήσιες αποδοχές του παίκτη θα αγγίξουν τα 700.000 ευρώ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο μάνατζερ του Κύπριου Κώστας Μπότος άφησε να εννοηθεί ότι η ΑΕΚ ήθελε περισσότερο από τον Ολυμπιακό τον παίκτη: «Η ΑΕΚ έδειξε μεγάλη σοβαρότητα προς το τέλος και παράλληλα μεγάλη επιθυμία για τον παίκτη. Εξασφαλίστηκαν όλα όσα ζητήσαμε, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι Μελισσανίδης, Μπάγεβιτς και Στάθης.

»Από την πρώτη στιγμή είχαμε βάλει μια στάνταρ τιμή και οι απαιτήσεις μας δεν μεταβλήθηκαν ούτε προς τα πάνω, ούτε προς τα κάτω. Με τον Ολυμπιακό συνέβη κάτι γύρω στις 7:30 το απόγευμα της Τρίτης για το οποίο δεν θέλω να μιλήσω εκτενέστερα.»

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη εμφανίστηκε ο τεχνικός της «Ένωσης» Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία του να δει τον Κύπριο επιθετικό στην ομάδα του.

Ο παίκτης θα μεταβεί σήμερα ή το αργότερο την Πέμπτη στην Κύπρο και το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στην Αυστρία για να ενσωματωθεί στην ομάδα στο πλαίσιο της βασικής προετοιμασίας.

Σχετικά με τον Βασίλη Τσάρτα, η συμφωνία επήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και έτσι ο διεθνής θα παραμείνει στην ΑΕΚ. Ο παίκτης θα εισπράξει έως το τέλος Αυγούστου το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ και θα υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Μία ακόμα μεταγραφή

Μετά την απόκτηση του Οκκά και την ανανέωση του συμβολαίου του Τσάρτα, ένα ακόμα όνομα έρχεται να προστεθεί στη λίστα των «κίτρινων» μεταγραφών. Πρόκειται για τον Μπράνιμιρ Πέτροβιτς της Ζέτα.

Ο 23χρονος Σέρβος μέσος αποτελεί προσωπική επιλογή του Μπάγεβιτς και, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών αναμένεται στην Αθήνα για την υπογραφή των συμβολαίων.

Συνάντηση Γρανίτσα-Παπαλάκη

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιάννη Γρανίτσα με τον ομόλογο του της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Κώστα Παπαλάκη.

Στην συζήτηση πήρε μέρος και ο Πέτρος Στάθης, ενώ οι τρεις άνδρες ασχολήθηκαν με το οικονομικό καθεστώς της «Ένωσης», καθώς η ΑΕΚ είναι μία από τις ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα. Στόχος ήταν να βρεθεί κάποια λύση, έτσι ώστε η ΕΕΑ να δώσει το πράσινο φως για την συμμετοχή της ΑΕΚ στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσιες, όπως ορίζει ο νέος αθλητικός Νόμος.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει η ΠΑΕ ΑΕΚ να βρει ένα ποσό της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να επιτευχθεί διακανονισμός με την εφορία και να γίνει η πολυπόθητη ρύθμιση για τα χρέη της.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο κ Γρανίτσας, επεσήμανε ότι για να υπάρξει θετική εξέλιξη, θα πρέπει η να γίνει ρύθμιση από την Πολιτεία ή κάποιοι από τους μετόχους της ΠΑΕ να βοηθήσουν οικονομικά, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

Όσον αφορά στην μεταγραφή του Γιαννάκη Οκκά, ο κ Γρανίτσας, αποκάλυψε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, προσθέτοντας ότι υπάρχει προφορική συμφωνία και πως η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τις προσεχείς ημέρες. Παράλληλα, ο κ Γρανίτσας χαρακτήρισε την απόκτηση Οκκά, ως «δώρο από έναν φίλο της ομάδας» εννοώντας προφανώς τον κ Μελισσανίδη, ενώ διέψευσε ότι στην υπόθεση ενεπλάκη ο κ Σάλας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024