Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην οκτάδα του Eurobasket η εθνική Ελλάδας με το 75-70 επί της Τουρκίας

Στην οκτάδα του Eurobasket η εθνική Ελλάδας με το 75-70 επί της Τουρκίας

Μεγάλη νίκη που ισοδυναμεί με την κατάληψη της πρώτης θέσης στον Γ όμιλο και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα του Eurobasket πέτυχε η εθνική Ελλάδας απέναντι στην αντίστοιχη της Τουρκίας με 75-70. Πρώτος σκόρερ με 15π. ο Ευθύμης Ρεντζιάς.

71

Μεγάλη νίκη που ισοδυναμεί με την κατάληψη της πρώτης θέσης στον Γ όμιλο και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα πέτυχε το βράδυ του Σαββάτου η εθνική Ελλάδας απέναντι στην αντίστοιχη της Τουρκίας με 75-70. Πρώτος σκόρερ με 15π. ο Ευθύμης Ρεντζιάς.

Ο πρώτος στόχος της ελληνικής ομάδας επετεύχθη και πλέον ο δρόμος για μια ακόμα μεγαλύτερη διάκριση είναι ανοιχτός. Η εθνική Ελλάδας βρίσκεται ήδη στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Σουηδίας, ασχέτως αποτελεσμάτων στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, όπου αντιμετωπίζουμε την Ουκρανία.

Ο αγώνας του Σαββάτου εξελίχθηκε όπως όλοι τον περίμεναν. Αγωνία, εναλλαγές στο σκορ, πάθος για τη νίκη και από τις δύο ομάδες ήταν τα χαρακτηριστικά στοιχεία της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη ξεκίνησαν και πάλι μουδιασμένα και βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 13 πόντους διαφορά (23-10), για να κλείσει το α δεκάλεπτο με 26-16 υπέρ των Τούρκων. Στο διάστημα αυτό ο Τσακαλίδης, φανερά εκτός κλίματος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, εκτέθηκε από τον Οκούρ, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους με απόλυτη ευστοχία (7/7 2π. και 1/1 3π.).

Η εικόνα της εθνικής βελτιώθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο και η είσοδος του Γιώργου Σιγάλα στο παρκέ αντί του φορτωμένου με φάουλ Χατζηβρέττα προσέδωσε στην εθνική αμυντική ισχύ και επιθετική οντότητα. Ακολούθησε η είσοδος του Ευθύμη Ρεντζιά στη θέση του Τσακαλίδη, που αποτέλεσε την κίνηση «κλειδί» του Ιωαννίδη από τον πάγκο. Ο Τρικαλινός σέντερ πέτυχε πολύτιμους πόντους στην επίθεση και ανάγκασε τον Οκούρ να τον κυνηγάει μέσα και έξω από τη ρακέτα, κάτι που κούρασε τον Τούρκο άσο των Πίστονς. Έτσι, η εθνική μας έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 41-36.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πανομοιότυπα με το πρώτο. Σαν υπνωτισμένοι οι παίκτες του Ιωαννίδη υπέπεσαν σε λάθη τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του Αϊντίν Ερς να περάσει και πάλι μπροστά στο σκορ. Το γ δεκάλεπτο έκλεισε με την Τουρκία να έχει προβάδισμα πέντε πόντων, 59-54, χάρη στην πολύ καλή απόδοση του Ιμπραήμ Κουτλουάι στο διάστημα αυτό.

Η εθνική ομάδα συνήλθε γρήγορα στο τέταρτο δεκάλεπτο και κυνήγησε την Τουρκία, για να τη φτάσει τελικά και να την προσπεράσει 65-64 με καλάθι του Αλβέρτη. Στο σημείο αυτό ήταν καθοριστική η συνεισφορά του Δημήτρη Διαμαντίδη στην άμυνα και την οργάνωση του παιχνιδιού, ενώ ο Νίκος Χατζηβρέττας έδινε απανωτά χτυπήματα στους Τούρκους από την περιφέρεια και περιόριζε τον επιθετικό οίστρο του Κουτλουάι.

Με ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία, η εθνική πήρε τα κρίσιμα ριμπάουντς, έβγαλε τις κατάλληλες άμυνες στο τέλος και εκμεταλλεύτηκε την επιλογή των Τούρκων να στέλνουν τους Έλληνες παίκτες στις βολές, τιμωρώντας τους με την ευστοχία -κυρίως- των Φώτση και Χατζηβρέττα. Το τελικό 75-70 σφράγισε την κατάληψη της πρώτης θέσης του Γ ομίλου από την Ελλάδα και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα, οι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν στη Στοκχόλμη.

Η εθνική μας θα περιμένει πλέον τα παιχνίδια της δεύτερης φάσης για να μάθει τον αντίπαλό της στον προημιτελικό της Πέμπτης, κερδίζοντας πολύτιμες ημέρες ξεκούρασης. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Σιγάλας αφιέρωσε τη νίκη «στους ακρίτες Έλληνες», ενώ ο Νίκος Χατζηβρέττας προτίμησε να την αφιερώσει στους συμπαίκτες του.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 36-41, 59-54, 70-75.

Τουρκία: Τουντσερί 8, Τούρκογλου 7, Τουρκσάν 7, Αρσλάν 6, Γκονλούμ, Μπασάκ, Κουτλουάι 18, Πεκέρ 1, Μπεσόκ, Οκούρ 23, Γιλντιρίμ, Ονάν.
Ελλάδα: Διαμαντίδης 4, Χατζηβρέττας 10, Παπαλουκάς, Παπανικολάου 2, Σιγάλας 10, Φώτσης 12, Αλβέρτης 2, Ντικούδης 8, Τσακαλίδης 7, Χαρίσης 5, Ρεντζιάς 15, Κακιούζης.

Βαθμολογία: Ελλάδα 4, Τουρκία 3, Κροατία 3, Ουκρανία 2.





Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Euroleague σχολίασε με φοβερό τρόπο τις δύο «ερυθρόλευκες» προκρίσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (vid)

Ο επίσημος λογαριασμός της Euroleague, με ένα εκπληκτικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, «έδειξε» την αντίδραση των φίλων του Ολυμπιακού στις προκρίσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024