Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προσπέρασε... επεισοδιακά ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ-Προκρίθηκαν Αρης, Περιστέρι, Απόλλων Π.

Προσπέρασε… επεισοδιακά ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ-Προκρίθηκαν Αρης, Περιστέρι, Απόλλων Π.

Ντέρμπι για γερά νεύρα στα Λιόσια, όχι μόνο λόγω της καθυστέρησης από τα επεισόδια, αλλά και για την πρόκριση του Ολυμπιακού στη λήξη με σουτ του Χαρίση, που διαμόρφωσε το 71-69 επί της ΑΕΚ. Αρης, Περιστέρι και Απόλλωνας Π. πέρασαν στο φάιναλ φορ.

26

Ντέρμπι για γερά νεύρα στα Λιόσια, όχι μόνο λόγω της καθυστέρησης από τα επεισόδια, αλλά και για την πρόκριση του Ολυμπιακού στη λήξη με σουτ του Χαρίση, που διαμόρφωσε το 71-69 επί της ΑΕΚ.

Να σημειωθεί οτι το ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ ΑΕΚ-Ολυμπιακού ξεκίνησε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση ύστερα από επεισόδια εντός αλλά και εκτός γηπέδου.

Διαιτητές και παίκτες του Ολυμπιακού αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια, καθώς πέτρα χτύπησε τον «ερυθρόλευκο» Γκόρενς, που εκτοξεύθηκε από πλευράς οπαδών της «Ένωσης».

Ο Αρης ήταν η πρώτη ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ. Ύστερα από ένα συναρπαστικό ματς πήρε τη νίκη-πρόκριση με 59-57 από τον Ηρακλή.

Ακολούθησε ο Μακεδονικός, που κέρδισε με το ίδιο σκορ (59-57) τον Μακεδονικό, μετά από ένα επίσης συγκλονιστικό παιχνίδι, ενώ ο Απόλλωνας Πάτρας συνέχισε να εντυπωσιάζει αφού μετά τον Παναθηναϊκό άφησε εκτός τον Ιωνικό Ν.Φ. επικρατώντας 81-74 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 69-71

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το 8ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του έχει ο Ολυμπιακός μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκης με 71-69 επί της ΑΕΚ.

Όπως με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στη Σουηδία, έτσι και σήμερα ο Χρήστος Χαρίσης αναδείχτηκε σε άνθρωπο της τελευταίας στιγμής σημειώνοντας με τζαμπ σουτ το νικητήριο καλάθι του Ολυμπιακού, που του έδωσε την πρόκριση στο φάιναλ-φορ του θεσμού.

Τόσο οι παίκτες της ΑΕΚ όσο και του Ολυμπιακού παρουσιάστηκαν αρκετοί νευρικοί αμέσως μετά το τζάμπολ μετά τα επεισόδια και την καθυστέρηση της έναρξης.

Ταπούτος, Τζένκινς και Ζήσης με σερί 7-0 μετέτρεψαν το εις βάρος τους 5-2 σε 9-5. Αμέσως μετά, όμως ακολούθησε σερί 7-0 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγήθηκε με 16-9 στο 8ο λεπτό έχοντας επιθετικές αιχμές σε αυτό το διάστημα τους Μπάγκαριτς και Γιούρακ. Με τον Κροάτη διεθνή, Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς, να κάθεται στον πάγκο με 3 φάουλ -όπου και παρέμεινε σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο- και τον Βαγγέλη Σκλάβο να παίρνει τη θέση του μέσα στη ρακέτα, η φιναλίστ του περυσινού πρωταθλήματος, ΑΕΚ, μείωσε σε 15-16 χάρη σε εύστοχες βολές του Γλυνιαδάκη και του Τζένκινς.

Στην ΑΕΚ ανήκε η δεύτερη περίοδος. Με επιμέρους σκορ 11-2 η «Ενωση› ισοφάρισε σε 20-20 και ο Ταπούτος έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του στη συνέχεια. Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος με τέσσερις πόντους έκανε το 24-24 στο 13, αλλά έκτοτε οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν την εναέρια κυκλοφορία και ξέφυγαν με +6, 32-26, αλλά και +8, 39-31. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε δια χειρός Γιούρακ, 39-33 και 39-35 και στη συνέχεια ο Παναγιώτης Λιαδέλλης ευστόχησε σε μία βολή 5 πριν από το ημίχρονο, που έληξε, 39-36, υπέρ της ΑΕΚ.

Ντέρμπι παρέμεινε η αναμέτρηση και στο δεύτερο μέρος. Οι συνήθεις ύποπτοι, Ταπούτος και Γλυνιαδάκης από πλευράς ΑΕΚ και Γιούρακ και Μπάγκαριτς από πλευράς Ολυμπιακού συνέχισαν να επωμίζονται το κύριο βάρος της επίθεσης. Αρχικά η ΑΕΚ διατηρούσε προβάδισμα με 3 πόντους, αλλά στη συνέχεια παρουσίασε καθίζηση, παρέμεινε άποντη για περισσότερο από τρία λεπτά και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 52-47 για να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο, 52-51 υπέρ της ομάδας του Πειραιά.

Το προβάδισμα άλλαζε συνέχεια χέρια στην τέταρτη περίοδο, αλλά όταν Γλυνιαδάκης και Ταπούτος συμπλήρωσαν πέντε φάουλ (ο πρώτος με τεχνική ποινή επειδή πέταξε την μπάλα διαμαρτυρόμενος για φάουλ που του χρέωσαν οι διαιτητές) η ζυγαριά έγειρε προς την πλευρά του Ολυμπιακού. Ο Διαμαντόπουλος «έγραψε› με μία βολή το 69-67, η προσπάθεια του Ζήση για τρίποντο αλλοιώθηκε, ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ αστόχησε σε σουτ δύο πόντων και το ίδιο έκανε και ο Λόλις σε προσπάθεια φόλου.

Ο Χρήστος Χαρίσης κατέβασε την μπάλα με εναπομείναντα χρόνο 7 και επιχειρώντας τζαμπ σουτ στο 1 δευτερόλεπτο έστειλε στα ουράνια τους συμπαίκτες του, αλλά και στους τέσσερις φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 39-36, 51-52, 69-71.
Ολυμπιακός: Γιούρακ 23, Χαρίσης 5, Μιλισάβλιεβιτς, Γιαννουζάκος 4, Λιαδέλλης 12, Τόμιτς 2, Σκλάβος 3, Μπάγκαριτς 14, Διαμαντόπουλος 8.
ΑΕΚ: Λόλις 6, Νικολαΐδης 4, Ζήσης 5 (1), Ταπούτος 17 (2), Μισσιακός Χατζής 3, Τζένκινς 18 (1), Γλυνιαδάκης 8, Μπουρούσης, Παπαϊωακείμ 8.

Ηρακλής-Αρης 57-59

Ο Αρης σφράγισε το πρώτο εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας του Ηρακλή με 59-57 μέσα στο Ιβανώφειο.

Οι παίκτες του Λευτέρη Κακιούση παρουσιάσθηκαν λιγότερο αγχωμένοι για την πρόκριση εν συγκρίσει με τον αντίπαλό τους, Αρη, που ήθελε διακαώς να προκριθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά στους τέσσερις του θεσμού. Αν και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μέσα στο Ιβανώφειο, με όπλο την περιφέρεια ο «γηραιός» ισοφάρισε σε 11-11 και στο 10΄ προηγήτο με 17-13.

Η αστοχία εκατέρωθεν ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της δεύτερης περιόδου, αλλά και τα πολλά φάουλ -13 ο Αρης έναντι 8 του Ηρακλή στο ημίχρονο. Ο Ηρακλής διατήρησε τα ηνία στο προβάδισμα σε αυτό το διάστημα, αφού αν και ο Αρης υπερίσχυσε στον τομέα των ριμπάουντ με Νίκιλα και Στακ, δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευθεί, ενώ 10 πριν από το τέλος ο Φέοντορ Λικχολίτοφ κάθισε με 5 φάουλ στον πάγκο (4 είχε ο Νίκιλα από τα μισά της δεύτερης περιόδου) και το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με 27-24.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή βελτίωσαν τα ποσοστά ευστοχίας τους και προηγήθηκαν για πρώτη φορά μετά τα πρώτα λεπτά με 32-31, το προβάδισμα άλλαξε χέρια πολλές φορές, αλλά ο συνήθης ύποπτος, Δημήτρης Διαμαντίδης, έδωσε λύσεις στην επίθεση την κρίσιμη στιγμή και η τρίτη περίοδος έληξε 46-45 υπέρ των γηπεδούχων.

Συγκλονιστική εξέλιξη επεφύλασσε η τέταρτη περίοδος στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Κόμματος και Στακ διατήρησαν με ατομικές ενέργιες τον Αρη σε τροχιά πρόκρισης, 48-48 και 50-50. Στο 35 ο Μπέιλι με δύο εύστοχες βολές έγραψε το 52-50 υπέρ του Αρη. Με εναπομείναντα χρόνο 9 και τον Αρη να προηγείται με διαφορά ενός πόντου, 57-56, ο Βεττούλας ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές, 58-56.

Σε μία βολή ευστόχησε και ο Διαμαντίδης, 57-58, για να ευστοχήσει και ο Κόμματος σε μία βολή μετά από φάουλ του Δέδε και ο Αρης να πανηγυρίσει έξαλλα την εκτός έδρας νίκη-πρόκριση στην τετράδα του Κυπέλλου.

Ηρακλής: Μπάκναλ 4, Μιλόσεβιτς, Καλαϊτζίδης, Διαμαντίδης 20, Παπαδόπουλος 8, Κούβελας 2, Δέδες, Παυλίδης 17 (2), Ηλιάδης 6 (1), Σφέικος, Αποστολίδης.
Αρης: Μπέιλι 13 (1), Κόμματος 21 (4), Στακ 10 (1), Λικχολίτοφ, Νίκιλα 2, Ορφανός, Λάππας, Ραίσεβιτς, Κυρίτσης, Βεττούλας 5, Γκολντγουάιρ 8 (2).

Περιστέρι-Μακεδονικός 59-57

Ιστορικές στιγμές ζουν στο Περιστέρι μετά την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας. Στη δεύτερη αγωνιστική της Β φάσης του θεσμού, το Περιστέρι επικράτησε με 59-57 του Μακεδονικού στο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο Μακεδονικός προηγείτο στο μεγαλύτερο διάστημα της πρώτης περιόδου χάρη στις λύσεις που έδινε ο Σμιθ, αλλά το Περιστέρι κατάφερε να προηγηθεί με 13-12 στο 10. Μετά την ανάπαυλα το Περιστέρι βρήκε λύσεις μέσα στη ρακέτα από τον Χίζνιακ και καθώς, Μπουντούρης και Μπαλογιάννης δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 32-27.

Το Περιστέρι συνέχισε να έχει τα ηνία και στην τρίτη περίοδο, αλλά στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο, αν και διατηρούσε διαφορά έξι πόντων, 56-50, δύο λεπτά πριν το τέλος, ο Μακεδονικός κατάφερε να μειώσει σε 58-57 με τρίποντο του Μπουντούρη και όλα ήταν πλέον ανοιχτά. Αμέσως μετά, όμως ο αρχηγός του Περιστερίου ευστόχησε στη μία βολή, 59-57, και με εναπομείναντα χρόνο 3, ο Καυκής δεν πρόλαβε να επιχειρήσει εμπρόθεσμα το σουτ της… απελπισίας.


Τα δεκάλεπτα: 13-12, 32-27, 41-37, 59-57

Περιστέρι: Κούρτοβιτς 4, Παπαμακάριος 14 (3), Πελεκάνος 4, Στιούαρτ 15(2), Χίζνιακ 6, Κιούθρελ 12, Νάκιτς 4, Σιούτης, Μακρής.
Μακεδονικός: Βίντασιτς, Μπουντούρης 5(1), Σμιθ 14(1), Μπαλογιάννης 6 (2), Μοργκούνοφ 7(1), Κλαρκ 6, Μεσεριάκοφ 14(2), Σιγάλας 5.

Ιωνικός Ν.Φ.-Απόλλων Π. 74-81

Μετά τον Παναθηναϊκό, ο Απόλλων Πατρών που επανήλθε φέτος στην Α1 εθνική κατηγορία, απέκλεισε και τον Ιωνικό επικρατώντας του αντιπάλου του με 81-74, στη Νέα Φιλαδέλφεια και προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκανε ο Απόλλων Πατρών, όταν και προηγήθηκε με 10-1 στο 7ο λεπτό. Οι παίκτες του Ντάρκο Ρούσο έδιναν ρεσιτάλ και στην άμυνα, αλλά στο 10, οι γηπεδούχοι μείωσαν με τρίποντο του Ζούζα και εύστοχες βολές σε 14-19.

Ο Πιλαφίδης άλλαζε διαρκώς τα σχήματα για να σπάσει την άμυνα ζώνης του αντιπάλου, στην οποία έδειχναν εγκλωβισμένοι οι παίκτες του, αλλά η ομάδα της Πάτρας με οδηγούς τους δύο Αμερικανούς συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και ξέφυγε ακόμη και με 34-18 στο 17ο λεπτό (μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς).

Ο Γιούριτσα Ζούζα με 10 πόντους ήταν ο μόνος διασωθείς των «κυανόλευκων». Η εικόνα άλλαξε άρδην στο β μέρος, όμως, όταν ο Βάρντα κάθισε στον πάγκο (τραυματίστηκε), ενώ το ίδιο έκανε και ο Μαρμαρινός, αφού συμπλήρωσε τα τέσσερα φάουλ. Χωρίς ψηλούς, ο Απόλλων δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτρέψει στον αντίπαλό του να πλησιάσει, 42-46 στο 26΄, διάστημα στο οποίο για τον Απόλλωνα τον δρόμο προς τα δίχτυα έβρισκε μόνο ο Τόμας (δύο τρίποντα).

Αφού, το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια, στο 36 ο Απόλλων προηγήθηκε και πάλι, 63-59, αλλά μέχρι το 38 ο Ιωνικός επανήλθε στο παιχνίδι και προσπέρασε με βραχεία κεφαλή, 68-67. Ευτυχώς για τους φιλοξενούμενους, στον εναπομείναντα χρόνο, οι γηπεδούχοι έπαθαν black-out, κάτι που εκμεταλλεύθηκε η ομάδα της Πάτρας για να προηγηθεί με 72-68.

Στα δραματικά τελευταία δευτερόλεπτα, ο Εντι Γκιλ ευστόχησε σε τρίποντο, 72-71, αλλά ακολούθησε ένα τρίποντο του Βάρντα και ένα κόψιμο του Τόμας στον Μπούλιτς, ενέργειες καθοριστικές για την έκβαση του αποτελέσματος, 81-74 υπέρ των Πατρινών που δεν μπορούσαν -ούτε οι ίδιοι- να πιστέψουν πως στην επάνοδό τους στην Α1 και πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας.


Τα δεκάλεπτα: 14-19, 30-40, 53-51, 74-81.

Ιωνικός Ν.Φ.: Γκιλ 14 (3), ΜακΝολ 22, Κουτρούλιας, Ασημακόπουλος, Μπούλιτς 15, (2), Ζούζα 14 (1), Σοφογιάννης, Παπανικολόπουλος 2, Πασχάλης, Ουίκς 1.
Απόλλων Π.: Βάρντα 16 (1), Μοσχοβίτης, Τζόουνς 26 (3), Τόμας 25 (2), Μαρμαρινός 2, Γεωργαλής 6, Αργυρόπουλος 6, Κουσμάνοβιτς, Κικίλιας, Μπάρλος.

ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024