Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινο φως έδωσε η κυβέρνηση για τη δημιουργία πίστας Φόρμουλα 1 στον Ορχομενό

Πράσινο φως έδωσε η κυβέρνηση για τη δημιουργία πίστας Φόρμουλα 1 στον Ορχομενό

Το πράσινο φως για τη δημιουργία στην περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας της πρώτης στην Ελλάδα αγωνιστικής πίστας αυτοκινήτων και μοτοσυκλέτας προδιαγραφών Φόρμουλα 1 έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο. Η πίστα αναμένεται να είναι έτοιμη εντός εξαετίας.

28

Το πράσινο φως για τη δημιουργία στην περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας της πρώτης στην Ελλάδα αγωνιστικής πίστας αυτοκινήτων και μοτοσυκλέτας προδιαγραφών Φόρμουλα 1 έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, η κυβέρνηση ενέκρινε ομόφωνα την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή της αποξηραμένης λίμνης Κωπαΐδας, κοντά στον Ορχομενό, ανοίγοντας το δρόμο στον μαγικό κόσμο της F1 να έρθει και στη χώρα μας.

Η υπερσύγχρονη πίστα αναμένεται να κατασκευαστεί σε ένα μία έκταση 1.400 περίπου στρεμμάτων και θα καλύπτει όλες τις προδιαγραφές που έχει θέσει η FIA για τη διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας επιπέδου Φόρμουλα 1.

Τη δημουργία της πίστας θα αναλάβει η εταιρεία του Κέντρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και Ερευνών Ορχομενού Βοιωτίας (ΚΕΜΑΕ), στην οποία μετέχουν η ΕΛΠΑ, η νομαρχία Βοιωτίας, ο δήμος Ορχομενού, καθώς και άλλοι Οργανιμσοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βοιωτίας.

Στόχος της ΚΕΜΑΕ είναι τα έργα κατασκευής της πίστας να αρχίσουν άμεσα, ενώ παράλληλα θα καταβληθούν προσπάθειες για την ένταξη του ελληνικού γκραν πρι στο καλεντάρι της FIA.

Η πρόταση για τη δημιουργία της πίστας είχε κατατεθεί εδώ και πέντε χρόνια στην ελληνική κυβέρνηση, όμως η έγκριση του όλου σχεδίου καθυστερούσε λόγω διαφόρων προβλημάτων, που τελικά φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν.

Την έκταση των 1.400 στρεμμάτων παραχώρησε το υπουργείο Γεωργίας, υπό τον όρο ότι η πίστα θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα σε έξι χρόνια.

Την παραχώρηση της έκτασης χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ Βασίλης Δεσποτόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, διευκρινίζοντας ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η «κοινή προσπάθεια όλων των Βοιωτών, που με επικεφαλής τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης διεκδίκησαν με πείσμα και πάθος την παραχώρηση αυτή».

«Η ΕΛΠΑ με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση πληροφορήθηκε ότι επιτέλους από το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίθηκε παμψηφεί η παραχώρηση των 1.400 στρεμμάτων στον Ορχομενό Βοιωτίας στο ΚΕΜΑΕ με σκοπό τη δημιουργία αυτοκινητοδρομίου προδιαγραφών Φόρμουλα 1. Ένα όνειρο δεκαετιών παίρνει το δρόμο της υλοποίησης…», είπε ο κ. Δεσποτόπουλος και υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση στην υλοποίηση της κατασκευής της πίστας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024