Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έμεινε στο 2-2 ο Ολυμπιακός με τη Σοσιεδάδ, ήττα της ΑΕΚ με 3-0 από τη Λα Κορούνια

Έμεινε στο 2-2 ο Ολυμπιακός με τη Σοσιεδάδ, ήττα της ΑΕΚ με 3-0 από τη Λα Κορούνια

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το εις βάρος του 0-1 σε 2-1 με γκολ των Στολτίδη και Καστίγιο, όμως ο Σουρέρ χάρισε την ισοπαλία 2-2 στη Σοσιεδάδ στη Ριζούπολη. Στο «Ριαθόρ», η ΑΕΚ είχε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά η Λα Κορούνια ήταν πιο ουσιαστική και νίκησε 3-0.

71

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, μετέτρεψε το εις βάρος του 0-1 σε 2-1 με τα γκολ των Στολτίδη και Καστίγιο, όμως ο Σουρέρ χάρισε την ισοπαλία 2-2 στη Σοσιεδάδ μέσα στη Ριζούπολη. Στο «Ριαθόρ», η ΑΕΚ είχε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά η Λα Κορούνια ήταν πιο ουσιαστική και σφράγισε την ανωτερότητά της με το τελικό 3-0.

Υστερα από ένα παιχνίδι στο οποίο καταγράφηκε η πλήρης εναλλαγή των συναισθημάτων σε όλο το φάσμα της, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος της Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-2.

Οι γηπεδούχοι, που ήθελαν απαραιτήτως τη νίκη για να αισθάνονται πιο κοντά στην τρίτη θέση του 4ου ομίλου που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA, αλλά και να διατηρήσουν τις μύχιες ελπίδες τους για τη δεύτερη θέση που εξασφαλίζει τη συνέχεια στο «όνειρο» του Champions League, θα πρέπει να «χτυπούν» το κεφάλι τους στον τοίχο για τη μοναδική ευκαιρία που απώλεσαν να νικήσουν τους Βάσκους, πληρώνοντας την απειρία, αλλά και τις αγωνιστικές αδυναμίες τους, που ατυχώς γι αυτούς εμφανίζονται συχνά με αντίπαλους τέτοιου επιπέδου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τον «αέρα» του γηπεδούχου και με αγωνιστική διάταξη 4-4-2, όπου τη θέση του απόντα Τζόρτζεβιτς στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής είχε καταλάβει ο Γεωργιάδης, με τον Πάντο να καλύπτει το δεξί άκρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας και τον Μαυρογενίδη μπροστά του. Σταδιακά όμως η Σοσιεδάδ ισορρόπησε το παιχνίδι, χάρη κυρίως στην ασφυκτική πίεση που ασκούσε από ψηλά.

Οι Βάσκοι άρχισαν να απειλούν τον Ολυμπιακό, καθιστώντας έτσι εξώφθαλμη την απουσία από την «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα του παίκτη που θα κατέβαζε και θα μοίραζε τη μπάλα. Ο Ζιοβάνι είχε όρεξη, έκανε και πάλι κάποια από τα «μαγικά» του, ταλαιπωρούσε τους αντιπάλους του, αλλά ο Καστίγιο δεν ήταν άξιος συμπαραστάτης του, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να φαντάζει -και να είναι- απελπιστικά μόνος στη γραμμή κρούσης των γηπεδούχων.

Η Σοσιεδάδ απείλησε για πρώτη φορά στο 12, όταν ο Αλκίθα έπιασε μονοκόματο αριστερό βολέ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατεργιαννάκη. Ο Ολυμπιακός ανταπέδωσε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ζιοβάνι είδε τον Βέστερφελντ έξω από το τέρμα του και προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον πλασάρει από τα 40 μέτρα.

Στο 19 ο Κάρπιν σέντραρε από δεξιά και ο Νιχάτ έπιασε κεφαλιά που κατέληξε στα χέρια του τερμαφύλακα του Ολυμπιακού, ενώ ο Τούρκος μεσοεπιθετικός πρωταγωνίστησε και στη φάση του 26, όταν έφυγε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε στην κλειστή γωνία του Κατεργιαννάκη, που απέκρουσε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να περιορίσουν τους Νιχάτ και Κοβάσεβιτς, όμως την… πάτησαν από εκεί που σίγουρα δεν το περίμεναν. Ήταν το 30ό λεπτό, όταν ο Γκαμπιλόντο έφυγε ταχύτατα από την αριστερή πλευρά «σπάζοντας» το τεχνητό οφσάιντ και πλάσαρε επιτυχώς τον Κατεργιαννάκη για να γράψει το 0-1.

Η μοναδική πραγματικά πολύ καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό καταγράφηκε μόλις στο 38, όταν ο Γεωργιάδης έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ και υποχρέωσε τον Σάντερ Βέστερφελντ να απογειωθεί στο «Γ» της εστίας του προκειμένου να πετάξει τη μπάλα κόρνερ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Ολυμπιακό, αφού ο κακός αγωνιστικά Αντζας είχε παραχωρήσει τη θέση του στον Καφέ. Παρτενέρ του Ανατολάκη στο κέντρο της άμυνας πέρασε ο σαφώς ταχύτερος Καρεμπέ, ενώ στο 55 ο Προτάσοφ πέρασε και τον Νινιάδη στη θέση του Μαυρογενίδη.

Έτσι, ο Γεωργιάδης πέρασε στη φυσική του θέση στο δεξί άκρο του κέντρου, ενώ οι Καφές και Νινιάδης με την καλή τεχνική τους βελτίωσαν θεαματικά την κυκλοφορία της μπάλας, ανεβάζοντας κατακόρυφα τη συνολική απόδοση της ομάδας. Ο Ολυμπιακός άρχισε πλέον να πιέζει τη Σοσιεδάδ, και έφτασε στην ισοφάριση στο 59 με ένα γκολ «σπεσιαλιτέ» του Ιεροκλή Στολτίδη.

Σε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Ζιοβάνι έστρωσε στον μόνιμο φετινό σκόρερ του Ολυμπιακού στα μεγάλα ματς, που με ένα πολύ δυνατό αριστερό από τα 25 μέτρα νίκησε τον Βέστερφελντ φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Οι εμπνεύσεις του Ουκρανού τεχνικού είχαν αρχίσει να αποδίδουν, και τα πράγματα φάνηκαν να καλυτερεύουν ακόμη περισσότερο στο 68, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κοβάσεβιτς, που κοντρόλαρε τη μπάλα με το χέρι.

Η Σοσιεδάδ ήταν σε αγωνιστική «τρικυμία» και ο Καστίγιο την τιμώρησε στο 71, όταν ξεπερνώντας και τον Βέστερφελντ πλάσαρε από πλάγια αριστερά και έκανε το 2-1. Σε μια ανύποπτη όμως φάση μια μακρινή σέντρα του Αλκίθα βρήκε τον Ανατολάκη ανέτοιμο και έδωσε την ευκαιρία στον Σουρέρ να σκοράρει με ωραίο, μονοκόμματο σουτ στο 74, γράφοντας το τελικό 2-2.

Ολυμπιακός: Κατεργιαννάκης, Πάντος, Βενετίδης (86 Τάτσης), Αντζας (45 Καφές), Ανατολάκης, Στολτίδης, Καρεμπέ, Μαυρογενίδης (57 Νινιάδης), Γεωργιάδης, Καστίγιο, Ζιοβάνι.
Ρεάλ Σοσιεδάδ: Βέστερφελντ, Αρανθάμπαλ, Χάβι Αλόνσο (89 Μπόρις), Σουρέρ, Χαουρέγκι, Κάρπιν (81΄ Αρανμπούρου), Κοβάσεβιτς, Λόπεζ, Νιχάτ (76΄ Λι), Γκαμπιλόνδο, Αλκίθα.

Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για την ΑΕΚ στο Champions League

Την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της στο Champions League γνώρισε την Τρίτη στο «Ριαθόρ» η ΑΕΚ. Η Ένωση έχασε 3-0 από τη Λα Κορούνια και σε δύο εβδομάδες, απέναντι στη Μονακό στη Λεωφόρο, θα ολοκληρώσει τις φετινές ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις, αφού πλέον είναι οριστικά τελευταία στον όμιλό της. Τα γκολ της Ντεπορτίβο πέτυχαν ο Έκτορ στο 22, ο Βαλερόν στο 51 και ο Λούκε στο 71.

Αν και οι φίλοι της Ντεπορτίβο δεν τίμησαν την αναμέτρηση, η Λα Κορούνια μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας τη νίκη που θα σφράγιζε ίσως την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του θεσμού. Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο έκτο λεπτό, με την κεφαλιά του Βίκτορ να περνάει άουτ.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο όμως, οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς ισορρόπησαν το παιχνίδι και πλησίασαν δύο φορές το γκολ. Πρώτα στο 10, με τον Λάκη να κάνει εντυπωσιακή κούρσα στην αντεπίθεση και να σουτάρει λίγο άουτ και μετά στο 13, με τον «κεραυνό» του Τσιάρτα από 25 μέτρα απόσταση να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μολίνα.

Οι ευκαιρίες αυτές υποχρέωσαν τη Ντεπορτίβο να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνά της, ώστε να μη βρεθεί πίσω στο σκορ. Κι ενώ το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, οι Ισπανοί έφτασαν στο γκολ στο 22. Ο Φραν σέντραρε από αριστερά, ο Παντιάνι προσπάθησε ανεπιτυχώς να κοντρολάρει, η μπάλα κόντραρε στον Κασάπη και στρώθηκε στον Έκτορ, που με πολύ δυνατό σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ.

Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους γηπεδούχους και προκάλεσε απογοήτευση στην ΑΕΚ, που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Η Λα Κορούνια θα μπορούσε να φτάσει σε δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Σέρχιο στο 28 μετά από λάθος του Κασάπη εξουδετέρωσε ο Μιχαηλίδης, ενώ η κεφαλιά του Σέζαρ από καλή θέση στο 38 πέρασε άουτ.

Οι παίκτες του Ιρουρέτα μπήκαν πολύ δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, κάμπτοντας πολύ νωρίς την αντίσταση της Ένωσης. Ο Μιχαηλίδης είπε «όχι» στο 49 σε σουτ του Φραν, όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Βαλερόν με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το παιχνίδι πλέον είχε κριθεί, αυτό όμως δεν εμπόδισε τη Ντεπορτίβο να συνεχίσει την πίεσή της απέναντι σε μια ΑΕΚ αδύναμη αμυντικά -αποδυναμώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Κασάπη-. Στο 54 ο Παντιάνι άγγιξε το 3-0, όμως την κεφαλιά του απέκρουσε με υπερένταση ο Μιχαηλίδης, ενώ στο 61 ο Σέζαρ απείλησε με τον ίδιο τρόπο, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Κάπου εκεί οι Ενωσίτες αφυπνίστηκαν και πλησίασαν το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Οκκάς στο 62 βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε πήγε πάνω στον Μολίνα. Στο 64 ο πολύπειρος τερματοφύλακας σταμάτησε το σουτ του Ναλιτζή, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κατσουράνης δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι.

Κι ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να παίρνει τα ηνία του αγώνα, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση η Λα Κορούνια έκανε το 3-0. Ο Παντιάνι «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ, βγήκε τετ α τετ με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, αλλά προτίμησε να «σερβίρει» το γκολ στον επερχόμενο Λούκε, που λίγο νωρίτερα είχε μπει σαν αλλαγή.

Η νίκη για τους Ισπανούς ήρθε εύκολα, όμως η ισοπαλία στο «Λουί Ντε» σημαίνει ότι χρειάζονται ένα βαθμό την τελευταία αγωνιστική στο Αϊντχόβεν για να προκριθούν.

Λα Κορούνια: Μολίνα, Εκτορ, Σέζαρ (72 Ρομέρο), Αντράντε, Καπντεβίλα, Βίκτορ (69 Σκαλόνι), Ντουσέρ, Σέρχιο, Βαλερόν (59 Λούκε), Φραν, Παντιάνι.
ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Καψής, Μπορμπόκης, Κασάπης (43 Κωστένογλου), Λάκης (73 Πέτκοφ), Αμπονσά, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Τσιάρτας, Οκκάς (77 Κωνσταντινίδης), Ναλιτζής.




Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024