Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σοκ για τον ΠΑΟΚ από την Καστοριά-Νοκ άουτ και η Χαλκηδόνα, πέρασε η Προοδευτική

Σοκ για τον ΠΑΟΚ από την Καστοριά-Νοκ άουτ και η Χαλκηδόνα, πέρασε η Προοδευτική

Η Καστοριά έκανε το.... θαύμα της. Μετά το 1-0 στην Τούμπα πήρε το 1-1 στην έδρα της και έθεσε νοκ άουτ από τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας τον ΠΑΟΚ. Εκτός έμεινε και η Χαλκηδόνα από τον Πατραϊκό παρά το 2-1. Στην παράταση, η Προοδευτική 2-1 τον Ακράτητο και προκρίθηκε.

26

Η Καστοριά έκανε το…. θαύμα της. Μετά το 1-0 στην Τούμπα πήρε το 1-1 στην έδρα της και έκανε την πολύ μεγάλη έκπληξη θέτοντας νοκ άουτ από τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας τον ΠΑΟΚ.

Εκτός έμεινε και η Χαλκηδόνα από τον Πατραϊκό παρά το 2-1.

Στα Ανω Λιόσια, η Προοδευτική επικράτησε του Ακράτητου με 2-1 στην παράταση. Η ομάδα του Κορυδαλλού πέρασε στην επόμενη φάση, αφού οι «πράσινοι» είχαν νικήσει στο πρώτο ματς με 1-0.

Καστοριά-ΠΑΟΚ 1-1

Σε ομάδα Κυπέλλου αποδεικνύεται η Καστοριά… Πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη έκπληξη της φάσης των «16» για το Κύπελλο Ελλάδας, απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Καστοριά.

Εκπληξη πρώτου μεγέθους λοιπόν στο θεσμό του Κυπέλλου, με την Καστοριά, να δείχνει ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν το διπλό (0-1), στην Τούμπα, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων.

Στο γεμάτο παγίδες, λόγω του λιωμένου χιονιού που δημιούργησε αρκετές… νερολακούβες, γήπεδο της Καστοριάς, η ομάδα του Τζόκο Χαντζιέφσκι, ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα.

Στο 9, ο Σουλτανίδης βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων και παρά το γεγονός ότι κέρδισε στην έξοδο τον Τοχούρογλου, προσπάθησε να πλασάρει από πλάγια θέση, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας, πριν η μπάλα, απομακρυνθεί από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Το συγκρότημα του Αναστασιάδη, κατάφερε πάντως δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, να πετύχει αυτό που έψαχνε από την πρώτη κιόλας σέντρα. Ενα γκολ, που ήρθε εν μέσω πολλών διαμαρτυριών από πλευράς Καστοριάς, αφού οι γηπεδούχοι υποστηρίζουν πως στο ξεκίνημα της φάσης, το φάουλ εκτελέστηκε πολύ γρήγορα.

Συγκεκριμένα, στο 43, ο ΠΑΟΚ κερδίζει φάουλ, οι παίκτες της Καστοριάς διαμαρτύρονται, εκτελείται γρήγορα και η μπάλα φτάνει στον Γιασεμή. Ο τελευταίος ελίσσεται στην περιοχή, αποφεύγει τον Νικολάου και με δεξί πλασέ στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Συμεωνίδη, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του «δικεφάλου» (0-1).

Στο 59 ο «δικέφαλος» έχασε μοναδική ευκαιρία για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα, όταν στη γυριστή κεφαλιά του Γιασεμή από το ύψος του πέναλτι, ο Συμεωνίδης με εντυπωσιακή επέμβαση στην αριστερή γωνία της εστίας του, έσωσε την Καστοριά από βέβαιο κίνδυνο.

Στο 62 ο Ευθυμιάδης βρέθηκε τετ α τετ με τον Τοχούρογλου, αλλά ο Καρυπίδης που παρακολουθούσε τη φάση, πρόλαβε τον άσο της Καστοριάς πριν σουτάρει και έστειλε την μπάλα κόρνερ, όμως δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση, όταν ο Παντελιάδης με δεξί βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τοχούρογλου (1-1).

Στο 76 ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τα… δοκάρια, όταν ο νεοεισελθών Κοντέων (δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε πάρει τη θέση Σπάσιτς), πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια, το γυριστό σουτ του Γιασεμή, απομάκρυναν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

Καστοριά: Συμεωνίδης, Ραντουκάνοφ, Καπετανόπουλος, Καλαφάτης, Σέου, Καρκαλέτσης (80 Μάνος), Ευθυμιάδης (89 Τσανασίδης), Παντελιάδης (86 Τρούπκος), Λαζαρίδης, Σουλτανίδης, Νικολάου.
ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Κουτσόπουλος, Βόκολος, Σαλπιγγίδης, Γιασεμή, Θεοδωρίδης (57 Καραδήμος), Κούτσης, Βαγγελής (65 Γιαννιτσανάκης), Σπάσιτς (76 Κοντέων), Φουτσίνι, Καρυπίδης.

Χαλκηδόνα-Πατραϊκός 2-1

Ημέρα εκπλήξεωνγια το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά την Καστοριά και ο Πατραϊκός πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά, αφού, παρά την ήττα με 2-1 από την Χαλκηδόνα στον επαναληπτικό αγώνα για τη φάση των «16» που έγινε στο γήπεδο της Νεάπολης, πήρε το «εισιτήριο» χάρη στο 1-0 της πρώτης συνάντησης.

Με τυπικές διαδικασίες και με πρωταγωνιστή τον Ζαχαρόπουλο, η Χαλκηδόνα κατάφερε σε κάτι περισσότερο από 30 λεπτά, ν` αντιστρέψει το εις βάρος της 1-0 της Πάτρας.

Μόλις στο 15ο λεπτό, ο Μανουσάκης πάσαρε στον Ζαχαρόπουλο, ο υψηλόσωμος επιθετικός στόπαρε την μπάλα με το στήθος, αλλά ο Σακελλαρόπουλος στην προσπάθεια του να πιάσει την μπάλα «γκρέμισε› τον παίκτη της Χαλκηδόνας με αποτέλεσμα να καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών.

Ο Ζαχαρόπουλος, ο οποίος ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας με αυτό τον τρόπο το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0).

Στο 31 το σουτ του Ζαχαρόπουλου έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σακελλαρόπουλου, όμως δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης, κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη γκολ για τη Χαλκηδόνα.

Από την… ασίστ του Νιόπλια, ο Ζαχαρόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι και με απευθείας γυριστό αριστερό σουτ, έστειλε αρχικά την μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι του Σακελλαρόπουλου και εν συνεχεία να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας των φιλοξενουμένων (2-0).

Οι γηπεδούχοι, είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση στο τελευταίο 15λεπτο, όμως στο 78, ο Δημητρόπουλος πρόλαβε τον Ζαχαρόπουλο, πριν ο τελευταίος σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 82, ο Μακρής, αν και βρέθηκε τετ α τετ με τον Σακελλαρόπουλο, πλάσαρε άουτ.

Και επειδή η μπάλα τιμωρεί, ο Πατραϊκός, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, έφερε τα πάνω κάτω, αφού με κεφαλιά του Αργυρόπουλου από το ύψος του πέναλτι, παραβίασε την εστία του Κόη, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, που χάρισε την πρόκριση στο αχαϊκό συγκρότημα.

Χαλκηδόνα: Κόης, Κατεμής, Γελαδάρης (86 Κόγιογλου), Σίμος, Δήμος, Νιόπλιας (65 Κορακάκης), Ζαχαρόπουλος, Αλ Τζλάχερ, Μανουσάκης (65 Μακρής), Παππάς, Μικές.
Πατραϊκός: Σακελλαρόπουλος, Δημητρόπουλος, Κόλτσης, Ντικουμέ, Φούφουλας, Γεωργόπουλος, Γκίμπρο, Γραβάνης (70 Ντισά), Αργυρόπουλος, Ψύλλας (32 Μίχος), Μουντάλα (46 Μαχαίρας).

Ακράτητος – Προοδευτική 1-2 (παρ.)

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της και τον Κώστα Φρατζέσκο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του, η Προοδευτική μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι.

Στο 11΄ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Νταγκουνάκης ανατράπηκε από το Σκούφαλη στα όρια της μεγάλης περιοχής. Ο Μπαρτζώκας όμως απέκρουσε το σουτ του Φρατζέσκου.

Στο 29ο λεπτό, από κάθετη μπαλιά του Σιδηρόπουλου, ο Νταγκουνάκης (πιθανώς από θέση οφσάιντ) βγήκε μόνος απέναντι στον Μπαρτζώκα και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0-1, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στο 57΄ μέσα στην περιοχή της «Προό» διαδραματίστηκε μία ανεπανάληπτη φάση, με τους γηπεδούχους να έχουν τρία συνεχόμενα δοκάρια, με σουτ του Κουτσοκώστα, κεφαλιά του Βενέτη και προβολή του Στεφανίδη!

Το σκορ δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Ο Πάρης Ανδράλας ήταν αυτός που χάρισε την πρόκριση στην Προοδευτική, σκοράροντας με κεφαλιά στο 114΄, πιθανότατα στην τελευταία εμφάνισή του με την ομάδα του Κορυδαλλού.

Ο Ακράτητος μείωσε γρήγορα, στο 116΄ με κεφαλιά του Κουτσοκώστα, όμως δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για να «αρπάξει» την πρόκριση από τους φιλοξενούμενους.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Μπαρτζώκας, Γκίτσης (46΄ Παγιαζίτ, 91΄ Τζημόπουλος), Ηλιόπουλος, Σκούφαλης, Βενέτης, Στεφανίδης, Λίνκαρ, Κουτσοκώστας, Δαδούσης (45΄ Μαϊστρέλλης), Ευθυμιάδης, Τελκίνσκι
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Στρακόσια, Γουλέτας (63΄ Μάγγος), Ανδράλας, Αγγελόπουλος, Φραντζέσκος (79΄ Ζαϊμι), Τόγιας, Τσιμπανάκος, Σιδηρόπουλος, Βαρτζιώτης, Νταγκουνάκης, Καζαντζής (110΄ Θάνος)

Τα αποτελέσματα των αγώνω της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

Καστοριά – ΠΑΟΚ 1-1 (1-0)
Χαλκηδόνα – Πατραϊκός 2-1 (0-1)
Ακράτητος – Προοδευτική 0-1 (1-0)
* Η Προοδευτική προκρίθηκε επικρατώντας 2-1 στην παράταση
ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 1-1 (0-1)
Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-2 (0-1)
Πανιώνιος – Καλαμάτα 4-0 (0-0)
ΑΕΚ – Αγροτικός Αστέρας 2-2 (2-0)
Αρης – Ηρακλής 0-2 (0-0)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024