Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αρης το τρόπαιο, 73-70 τον Ολυμπιακό στον τελικό της... ταλαιπωρίας

Ο Αρης το τρόπαιο, 73-70 τον Ολυμπιακό στον τελικό της… ταλαιπωρίας

Ο Αρης στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ. Ωφελήθηκε της διακοπής των 2,5 ωρών-που προκάλεσε ρίψη φωτοβολίδας-και νίκησε τον Ολυμπιακό 73-70. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το προβάδισμα τη στιγμή της διακοπής, που είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση του γηπέδου.

66

Ο Αρης στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ. Ωφελήθηκε της διακοπής των 2,5 ωρών-που προκάλεσε ρίψη φωτοβολίδας-και νίκησε τον Ολυμπιακό 73-70. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το προβάδισμα με 51-44 τη στιγμή της διακοπής, που είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση του γηπέδου.

Ειδικότερα, το διαιτητικό δίδυμο του αγώνα, Καρούσης – Μαστραφτσής αποφάσισαν την διακοπή μετά από σύσκεψη με τους Δαμιανίδη (πρόεδρος ΚΑΕ Αρης) και Ελληνιάδη (μάνατζερ του Ολυμπιακού) και την επανάναρξή του μετά την εκκένωση των κερκίδων από τους φιλάθλους των δύο ομάδων.

Οι διαιτητές είχαν διακόψει τον αγώνα για πρώτη φορά στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης ότα στο παρκέ έπεσε φωτοβολίδα από τις κερκίδες των οπαδών του Ολυμπιακού. Στο 28 με μία ακόμη ρίψη φωτοβολίδας, οι διαιτητές αποφάσισαν να διακόψουν για δεύτερο φορά το παιχνίδι και μετά από σύσκεψη μιας ώρας ανακοίνωσαν την απόφασή τους για εκκένωση των κερκίδων.

Τα επεισόδια στην πόλη…

Το μεσημέρι της Κυριακής, περίπου διακόσιοι οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή του Αρη και συνεπλάκησαν με εκατό οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης που βρίσκονταν στο λόμπι.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο οπαδοί του Αρη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στο πούλμαν της αποστολής του Αρη και στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον περιβάλλοντα χώρο.

Οι παίκτες του Αρη βρισκόντουσαν εκείνη τη στιγμή στο φουαγιέ του ξενοδοχείου και μόλις δέχθηκαν την επίθεση επέστρεψαν στα δωμάτιά τους για να είναι ασφαλείς.

Και ένσταση πριν τον αγώνα…

Μια ένσταση από πλευράς Ολυμπιακού κατά του κύρους του αγώνα προηγήθηκε του τζάμπολ.

Ο Αρης δήλωσε 10 παίκτες στο ρόστερ αντί δωδεκάδας και έτσι απεφεύχθη και μία δεύτερη ένσταση που είχαν πρόθεση να υποβάλλουν οι «ερυθρόλευκοι» σε περίπτωση που ο αντίπαλός τους «κατέβαζε» δωδεκάδα χωρίς δύο παίκτες κάτω των 21.

Η πολύ καλή εμφάνιση του Γιούρακ στον ημιτελικό με το Περιστέρι δεν άφησε περιθώρια για δεύτερη σκέψη στον Ντράγκαν Σάκοτα.

Ο Τσαρλς Μπάρτον θεώρησε σκόπιμο να εμπιστευθεί στον Βετούλα τη θέση του οργανωτή αντί του Πάρκερ, ενώ στο παρκέ έκανε την εμφάνισή του και ο νεαρός Κυρίτσης στη θέση του Τόμπι Μπέιλι. Σε ριζικές αλλαγές προέβη, όμως και ο Ντράγκαν Σάκοτα δίνοντας χρόνο συμμετοχής στους Βαγγέλη Σκλάβο και Ρούμπεν Βολκοβίσκι αντί των Γιούρακ και Μπάγκαριτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν για πρώτη φορά με τρεις πόντους 18-15 για να αυξήσουν τη διαφορά στους επτά στο 10’, 24-17.

Δύο λεπτά περίπου πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, ο αγώνας διεκόπη για πέντε λεπτά περίπου, όταν προσγειώθηκε στο παρκέ φωτοβολίδα από τις εξέδρες των οπαδών του Ολυμπιακού.

Ο Φέοντορ Λικχολίτοφ αναδείχτηκε σε παίκτη «κλειδί» του Αρη στη δεύτερη περίοδο φτάνοντας τους 9 προσωπικούς πόντους μέχρι το ημίχρονο. Με δικούς του πόντους ο Αρης κατάφερε να ισοφαρίσει σε 29-29, την ώρα που ο Ολυμπιακός βασιζόταν σε προσωπικές ενέργειες του Μίλαν Τόμιτς.

Οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν στις μάχες των αιθέρων (Λικχολίτοφ και Στακ κυριάρχησαν κατά κράτος των αντιπάλων ψηλών) και κυρίως στα επιθετικά ριμπάουντ (11 έναντι 4 του Ολυμπιακού). Το 29-29 έγινε 31-31, αλλά ο Πάρκερ κάθισε στον πάγκο με τρίτο φάουλ.

Ο Μπάρτον προσπάθησε με άμυνα ζώνης να αναχαιτίσει τον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά η ομάδα του Πειραιά βρήκε λύσεις από την περιφέρεια με Τόμιτς και Διαμαντόπουλο, ενώ λύσεις πρόσφερε και ο Βολκοβίσκι και το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 38-34.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο. Ο Ράιαν Στακ πήρε τη σκυτάλη από τον Λικχολίτοφ και με πέντε διαδοχικούς πόντους μείωσε σε 45-44.

Ο Χρήστος Χαρίσης, όμως (έδωσε γρήγορ ρυθμό στον Ολυμπιακό σε αυτό το διάστημα) και έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Γιώργο Διαμαντόπουλο «έσωσαν» την ομάδα τους από μία ακόμη ισοφάριση και διαμόρφωσαν το 51-44 με εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίου.

Μετά τη διακοπή…

Με την επανέναρξη, ο Αρης μείωσε στον πόντο, 51-50, αλλά δεν κατάφερε να προσπεράσει καθώς ο Διαμαντόπουλος με τρίποντη βόμβα ξανανέβασε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους, 54-50. Ο Μπέιλι απάντησε επίσης από τα 6.25 και η τρίτη περίοδος έληξε 54-53 υπέρ της ομάδας του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός με σουτ από την περιφέρεια οικοδόμησε διαφορά πέντε πόντων, 61-56, αλλά εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Αρη. Με τρίποντο του Πάρκερ την πλέον κρίσιμη στιγμή οι παίκτες του Μπάρτον προηγήκαν με 69-65 1.33 πριν τη λήξη, αλλά απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Χρήστος Χαρίσης, 68-69.

Σε ήρωα του Αρη αναδείχτηκε ο Τόμπι Μπέιλι, όταν έκλεψε την μπάλα και κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Μίλαν Τόμιτς. Ο Μπέιλι ευστόχησε και στις δύο βολές, δίνοντας υπεροχή ενός πόντου στον Αρη, 71-70.

Ο Πάρκερ κράτησε την μπάλα μέχρι 12 πριν το τέλος, κέρδισε φάουλ, αστόχησε στην πρώτη βολή, αλλά εν συνεχεία η μπάλα δόθηκε στον Ολυμπιακό, αφού ένας παίκτης διεκδίκησε νωρίτερα το τζάμπολ –πριν χτυπήσει η μπάλα στη στεφάνη.

Ο Χαρίσης σε λέι απ αναχαιτίστηκε από τον Κόμματο και ο τελευταίος κερδίζοντας το φάουλ έγραψε από τη γραμμή των βολών το τελικό 73-70.

Παρά την απουσία των φιλάθλων του οι παίκτες του Τσαρλς Μπάρτον πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του 8ου τροπαίου στην ιστορία του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιούρακ 10, Χαρίσης 13 (1), Γκόρενς 4, Διαμαντόπουλος 11 (1), Γιαννουζάκος, Λιαδέλης 6, Τόμιτς 9 (1), Σκλάβος 4, Μπάγκαριτς 7, Βολκοβίσκι 6

ΑΡΗΣ: Πάρκερ 21 (3), Ραίσεβιτς 2, Λάππας, Κυρίτσης, Κόμματος 11, Βετούλας 2, Μπέιλι 12, Λικχολίτοφ 13, Στακ 12, Νίκιλα



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024