Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο υφυπουργός δεν θα παραβρεθεί στον τελικό

Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο υφυπουργός δεν θα παραβρεθεί στον τελικό

Απουσία της Πολιτείας θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου. Μετά την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παρευρεθεί, και ο υφυπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι παρών στον αγώνα. «Δεν θα δωθεί συγχωροχάρτι σε καμία ΠΑΕ» είπε επίσης ο κ. Ορφανός.

66

Απουσία της Πολιτείας θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Μετά την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πρόσκληση της ΕΠΟ να παρευρεθεί, και ο υφυπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι παρών στον αγώνα.

Στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Πέμπτη – την πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του – ο Γιώργος Ορφανός είπε χαρακτηριστικά:

«Εγώ ένα έχω να πω και αφορά τους επικεφαλής, αυτούς στους οποίους ανήκουν οι δύο ομάδες.

» Είναι μια πρόσκληση και συνάμα πρόκληση. Η συνεισφορά τους στο ποδόσφαιρο δεν αποτιμάται μόνο με τα χρήματα που διαθέτουν αλλά και από τη διάθεση αρνητικών εικόνων.

» Ό,τι προκύψει στο γήπεδο θα απεικονίζεται και πάνω σε αυτούς. Πήραμε τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρχει και θα υπάρχει τάξη.

» Το παιχνίδι θα γίνει όπως πρέπει να γίνει».

Ο κ. Ορφανός έκανε ειδική μνεία στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και στους νέους όρους με τους οποίους θα ξεκινήσουν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά οτι είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να συμμορφωθούν

Ο υφυπουργός σχολίασε εκτενώς τις τελευταίες εξελίξεις για την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων:

« Η κυβέρνηση από τις 10 Μαρτίου, οπότε ανέλαβε επίσημα, έχει βάλει πρωταρχικό στόχο την ασφαλή και επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, που θα αναδείξουν ότι η Ελλάδα μπορεί να διαχειρίζεται εγχειρήματα τέτοιου μεγέθους.

» Οι δυσκολίες ήταν μεγάλες, όμως έγιναν μεγάλα βήματα και οδηγούμαστε σε καλά αποτελέσματα.

» Όσον αφορά την ΓΓΑ στις 20 Μαΐου θα είναι έτοιμο το πολυδύναμο αθλητικό κέντρο στο Περιστέρι, ενώ και στο Καραϊσκάκη λύθηκε το οικονομικό θέμα των οδικών προσβάσεων, χωρίς πρόσθετη δαπάνη από το Ελληνικό Δημόσιο».

Και συνέχισε με τις διαστάσεις, που πήρε απο τα ξένα μέσα ενημέρωσης η βομβιστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας:

« Και το πιο απλό γεγονός μπορεί να διογκωθεί. Στην Καλλιθέα υπήρξε ένα μεμονωμένο γεγονός, που κάποιο προσπάθησαν να εκμεταλευτούν.

» Η Ελλάδα έχει λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για να διεξαχθούν οι πιο ασφαλείς αγώνες με το πιο ασφαλή δίκτυο συνεργασίας χωρών και είναι η πιο ασφαλής χώρα του πλανήτη. Κανένας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Στην συνέχεια στάθηκε στα παράπονα, που εξέφρασε ο Γιάννης Παπαδογιαννάκης για καθυστέρηση στην χρηματοδότηση της Ολυμπιακής προετοιμασίας, χαρακτηρίζοντας ατυχείς τις δηλώσεις του:

« Από τα 7,3εκ. ευρώ του τακτικού προυπολογισμού έχουν δοθεί απο τον Φεβρουάριο 3,7εκ. ευρώ.

» Τους είχα πει ότι μέχρι τις 15 Μαΐου θα εκταμιεύσουμε τα υπόλοιπα, τα οποία έχουν υπογραφεί απο το Υπουργείο οικονομικών και πριν την ημερομηνία αυτή θα είναι στα χέρια τους».

Για τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών και της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, επεσήμανε:

«Σήμερα υπογράψαμε άλλα 13 εκ.ευρώ προς όλες τις Ομοσπονδίες, ενώ ήδη έχουμε δώσει 3,4εκ. ευρώ εξοφλώντας υποχρεώσεις του 2003.

» Ποτέ δεν έχει γίνει μέχρι τον Μαΐο να εισπράξουν το 50%. Θα ελεγχθούν όσοι τα έδωσαν σε αλλότριες διευθύνσεις.

» Η ΕΟΕ το 2002 είχε τακτική επιχορήγηση 7,3εκ.ευρώ, αλλά της δόθηκαν 1,4εκ.ευρώ. Το 2003 είχε 10,5 και της δόθηκαν 2,5.

» Το 2004 θυμήθηκε ότι δεν παίρνει χρήματα. Τότε δεν ξέρω γιατί δεν έβγαζε αυτή την πραγματικότητα.

» Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς είχε ικανό υπόλοιπο να λειτουργήσει για τους πρώτους μήνες του 2004. Υπολογίζουμε οτι θα εγκριθούν όλοι οι προυπολογισμοί.

» Θα δώσουμε όσα είναι απαραίτητα να λειτουργήσουν, με σωστή χρήση».

Ο κ. Ορφανός μίλησε και για τα προβλήματα του επαγγελματικού αθλήτισμού, τονίζοντας ότι η πολιτεία θα αποτρέψει τα χειρότερα, βάζοντας τον χώρο νέους όρους λειτουργείας:

« Σε πρώτη φάση η προσσέγισή μας θα είναι η οικονομική εξυγίανση και ανάπτυξη του επαγγελματικού αθλητισμού, που μεταβάλλεται αρνητικά και ταχύτατα τα τελευταία χρόνια.

» Προαπαιτούμενο στην συνεργασία με τις ΠΑΕ είναι οτι δεν πρόκειται να ανεχθούμε παραβιάσεις των κανόνων, που θα τεθούν, για την συνολική λειτουργία.

» Είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Η ρύθμιση διαμορφώνεται. θα δούμε το αρχικό κεφάλαιο, τις δαπάνες, τις οφειλές πρός το ΙΚΑ, πρός τρίτους, ώστε να έχουμε εικόνα για όλες τις κατευθύνσεις και η πρόταση μας θα είναι πρός την πορεία εξυγίανσης και ανάπτυξης.

» Η πρόταση για την ρύθμιση θα είναι έτοιμη πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

» Θα κοιτάξουμε τις ευθύνες όλων όσων είχαν διοίκηση και δεν θα δώσουμε σε κανέναν συγχωροχάρτι».

Επίσης επανέλαβε οτι η πολιτεία θέλει όλες οι ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, που δεν διαθέτουν γήπεδο να αποκτήσουν και θα κάνει οτι περνάει απο το χέρι της για να τις διευκολύνει, αλλά δεν θα χρηματοδοτήσει.

« Περιμένουνε να μας καταθέσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο, από το οποίο να νιώθουν την πίεση να πετύχουν. Δεν θα πληρώσουμε τα δικά τους σπασμένα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο γγΑ Κώστας Κουκοδήμος, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Γιώργο Ορφανό, τόνισε οτι αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή, έχοντας γνώση του αντικειμένου και το θέμα, που θα επικεντρωθεί είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ώστε «να πετύχουμε σε αυτόν τον μεγάλο στόχο και να κάνουμε τους καλύτερους Αγώνες» όπως δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024