Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια κατά παικτών της ΑΕΚ από οπαδούς-Στον Ντέμη ρίχνουν τις ευθύνες

Επεισόδια κατά παικτών της ΑΕΚ από οπαδούς-Στον Ντέμη ρίχνουν τις ευθύνες

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ΑΕΚ, όταν μερίδα οπαδών επετέθη στους Οκκά, Κασιάπη, Τσιάρτα. Ευθύνες στον Ντέμη ρίχνουν οι παίκτες για τις εξελίξεις. «Αυτός μας έφερε εδώ» έλεγε ο Κασάπης.

66

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ΑΕΚ, όταν μερίδα οπαδών επετέθη στους Οκκά, Κασιάπη, Τσιάρτα.

Περίπου 150 άτομα εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις των Θρακομακεδόνων και ξυλοκόπησαν όποιον παίκτη έβρισκαν μπροστά τους, ενώ από την οργή τους δεν ξέφυγαν ούτε οι δημοσιογράφοι.

Επικράτησε κομφούζιο και όλοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να γλιτώσουν από τη μανία των εξαγριωμένων «κιτρινόμαυρων» οπαδών.

Καταστράφηκαν τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα των ποδοσφαιριστών, που βρίσκοταν στο χώρο.

Κατά του Ντέμη Νικολαΐδη καταφέρονται πλέον οι παίκτες της ΑΕΚ για την κατάσταση που επικρατεί.

«Πάρτε τον Ντέμη να σας μιλήσει. Αυτός μας έφερε σε αυτό το σημείο» είπε ο Μιχάλης Κασάπης στους δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από τους Θρακομακεδόνες.

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει εκδοθεί η απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο για την υπαγωγή της ΠΑΕ ΑΕΚ στις διατάξεις του άρθρου 44.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για την 1η Ιουνίου, καθώς η ΠΑΕ κατέθεσε την Τετάρτη εκ νέου ολοκληρωμένο τον φάκελλο με τις αλλαγές, που ζήτησε το δικαστήριο.

Όπως αναφέρει η ΠΑΕ, η 1η Ιουνίου ορίστηκε ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκδοθεί η απόφαση για την οικονομική εξυγίανση της ομάδας. Αυτή υπoλογίζεται μετά από 20 μέρες και από αυτήν εξαρτάται το μέλλον της ΑΕΚ.

Ο μέσος της ΑΕΚ, Μίλεν Πέτκοφ, είναι μεταξύ των 23 ποδοσφαιριστών, που συμπεριέλαβε στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας, ο Πλάμεν Μαρκόφ, για το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.

Η θέση του ΠΣΑΤ για τις δηλώσεις Ντέμη

Με το περιεχόμενο των δηλώσεων του Ντέμη Νικολαϊδη ασχολήθηκε το ΔΣ του ΠΣΑΤ στη συνεδρίασή του την Τετάρτη.

Και στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία «καυτηριάζει» τη θέση του πρώην αρχηγού της ΑΕΚ για τον ρόλο των δημοσιογράφων στην εξέλιξη της προσπάθειάς του.

« Είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι να στηλιτεύσουμε το σημείο εκείνο των δηλώσεων του ποδοσφαιριστή, στο οποίο κατηγορούνται αθλητικοί δημοσιογράφοι ώς «τυφλοί και εμπαθείς» και μάλιστα, όπως συνάγεται από το κείμενο, στην πλειοψηφία τους.

» Έτσι, χωρίς να κατονομάζει και δίχως να τεκμηριώνει τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του.

» Ο κ. Νικολαΐδης, ο οποίος έχει ασφαλώς το δικαίωμα, παράλληλα με τις ποδοσφαιρικές του δραστηριότητες, να διεκδικεί και ρόλο επιχειρηματία στο χώρο του ποδοσφαιρικού θεάματος, θέμα που ουδόλως μας απασχολεί, δεν μπορεί να αυτοανακηρύσσεται σε τιμητή και ταυτόχρονα υβριστή ενός ολόκληρου κλάδου, στον οποίο οφείλει πολλά.

» Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ καλεί τον κύριο Νικολαΐδη να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του ή να κατονομάσει με στοιχεία, ποιούς θεωρεί «τυφλούς και εμπαθείς», διότι διαφορετικά κινδυνεύει να θεωρηθεί συκοφάντης και ηθικός αυτουργός για οτιδήποτε προκύψει σε βάρος των Αθλητικών Συντακτών».

Ο ΠΣΑΠ είχε προβλέψει τα επεισόδια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) με επιστολή του, στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη, εκφράζει τις ανησυχίες του, «για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, μετά την άρνησή τους, να αποδεχτούν τους όρους του Ντέμη Νικολαίδη».

Στην επιστολή του ΠΣΑΠ, στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, τονίζεται:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας ΑΕΚ, έχουν δημιουργηθεί συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα ή και την ζωή ακόμη, επαγγελματιών ποδοσφαιριστών-μελών του Συνδέσμου μας.

» Σύμφωνα με τις καταγγελίες και τις πληροφορίες, που συλλέξαμε και τις οποίες θεωρούμε πολύ σοβαρές, η αρνητική θέση του συνόλου των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΚ απέναντι στην απαίτηση να δεχθούν μείωση των νομίμων αποδοχών τους, έχει προκαλέσει παράλογες αντιδράσεις σε μερίδα των φανατικών οπαδών, που μπορεί και να οδηγήσουν σε ακραίες ενέργειες κατά των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που δεν έχουν καμία ευθύνη για την δημιουργηθείσα τραγική οικονομική κατάσταση της εν λόγω Ποδοσφαιρικής Εταιρείας.

» Θεωρούμε ότι η διαμορφωθείσα σήμερα κατάσταση είναι έκρυθμη και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τα μέλη των οικογενειών και τις περιουσίες τους. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για την εκ μέρους σας παροχή αυστηρών μέτρων προστασίας πρός τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, καθώς και την επισήμανση, απομόνωση και εξουδετέρωση των ταραχοποιών στοιχείων, που επιβουλεύονται την ασφάλεια ποδοσφαιριστών και γενικότερα του υγιούς κοινωνικού ιστού.

» Φρονούμε ότι εάν οι διωκτικές αρχές ενεργήσουν τα δέοντα, η οπαδική τρομοκρατία και κατ επέκταση η γηπεδική βία στη χώρα μας, θα έχουν δεχθεί ένα ισχυρότατο πλήγμα, που θα αποτελέσει και παράδειγμα για την συνολικότερη πάταξη του φαινομένου στο άμεσο μέλλον».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024