Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τους «11 θεούς της νέας Ελλάδας» υποδέχθηκαν οι Πορτογάλοι

Τους «11 θεούς της νέας Ελλάδας» υποδέχθηκαν οι Πορτογάλοι

«Η αρχαία Ελλάδα είχε 12 Θεούς, η νέα Ελλάδα έχει 11»! Με τον τρόπο αυτό προϋπάντησαν οι Πορτογάλλοι την εθνική μας στη χώρα τους για τη διοργάνωση του Euro 2004. Πείσμα για τη διάκριση από τον Ρεχάγκελ και τους παίκτες του. Αισιοδοξία για τους τραυματίες.

66

«Η αρχαία Ελλάδα είχε 12 Θεούς, η νέα Ελλάδα έχει 11»! Με τον τρόπο αυτό προϋπάντησαν οι Πορτογάλλοι την εθνική μας ομάδα στη χώρα τους για τη διοργάνωση του Euro 2004.

Αυτή η επιγραφή βρισκόταν αναρτημένη, τόσο στην αγγλική όσο και στα ελληνικά, στο πούλμαν το οποίο μετέφερε την αποστολή της εθνικής μας από το αεροδρόμιο στη Βίλα ντε Κόντε, μια περιοχή που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη του Οπόρτο.

Κάτι που αν μη τι άλλο τόνωσε τη ψυχολογία των διεθνών μας, που σίγουρα είχε πέσει μετά τη σωρεία τραυματισμών.

Μιλώντας για την προετοιμασία της ομάδας και τις προοπτικές της στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ο Ότο Ρεχάγκελ, είπε:

«Κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία σε ένα ιδανικό μέρος, όπως είναι το Μπαντ Ραγκάζ. Προετοιμαζόμαστε για ένα παιχνίδι που θα έχει ιδανικές συνθήκες.

» Το μοναδικό άσχημο είναι οι τραυματισμοί, αλλά ελπίζω ότι όλοι θα επανέλθουν στο κανονικό πρόγραμμα από τη Δευτέρα. Στο παιχνίδι με την Πορτογαλία πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, γιατί θα παίξουμε με μια ομάδα με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές.

» Πρέπει να τρέξουμε πολύ και να έχουμε και τύχη. Με ένα θετικό αποτέλεσμα, θα έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε. Για να το πετύχουμε όμως, θα πρέπει να ελαττώσουμε τα λάθη μας.

» Και αυτό έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αν παίξουμε ως ομάδα. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε, αλλά πρέπει να δείξουμε ότι δίκαια βρισκόμαστε στην τελική φάση.

» Όλοι θα βλέπουν αυτό το παιχνίδι. Και οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους με τον καλύτερο τρόπο. Σε όλους και στους Έλληνες φιλάθλους που θα βλέπουν τον αγώνα από την τηλεόραση ή θα είναι στο γήπεδο».


Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Θοδωρής Ζαγοράκης, μιλώντας στον επίσημο δικτυακό τόπο της ΕΠΟ, τόνισε την ιδιαιτερότητα που έχει για τους 23 ποδοσφαιριστές η άφιξή τους στην Πορτογαλία:

«Είναι η μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα μας. Όλοι μας, για περίπου δύο χρόνια κατεβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και με την καθοδήγηση του κ. Ρεχάγκελ και τη συμπαράσταση της ΕΠΟ βρισκόμαστε στην Πορτογαλία για να συμμετάσχουμε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

» Αισθανόμαστε ότι κουβαλάμε επάνω μας τις ελπίδες και προσδοκίες όλων των Ελλήνων, είτε ζουν στην Ελλάδα είτε ζουν στο εξωτερικό, και μπορούμε να τους υποσχεθούμε ότι θα δώσουμε τα πάντα, θα ξεπεράσουμε τα όρια μας εάν χρειαστεί, για να μην τους απογοητεύσουμε».

Από την πλευρά του, ο Αγγελος Μπασινάς δήλωσε:

«Κάναμε σωστή δουλειά. Η παραμονή στην Ελβετία μας έφερε πιο κοντά και μάθαμε καλύτερα ο ένας τον άλλο. Είναι πολύ σημαντικό το ματς με την Πορτογαλία και αξίζει τον κόπο να μας βοηθήσουν οι Έλληνες φίλαθλοι, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε όλα τα γήπεδα».

Και ο Αγγελος Χαριστέας συμπλήρωσε:

«Στόχος μας είναι το πρώτο ματς με την Πορτογαλία. Το Σάββατο πρέπει να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι, δυνατοί και πειθαρχημένοι. Οι Πορτογάλοι πιστεύουν στη νίκη, εμείς δεν είμαστε το φαβορί αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε.

» Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και μπορούμε να αντιμετωπίζουμε κάθε ομάδα».

Σεϊταρίδης, Καραγκούνης και Νταμπίζας υπολογίζεται ότι από την Δευτέρα θα τεθούν και πάλι στη διάθεση του Ρεχάγκελ, ενώ αναμονή υπάρχει για την περίπτωση του Ντέμη Νικολαΐδη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024