Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γαλλία φαβορί για το τρόπαιο, λέει ο Μπασινάς-Σίγουρος για την πρόκριση της Ελλάδας

Η Γαλλία φαβορί για το τρόπαιο, λέει ο Μπασινάς-Σίγουρος για την πρόκριση της Ελλάδας

Τη Γαλλία θεωρεί φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2004 ο Αγγελος Μπασινάς. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον επίσημο δικτυακό τόπο της UEFA, εξέφρασε την πίστη του ότι η εθνική μας θα προκριθεί στην οκτάδα.

66

Τη Γαλλία θεωρεί φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2004 ο Αγγελος Μπασινάς.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον επίσημο δικτυακό τόπο της UEFA, ο διεθνής μας έχρισε τους «τρικολόρ» ως επικρατέστερους για την κατάκτηση του τροπαίου.

Τόνισε δε ότι η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αγγελου Μπασινά, έχει ως εξής:

– Ποιά ομάδα πιστεύεις ότι θα κερδίσει το EURO 2004;

«Η ομάδα της Γαλλίας διαθέτει πάρα πολλά ταλέντα και είναι σίγουρα ένα από τα φαβορί, μαζί με την Πορτογαλία, που είναι η «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης. Πιστεύω ότι η Γαλλία είναι καλύτερη ομάδα από την Αγγλία ή την Ιταλία για παράδειγμα, γιατί έχει καλύτερους παίκτες και λόγω των επιτευγμάτων της τα τελευταία χρόνια. Είναι η δυνατότερη ομάδα».

– Ποιά ομάδα πιστεύεις ότι θα αποτελέσει την έκπληξη της διοργάνωσης;

«Ελπίζουμε ότι θα είμαστε εμείς. Έχουμε τη δυνατότητα και το έχουμε αποδείξει με την πρόκρισή μας στην τελική φάση του τουρνουά. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

– Μέχρι που μπορεί να φτάσει η Ελλάδα;

«Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και μετά τον πρώτο γύρο. Η πορεία μας μέχρι τώρα έχει δείξει ότι είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε».

– Ποιός παίκτης πιστεύεις ότι θα είναι ο… αστέρας;

«Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι παίκτες και με μεγάλη εμπειρία. Χώρες σαν τη Γαλλία και την Πορτογαλία έχουν πολλά ταλέντα εδώ και πολύ καιρό. Προφανώς «ονόματα», όπως οι Ζιντάν, Φίγκο, Ρουί Κόστα, Βιεϊρά και Ανρί, μπορούν να διαπρέψουν».

– Ποιά θεωρείς ότι θα είναι η ικανοποιητική εμφάνιση για την Ελλάδα;

«Ακόμη και στην περίπτωση που δεν προκριθούμε – κάτι το οποίο πιστεύουμε όλοι ότι δε θα συμβεί – θα το θεωρήσουμε επιτυχία, αν παίξουμε καλά και δώσουμε τον αγώνα μας σε κάθε παιχνίδι, αποδεικνύοντας ότι η πρόκριση δεν ήταν πυροτέχνημα».

Φύσσας: Μπορούμε την έκπληξη

«Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη στην πρεμιέρα».

Με αυτά τα λόγια ο Τάκης Φύσσας δίνει το στίγμα του κλίματος που υπάρχει στην εθνική, δύο μέρες πριν τον εναρκτήριο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πορτογαλίας.

Ο αμυντικός της Μπενφίκα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ», επεσήμανε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν έχουν άγχος και, παρά τους τραυματισμούς και την κούραση, μπορούν να πραγματοποιήσουν καλές εμφανίσεις στο EURO.

«Είμαστε καταπονημένοι από τους αγώνες που δώσαμε στα πρωταθλήματα των ομάδων μας, όμως δεν έχουμε άγχος. Αυτό που λέω δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά είναι φυσιολογικό αυτή τη στιγμή να έχουμε μικροτραυματισμούς.

» Όλοι έχουμε πείσμα να αγωνιστούμε στην πρεμιέρα κι εγώ το περιμένω με ανυπομονησία.

» Ήρθαμε στην Πορτογαλία για να συμμετάσχουμε σε μια γιορτή, είμαστε ομάδα με έμπειρους παίκτες και μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη στην πρεμιέρα. Μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.

» Ο αρχικός στόχος μας ήταν να είμαστε στο EURO. Τώρα θέλουμε να κάνουμε εμφανίσεις ανάλογες με εκείνες που μας καθιέρωσαν τα τελευταία δύο χρόνια», τόνισε ο Τάκης Φύσσας.

Αναφερόμενος στον πρώτο αντίπαλο της εθνικής, επεσήμανε:

«Ξέρουμε πως η Πορτογαλία έχει παίκτες αξίας και με αυτοπεποίθηση, ειδικά μετά την σεζόν που έκαναν Πόρτο και Μπενφίκα.

» Εδώ λατρεύουν το ποδόσφαιρο, οι Πορτογάλοι θέλουν να πετύχουν παίζοντας στην πατρίδα τους και ο κόσμος θέλει μία επιτυχία της εθνικής. Είναι μία ομάδα έτοιμη να επιτύχει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024