Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πυρετώδης» αντίστροφη μέτρηση για την εθνική εν όψει πρεμιέρας EURO 2004

«Πυρετώδης» αντίστροφη μέτρηση για την εθνική εν όψει πρεμιέρας EURO 2004

Αν και οι Έλληνες διεθνείς θα έχουν... πυρετό όπως αποκάλυψε ο Ότο Ρεχάγκελ τις τελευταίες ώρες πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα του EURO (Σάββατο, 19:00), η εθνική μας ομάδα δεν έχει να χάσει τίποτα στην γιορτή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που ξεκινά στην Πορτογαλία.

26

Η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης χτυπάει εδώ και ημέρες στο Πόρτο, τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Πορτογαλίας, η οποία θα φιλοξενήσει το Σάββατο στις 7 μ.μ. τον εναρκτήριο αγώνα της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004 ανάμεσα στην «αμφιτρύωνα» ιβηρική χώρα και την Ελλάδα.


Της έναρξης του αγώνα θα προηγηθεί μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης, τα «μυστικά» της οποίας κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό οι Πορτογάλοι. Οι δοκιμές γίνονται καθημερινά, ενώ η τελική πρόβα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, αλλά και πάλι «εν κρυπτώ».


Όλα αυτά λίγο απασχολούν βέβαια τον Ότο Ρεχάγκελ και τους παίκτες του, οι οποίοι προετοιμάζονται μεθοδικά για τη συνάντηση. Το ευτύχημα για τον Γερμανό τεχνικό είναι ότι έχει στη διάθεσή του, τους 22, από τους συνολικά 23 παίκτες της αποστολής.

«Είναι σπάνια ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει πρεμιέρα σε τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ο αντίπαλος παίζει στην έδρα του, έχει μεγάλους παίκτες και έχει ως στόχο την κατάκτηση του Euro. Εμείς θέλουμε να χτυπήσουμε τον αντίπαλο όσο μπορούμε» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, που δόθηκε την Παρασκευή και συνέχισε:

«Θα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη στο μίνιμουμ. Για παράδειγμα, στο φιλικό με την Πορτογαλία υπήρχε το χέρι του Καραγκούνη, το πέναλτι και η αποβολή. Μπορεί τότε οι πορτογάλοι να το έχασαν και να πήραμε την ισοπαλία, αλλά τώρα, στα επίσημα, τέτοια λάθη δεν συγχωρούνται. Το θέμα είναι να έχουμε τις απαντήσεις στα προβλήματα που θα θέσουν οι αντιπάλοι».

Ο προπονητής της εθνικής δεν θέλησε να αποκαλύψει σχέδια για την 11άδα: «Τώρα είμαστε όλοι έτοιμοι, εκτός από τον Νταμπίζα, για τον οποίο θα δούμε αύριο. Ο Ντέμης είχε πρόβλημα και δεν προπονήθηκε αρκετές ημέρες. Τώρα είναι καλά, αλλά αύριο θα αποφασίσω αν θα ξεκινήσει».

Το άγχος τόσο για τους Έλληνες διεθνείς όσο και για τον ίδιο είναι μεγάλο και δεν το έκρυψε: «Οι παίκτες μου είναι συνεπαρμένοι με αυτό που θα ζήσουν. Δεν χρειάζεται να βρίσκονται υπό πίεση. Το άγχος θα το έχουν οι πορτογάλοι. Δεν έχω κάποια συμβουλή να δώσω στους παίκτες μου»

»Εχω πλούσια εμπειρία, αλλά όσο πλησιάζει η ώρα, νιώθω ξεχωριστά. Εχω γίνει ένα με τους παίκτες και θα νιώθω ότι αγωνίζομαι κι εγώ μαζί τους. Θα έχουν πυρετό πριν από το ματς. Θα πρέπει να καταλάβουν όμως ότι δεν υπάρχει λόγος για πίεση. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα».

Τέλος ένας Γερμανός δημοσιογράφος ρώτησε για την κόντρα Νικολαΐδη-Τσιάρτα. «Υπάρχουν παρεξηγήσεις σε μια ομάδα. Αλλά αυτή είναι μια υπόθεση που αφορά την ομάδα τους, την ΑΕΚ. Είναι έξυπνοι και λογικοί άνθρωποι, κατάλαβαν ότι αυτά έπρεπε να μείνουν εκτός ομάδας και αυτό έκαναν. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» ήταν η απάντηση Ρεχάγκελ.

Xωρίς Νταμπίζα στην πρεμιέρα

Χωρίς το Νίκο Νταμπίζα θα παραταχθεί η εθνική μας ομάδα στον εναρκτήριο αγώνα του EURO 2004 εναντίον της Πορτογαλίας. Ο έμπειρος αμυντικός που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στη μέση, δε συμμετείχε στη σημερινή προπόνηση.

Ο Ότο Ρεχάγκελ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου είπε ότι θα περιμένει μέχρι αύριο, όμως το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ επικαλείται πηγές στην ΕΠΟ και αναφέρει ότι κάποιος παράγοντας (ο οποίος δεν κατονομάζεται) δήλωσε: «Ο Νταμπίζας δεν πρόκειται να παίξει. Δεν θα βρίσκεται ούτε καν στον πάγκο των αναπληρωματικών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024