Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιαννόπουλος ποτέ δε διάβασε την αναφορά της UEFA, λέει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο Γιαννόπουλος ποτέ δε διάβασε την αναφορά της UEFA, λέει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Το βάρος όλης της ευθύνης πάνω στον Δ. Γιαννόπουλο ρίχνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την παράνομη χρησιμοποίηση του Λουκά στο ματς με την Μακάμπι, που επέσυρε την ήττα των Θεσσαλονικέων στα χαρτιά με 3-0. «Ποτέ δε διάβασε την αναφορά της UEFA» υποστηρίζει με ανακοίνωση.

66

Το βάρος όλης της ευθύνης πάνω στον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος, Διονύση Γιαννόπουλο ρίχνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την παράνομη χρησιμοποίηση του Λιάσου Λουκά στο ματς με την Μακάμπι, που επέσυρε την ήττα των Θεσσαλονικέων στα χαρτιά με 3-0.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει τα παρακάτω:

«Με αφορμή όσων ειπώθηκαν και γράφτηκαν εξαιτίας της αντικανονικής χρησιμοποίησης του ποδοσφαιριστή Λιάση Λουκά στον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει :

» Στις 16/6/2004, με την υπ.αριθμ. 57 εγκύκλιο της ΟΥΕΦΑ, ενημερώθηκε η ΕΠΟ κατόπιν η ΕΠΑΕ και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με 13σέλιδη αναφορά, η οποία περιλαμβάνει όλες τις χώρες μέλη της UEFA που αγωνίζονται σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ποδοσφαιριστές που τελούν υπό τιμωρία.

» Διευκρινίζεται ότι οι ανωτέρω αναφορές περιλαμβάνουν τα ονόματα όλων των παικτών που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και δεν αποστέλλονται μόνο στις ομάδες που έχουν τιμωρημένους παίκτες, αλλά προς όλες τις ΠΑΕ οι οποίες συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

» Εν συνεχεία, στις 5/8/2004, η ΟΥΕΦΑ διά μέσου της ΕΠΟ και ΕΠΑΕ έστειλε ξανά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ανωτέρω 13σέλιδη αναφορά, για την οποία ενημερώθηκε ο κ. Γιαννόπουλος και ποτέ δεν φρόντισε να την παραλάβει, να τη διαβάσει, να την αξιολογήσει και να ενημερώσει το αγωνιστικό τμήμα για τις διατάξεις της και για το ποιοι παίκτες τελούν υπό τιμωρία.

» Ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί μόνο προφορικά και ουδέποτε επιδίωξε να παραλάβει στα χέρια του το σχετικό έγγραφο της UEFA, κάτι το οποίο όφειλε να κάνει δεδομένης της εξαιρετικής σοβαρότητας του συγκεκριμένου εγγράφου, καθώς είναι ο κύριος υπεύθυνος εξέτασης, αξιολόγησης και προώθησης εγγράφων της UEFA που αφορούν την αγωνιστική ομάδα (εφαρμογή κανονισμών, ποινολόγια, συμμετοχή παικτών σε αγώνες εθνικών ομάδων κ.λ.π.).

» Κατόπιν όλων των παραπάνω, ο κ. Γιαννόπουλος θεωρείται υπεύθυνος ως αρμόδιος επικοινωνίας και διεκπεραίωσης σημαντικών εγγράφων της ΟΥΕΦΑ προς το αγωνιστικό τμήμα. Μετά δε τη συνάντηση που είχε χθες, Τετάρτη 11/8, με μέλη του Δ.Σ. και τον κ. Γούμενο υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή».

Η εξήγηση του Γιαννόπουλου

Τις δικές του εξηγήσεις έδωσε στους δημοσιογράφους για το τραγικό λάθος ο Διονύσης Γιαννόπουλος, αναλαμβάνοντας ένα μέρος της ευθύνης λέγοντας:

«Δε φανταζόμουν ποτέ ότι ξεκινώντας στον ΠΑΟΚ, από το πόστο που με επέλεξε ο προπονητής Αγγελος Αναστασιάδης προσωπικά, θα έφτανε μια μέρα που ίσως να ήταν η πιο δύσκολη στη ζωή μου.

» Δυστυχώς για την ομάδα συνέβη αυτό το γεγονός με την αντικανονική συμμετοχή του Λιάσου Λουκά στον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και με την επικείμενη ποινή που αναμένεται για την ομάδα μας. Στα δύο χρόνια που είμαι στο πόστο ως υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, λειτουργούσα κάποια πράγματα βάση αρχών, όπως όλες οι εταιρίες.

» Το ποινολόγιο, είτε πρόκειται για αγώνες εντός συνόρων, είτε για ευρωπαϊκούς, η διαδικασία είναι περίπου η ίδια. Κοινοποιείται στην ΠΑΕ μέσω ΕΠΟ, ποιοι είναι τιμωρημένοι.

» Το πλεονέκτημα για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ότι παίρνουμε το φύλλο αγώνα και μπορούμε και την αμέσως επόμενη μέρα να επιβεβαιώσουμε. Στα ευρωπαϊκά, αποστέλλει φαξ η UEFA και μας λέει ποιοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής λόγω τιμωρίας. Στις 4 Αυγούστου μετά από εντολή του προπονητή, μετέφερα αρμοδίως τους 25 παίκτες, για να τους δηλώσουμε για τα δύο ματς των προκριματικών, αφού όπως γνωρίζετε μετά η ομάδα μπορεί να ανανεώσει το ρόστερ της.

» Μέσα σε 48 ώρες το αργότερο, η ΟΥΕΦΑ ενημερώνει ποιοι είναι τιμωρημένοι και για πόσο. Γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσα, ρώτησα στην αρμόδια γραμματεία της ΠΑΕ, επανειλημμένως, αν υπάρχει φαξ να μας ενημερώνει για τιμωρίες. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, προτού το βράδυ της Δευτέρας ο προπονητής βγάλει τους 20 που θα έπαιρνε μαζί του στο ξενοδοχείο.

» Η απάντηση από τη γραμματεία ήταν ότι δεν έχουμε κανέναν τιμωρημένο. Όλα τα φαξ, που αφορούν την ομάδα, έρχονται και πηγαίνουν στον υπεύθυνο και μετά έχω εγώ την ευθύνη να ενημερώνω τον προπονητή. Το φαξ αυτό, όμως, σε μένα δεν ήρθε ποτέ. Ρωτούσα συνέχεια και η απάντηση ήταν όχι.

» Το απόγευμα της Τετάρτης κι ενώ κατευθυνόμουνα στον περιφερειακό, έχοντας μαζί μου τον συνεργάτη του τεχνικού τιμ, Θαλή Τσιριμώκο, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την υπάλληλο, η οποία με ενημέρωσε για το γεγονός. Πήγα αμέσως στην ΠΑΕ, ενώ ενημέρωσα κατευθείαν τον προπονητή.

» Είχε έρθει και ο κ. Γούμενος, παρουσία του κ. Παπαβραμίδη, και της υπαλλήλου. Με ρώτησαν τι έχω να πω, τους είπα πώς έχουν τα γεγονότα, και πώς λειτουργούσα δύο χρόνια, μου ζήτησαν να αποχωρήσω από το γραφείο, και να περιμένω.

» Μετά από 20 λεπτά με φώναξε ο κ. Γούμενος και μου είπε ότι πρέπει να αναλάβω την ευθύνη και να παραιτηθώ, όπως κι έκανα. Εν συνεχεία πήγα στην προπόνηση και ενημέρωσα τον προπονητή, όπως εξάλλου μου ζητήθηκε, και τα πράγματα έχουν όπως περίπου έχετε ενημερωθεί και έχουν γραφτεί.

» Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον προπονητή, το τεχνικό τιμ, την ΠΑΕ και τους παίκτες, για τη συνεργασία που είχαμε. Ειλικρινά όταν οι πρωταγωνιστές οι ίδιοι σου χτυπάνε την πλάτη και σου λένε ότι ξέρουμε τι γίνεται, είναι μεγάλη δύναμη.

» Ευχαριστώ και τη διοίκηση της ΠΑΕ που συνεργάστηκα άψογα μέχρι χθες, και όλους εσάς για την επικοινωνία που είχαμε δύο χρόνια, μέσα από διάφορα κύματα, όλοι κερδίσαμε κάτι παραπάνω, εύχομαι να κερδίσει η ομάδα να μπορέσει να ξεφύγει από αυτό το λάθος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024