Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήττες για Βαζακασβίλι (-66κ) και Τσελαρίδου (-52κ) στο τζούντο

Ήττες για Βαζακασβίλι (-66κ) και Τσελαρίδου (-52κ) στο τζούντο

Με ήττα ξεκίνησε ο Γκεόργκι Βαζακασβίλι τις υποχρεώσεις του στο Ολυμπιακό τουρνουά του τζούντο και τώρα ελπίζει σε αγώνα ρεπεσάζ για να συνεχίσει. Ήττα και για την Μαρία Τσελαρίδου στην κατηγορία των -52 κιλών. Ο Ιάπωνας Ουτσισίμπα «χρυσός» στα -66κ και η Κινέζα Σιάν πρώτη στα -52κ.

30

Με ήττα ξεκίνησε ο Γκεόργκι Βαζακασβίλι τις υποχρεώσεις του στο Ολυμπιακό τουρνουά του τζούντο και τώρα ελπίζει σε αγώνα ρεπεσάζ για να συνεχίσει. Στην κατηγορία των -66 κιλών, ο Έλληνας αθλητής έχασε από τον Γκαντουμούρ Ντασνταβά, αθλητή από τη Μογγολία. Ήττα και για την Μαρία Τσελαρίδου στην κατηγορία των -52 κιλών.

O Έλληνας αθλητής δέχθηκε τρεις παρατηρήσεις τρεις παρατηρήσεις έχασε με κελόκου (ένα βαζανάρι, έναντι ενός γιούκο) από τον Μογγόλο αντίπαλό του.

Μετά τον αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Ηλιάδης δήλωσε: «Η διαιτησία έδειξε τις προθέσεις της, αφού με την έναρξη του αγώνα έδωσε παρατήρηση στον Γκεόργκι. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα, απλά να υποστούμε τις συνέπειες.»

H Μαρία Τσελαρίδου γνώρισε την ήττα με ίπον από την Ραφαέλα Ιμπριάνι, μόλις 44 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πενταλέπτου και πλέον θα περιμένει να δει τι θα κάνει η Γερμανίδα στους επόμενους γύρους για να δει αν θα «κατέβει» στα ρεπεσάζ, κάτι που πάντως είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Ένας υπέρβαρος Ιρανός

Η επαλήθευση των πληροφοριών που ήθελαν τον Ιρανό Αράς Μιρεσμαεϊλί να είναι υπέρβαρος, ήλθε σήμερα το πρωί, κατά τη ζύγιση των αθλητών στην κατηγορία των -66 κιλών.

Ο Ιρανός παγκόσμιος πρωταθλητής φέρεται να είχε πει ότι δεν πρόκειται να παίξει με τον Ισραηλινό Αχούν Βακς, σε ένδειξη συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό.

Η πληροφορία διαψεύστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο σήμερα το πρωί, οπότε και διαπιστώθηκε ότι ο Μιρεσμαεϊλί είχε «μερικά» κιλά παραπάνω.

Το πόσα ήταν αυτά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αφού πρόκειται για ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο… Πάντως, το σχεδόν σίγουρο χρυσό μετάλλιο που θα κατακτούσε το Ιράν θα πρέπει να περιμένει τέσσερα ακόμη χρόνια…

Ένα ακόμα χρυσό για την Ιαπωνία, ο Ουτσισίμπα στα -66κ.

Ο Μασάτο Ουτσισίμπα χάρισε στην Ιαπωνία το τρίτο της χρυσό μετάλλιο, στο Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο. Ο Ουτσισίμπα στον τελικό της κατηγορίας των -66 κιλών επικράτησε με ippon του Σλοβάκου Γιόζεφ Κρνάτς και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης, η οποία να προστεθεί στα δύο χρυσά μετάλλιο και το ένα ασημένιο που έχει κερδίσει η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Βούλγαρος Γκεόργκι Γκεοργκίεφ και ο Κουβανός Γιορντάνις Αρεντσίμπια.

Η Κινέζα Σιάν «χρυσή» στα -52κ.

Η Κινέζα Ντονγμέι Σιάν, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των -52 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά τζούντο που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο των Ανω Λιοσίων. Στον τελικό της διοργάνωσης, η Σιάν, νίκησε με ippon της Γιαπωνέζας Γιοκοσάβα και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο θέση μοιράστηκαν το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας των -52 κιλών, Αμαριλίς Σαβόν από την Κούβα και η Ίλσεν Έιλεν από το Βέλγιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024