Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Χρυσή» η Χαλκιά στα 400μ με εμπόδια-Γεννημένοι πρώτοι οι Έλληνες, δηλώνει

«Χρυσή» η Χαλκιά στα 400μ με εμπόδια-Γεννημένοι πρώτοι οι Έλληνες, δηλώνει

Μια σπουδαία αθλήτρια «φανερώθηκε»! Η Φανή Χαλκιά, αποδεικνύοντας τα τεράστια προσόντά της, με το καταπληκτικό 52.82 στα 400μ με εμπόδια, χάρισε στην Ελλάδα το έκτο της χρυσό μετάλλιο. «Οι Έλληνες είναι γεννημένοι για να είναι πρώτοι» είπε συγκινημένη. Θα χτυπήσει το παγκόσμιο ρεκόρ σε μίτινγκ.

66

Μια σπουδαία αθλήτρια «φανερώθηκε» την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο! Η Φανή Χαλκιά, αποδεικνύοντας τα τεράστια προσόντά της, τερμάτισε πρώτη στην κούρσα των 400μ με εμπόδια με το καταπληκτικό 52.82 και χάρισε στην Ελλάδα το έκτο της χρυσό μετάλλιο, που είναι παράλληλα το τέταρτο Ολυμπιακό μετάλλιο του ταλαιπωρημένου ελληνικού στίβου.

«Είναι συγκλονιστικό, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Είπα ότι σήμερα δεν χάνω, σε καμία περίπτωση. Ήθελα να δείξω ότι οι Έλληνες μπορούν να είναι ψηλά. Έτσι όπως ήμασταν πριν χιλιάδες χρόνια πρώτοι και έτσι και τώρα. Μέσα στα κύταρα μας κουβαλάμε έστω και λίγο από τη δύναμη των προγόνων μας. Οι Έλληνες είναι γεννημένοι για να είναι πρώτοι» είπε συγκινημένη η «χρυσή» μας Ολυμπιονίκης.

Το 52.82 που πέτυχε είναι η δεύτερη κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, μετά το Ολυμπιακό ρεκόρ με 52.77 που έκανε η ίδια το βράδυ της Κυριακής.

Η Χαλκιά κατάφερε να κερδίσει πολλές μεγάλες αντιπάλους, όπως την Ρουμάνα Ιονέλα Τιρλέα, που πήρε το ασημένιο με 53.38 και την Τατιάνα Τερεντσούκ-Αντιπόβα, η οποία πήρε το χάλκινο με 53.44.

Ακόμη, η Αμερικανίδα Σίνα Τζίνσον, που είχε έρθει στην Αθήνα με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2004 (52.95), ήταν 4η με 53.83, ενώ η Αυστραλέζα Γιάνα Πίτμαν, που είχε περάσει ένα πρόβλημα τραυματισμού λίγο πριν την έναρξη των Αγωνων, κατετάγη 5η με 53.92.

Ακόμη, απογοήτευσε η Ρωσίδα Γιούλια Πετσένκινα, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα (52.34) η οποία πήρε την 8η θέση με 55.79.

Η Χαλκιά τους δύο τελευταίους μήνες κατέβασε το πανελήνιο ρεκόρ κατά 2 δεύτερα και το 52.77 που έκανε στον ημιτελικό απέχει μόλις 43 από το παγκόσμιο ρεκόρ 52.34 που κατέχει από το 2003 η Ρωσίδα Πετσόνκινα.

Ο προπονητής της, Γιώργος Παναγιωτόπουλος (παλιός πρωταθλητής μας στην απόσταση ο οποίος την προπονεί μόλις τα τελευταία δύο χρόνια) το παγκόσμιο ρεκόρ είναι στα πόδια της!

Μάλιστα θα επιδιώξει να το καταρρίψει σε ένα από τα μίτινγκ που έχει προγραμμασισθεί να λάβει μέρος!



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024