Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αχαρη λευκή» ισοπαλία για την εθνική μας κόντρα στην Τουρκία

«Αχαρη λευκή» ισοπαλία για την εθνική μας κόντρα στην Τουρκία

Στον ένα βαθμό της ισοπαλίας αρκέσθηκε η εθνική μας ομάδα στο ματς με την Τουρκία, που έληξε 0-0 στο κατάμεστο στάδιο «Καραϊσκάκη». Έτσι δεν κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος μετά την ήττα από την Αλβανία στην προσπάθειά της για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.

66

Στον ένα βαθμό της ισοπαλίας αρκέσθηκε η εθνική μας ομάδα στο ματς με την Τουρκία, που έληξε 0-0 στο κατάμεστο στάδιο «Καραϊσκάκη». Έτσι δεν κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος μετά την ήττα από την Αλβανία στην προσπάθειά της για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.

Απόντος του επικίνδυνου -λόγω της δεδομένης ικανότητάς του στο ψηλό παιχνίδι- Χακάν Σουκούρ, και παρόντων των μικρόσωμων αλλά εξαιρετικά επικίνδυνων λόγω τεχνικής κατάρτισης και ταχύτητας Νιχάτ και Καραντενίζ, που αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο της Τουρκίας, ο Ρεχάγκελ επέλεξε να χρησιμοποιήσει τους Καψή και Κατσουράνη ως «φρουρούς» τους.

Η έκπληξη, όμως, που επιφύλαξε αυτή τη φορά ο Γερμανός τεχνικός ήταν η χρησιμοποίηση του Αγγελου Μπασινά σε θέση λίμπερο, αφού ο Ρεχάγκελ δεν ήθελε να αφήσει ακάλυπτες ενδεχόμενες «τρύπες» που θα δημιουργούνταν από τους επικίνδυνους Τούρκους επιθετικούς, και οι οποίες θα έδιναν χώρο στους παίκτες που θα έβγαιναν από πίσω.

Ο Γιαννακόπουλος κάλυπτε τη δεξιά πλευρά, ο Καραγκούνης την αριστερή και ο Ζαγοράκης ήταν στο κέντρο, με τους Χαριστέα και Βρύζα επιθετικό δίδυμο. Όμως, το σχήμα αποδείχθηκε «βαρύ» αφού η μπάλα δεν κυκλοφορούσε όπως θα έπρεπε, απόντος του Μπασινά από τα χαφ.

Έτσι, οι όποιες καλές στιγμές ήταν προϊόν -κυρίως- μεμονωμένων ενεργειών και όχι ομαδικής προσπάθειας. Στο 16ο λεπτό η Ελλάδα έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, όταν ο Γιαννακόπουλος δέχθηκε έξοχη πάσα από τον Ζαγοράκη, πλάσαρε τον εξερχόμενο Ρουστού αλλά μισό μέτρο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Γκετίν απομάκρυνε.

Στο 25 ήρθε η απάντηση των αντίπαλων, με τον Νιχάτ να σουτάρει (ύστερα από λάθος του Μπασινά) και τον Νικοπολίδη να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 36, το σουτ του Καραγκούνη στον κεντρικό άξονα της εστίας του Ρουστού εξουδετέρωσε ο Τούρκος πορτιέρο, ενώ στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Γιανάλ απώλεσε σπάνια ευκαιρία.

Σε φάση διαρκείας στην περιοχή της ελληνικής ομάδας ο Μπαρίς γύρισε ψηλοκρεμαστά την μπάλα, ο Μπασινάς απέκρουσε λίγο πριν από τη γραμμή με κεφαλιά και η μπάλα, διαγράφοντας μια ψηλοκρεμαστή τροχιά, προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Βλέποντας ο Ότο Ρεχάγκελ ότι η ελληνική ομάδα δεν απέδιδε όπως θα ήθελε, δεχόμενη πάντως και ένα ασφυκτικό πρέσινγκ από τους Τούρκους, πέρασε τον Γιαννακόπουλο αριστερά, τράβηξε τον Καραγκούνη προς το κέντρο και έβαλε τον Χαριστέα δεξιά, αλλά ούτε έτσι υπήρξε πρόοδος και το ημίχρονο έληξε με ένα γύρισμα του Βρύζα προς τον Χαριστέα που πρόλαβε να απομακρύνει ο Γκετίν.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δεν περιλάμβανε καμμία αλλαγή για κανένα από τα δύο συγκροτήματα. Το ίδιο συνέβη και με την απόδοση των δύο ομάδων.

Η Ελλάδα δεν μπορούσε να βρει ρυθμό (λογικό, αφού το κέντρο δεν λειτουργούσε) απέναντι σε έναν αντίπαλο που αμυνόταν σθεναρά και πίεζε από ψηλά, χωρίς να παραλείπει, οσάκις του δινόταν η ευκαιρία, να βγάλει κάποιες γρήγορες επιθέσεις που «εξατμίζονταν», όμως, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Νικοπολίδη.

Έτσι, χρειάστηκε να διανυθούν 26 λεπτά από το δεύτερο ημίχρονο για να δημιουργήσει το εθνικό μας συγκρότημα «υποψία ευκαιρίας»: ήταν λοιπόν το 71ο λεπτό όταν σε φάουλ του Γιαννακόπουλου ο Βρύζας πήρε την κεφαλιά, αλλά είχε κακή κλίση σώματος και αστόχησε, αν και από καλή θέση.

Στο 77 ακυρώθηκε γκολ του Χαριστέα αφού ο Γιαννακόπουλος αφού εκτιμήθηκε ότι είχε κάνει επιθετικό φάουλ στον Ρουστού.

Δέκα λεπτά πριν από τη λήξη ο Ότο Ρεχάγκελ έριξε στον αγώνα τους Τσιάρτα και Παπαδόπουλο κάνοντας πολύ επιθετική την ομάδα, που πλέον έπαιζε με τρεις επιθετικούς και με έναν αμυντικό λιγότερο (βγήκε ο Φύσσας).

Ακόμη κι έτσι όμως η κατάσταση δεν άλλαξε. Εν κατακλείδι, ο Ρεχάγκελ μάλλον υπερτίμησε έναν αντίπαλο που έδειξε να είναι σε μέτρια κατάσταση, δεν ρίσκαρε όσο θα έπρεπε αν και γηπεδούχος, και παραλίγο να έρθουν και τα χειρότερα στο 93΄, όταν ο νεοεισελθών Ακίν απέφυγε τον Μπασινά αλλά το σουτ που έκανε απέκρουσε ο Νικοπολίδης.

Διαιτητής: Αντερς Φρισκ (Σουηδία)

Κίτρινες: Χαριστέας, Βρύζας-Μπουρούμ, Μπαλτσί, Μπελόζογλου.

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας (80 Παπαδόπουλος), Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος (80 Τσιάρτας), Καραγκούνης, Βρύζας, Χαριστέας.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Ερσούν Γιανάλ): Ρουστού, Τορομάν, Μπαρίς, Γκετίν, Μπελόζογλου, Οζάτ, Μπουρούμ (73 Τσισμίρ), Καραντενίζ, Νιχάτ (90+ Ακίν), Τέκε (90 Χαμίτ), Μπαλτσί.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024