Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βλέπει πρόκριση ο Ολυμπιακός, 1-0 τη Λίβερπουλ, με γκολ του Στολτίδη

Βλέπει πρόκριση ο Ολυμπιακός, 1-0 τη Λίβερπουλ, με γκολ του Στολτίδη

«Μισή» πρόκριση παίρνει ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του με 1-0 επί της Λίβερπουλ, για τη 2η αγωνιστική του Champions League, που τον έφερε στην 1η θέση του α ομίλου. Μάλιστα οι Πειραιώτες έμειναν με 10 παίκτες εξαιτίας αποβολής του Πάντου στο 84.

66

Μισή» πρόκριση παίρνει ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του με 1-0 επί της Λίβερπουλ, για τη 2η αγωνιστική του Champions League, που τον έφερε στην 1η θέση του α ομίλου. Μάλιστα οι Πειραιώτες έμειναν με 10 παίκτες εξαιτίας αποβολής του Πάντου στο 84.

Ο Στολτίδης στο 17 πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Θέλοντας να εκμεταλευτούν όλα τα «δυνατά χαρτιά» τους, δηλαδή την έδρα, τον παλμό και το πάθος του κόσμου τους, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να πιέζουν τους Αγγλους από το ξεκίνημα θέλοντας να τους καταστήσουν σαφές ότι το βράδυ θα ήταν ιδιαίτερα κοπιαστικό γι αυτούς.

Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας (κοντινές, γρήγορες και σίγουρες μπαλιές) και ξαφνικές, γρήγορες πάσες στα άκρα προς τους Μαυρογενίδη, Ριβάλντο και Γεωργάτο που έβγαιναν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Ολυμπιακός «καρδιοχτύπησε» την άμυνα των φιλοξενούμενων και έκανε τους φιλάθλους του να τιναχτούν στις κατάμεστες εξέδρες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης».

Ήταν λοιπόν μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Οκκάς ελίχθηκε εντυπωσιακά στη μεγάλη περιοχή του Ντούντεκ και σούταρε ξαφνικά και συρτά, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πολωνού τερματοφύλακα που, πάντως, την είχε αγγίξει.

Ό,τι δεν έγινε όμως σε αυτή τη φάση, πραγματοποιήθηκε 12 λεπτά αργότερα. Στο 17, ο Ριβάλντο εκτέλεσε φάουλ από περίπου 40 μέτρα. Η μπάλα χτύπησε στο σώμα παίκτη της Λίβερπουλ και πήρε ύψος.

Ο Ιεροκλής Στολτίδης, που παρακολουθούσε την πορεία της, κινήθηκε προς αυτή και τη στιγή που έπρεπε έκανε το άλμα, νικώντας στον αέρα τον υψηλότερό του Χίπια, και με γυριστή κεφαλιά την έστειλε στη δεξιά γωνία του, ματαίως εκτινεχθέντα, Ντούντεκ.

Η τακτική του Μπάγεβιτς, με τα δύο αμυντικά χαφ (Στολτίδη και Καφέ) να «οργώνουν» το γήπεδο αποκόπτοντας το κέντρο από την επίθεση της Λίβερπουλ, τον ταχύτατο Πάντο «φρουρό» στον επικίνδυνο Μίλαν Μπάρος και όλους τους διαδρόμους από τα πλάγια «κλεισμένους» (έβγαιναν και κάλυπταν οι Στολτίδης-Καφές), απορύθμισε την αγγλική ομάδα, που μη βρίσκοντας διόδους επιχειρούσε να δημιουργήσει με ψηλές και μακρινές μπαλιές, που δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα στους προσεκτικούς Ανατολάκη και Σούρερ.

Ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα κινητικός και απειλητικός, μη αρκούμενος στα «κεκτημένα» από το γρήγορο προβάδισμα στο σκορ. Έτσι, στο 25΄ ο Τζιοβάνι πάσαρε στον Ριβάλντο που σούταρε πολύ δυνατά από τα 25 μέτρα αλλά αστόχησε, ενώ στο 36 οι γηπεδούχοι έφτασαν μια «ανάσα» από το 2-0, όταν στην απευθείας σέντρα του Γεωργάτου ο Ζιοβάνι έπιασε την κεφαλιά αστοχώντας ελάχιστα.

Νέα κεφαλιά του Καφέ στο 42ο λεπτό, από κόρνερ του Γεωεργάτου, έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντούντεκ.

Βλέποντας την ομάδα του να μην αποδίδει στο ελάχιστο το ποδόσφαιρο που αυτός επιθυμούσε, ο Ράφα Μπενίτεθ προσπάθησε να την κάνει πιο επιθετική περνώντας τον Κιούελ στη θέση του Γουόρνοκ, στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Ουδεμία βελτίωση όμως, αφού ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να είναι σοβαρός, να διατηρεί τον έλεγχο της αναμέτρησης και να χάνει νέα σπουδαία ευκαιρία με τον Οκκά, που είχε δεύτερο δοκάρι στο 75, όταν σε κόρνερ του Ριβάλντο κέρδισε την κεφαλιά από τον Ντούντεκ (άστοχη έξοδος) αλλά έστειλε τη μπάλα στην οριζόντια δοκό.

Η αποβολή του Πάντου με 2η κίτρινη κάρτα έξι λεπτά πριν από τη λήξη της συνάντησης ανάγκασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να αναδιατάξει την ομάδα του, χωρίς όμως να δώσει εντολή στους παίκτες του να οπισθοχωρήσουν.

Κάθε άλλο μάλιστα, αφού τρία λεπτά πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Γεωργιάδης απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να «σφραγίσει» αμετάκλητα το τελικό αποτέλεσμα, όταν πλάσαρε μόλις άστοχα από πλάγια δεξιά τον Ντούντεκ (είχε δεχθεί ωραία πάσα από τον Καφέ).

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια από τις πιο ολοκληρωμένες ευρωπαϊκές εμφανίσεις του, υπήρξε απόλυτος «διαφεντευτής» της αναμέτρησης στα 94 λεπτά της και υποχρέωσε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της ηπείρου μας σε ρόλο παθητικό, αφού η Λίβερπουλ -ίσως για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα της- δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία!

Διαιτητής: Πιερλουΐτζι Κολίνα (Ιταλία)

Κίτρινες: Ανατολάκης, Πάντος, Γουόρνοκ, Μαυρογενίδης, Σούρερ, Φίναν.

Κόκκινη: Πάντος (84, 2η κίτρινη)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (71 Βενετίδης), Πάντος, Ανατολάκης, Σούρερ, Στολτίδης, Καφές, Γεωργάτος (85 Βάλλας), Ριβάλντο, Ζιοβάνι (71 Γεωργιάδης), Οκκάς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντούντεκ, Χοσέμι (73 Σισέ), Κάραγκερ, Χίπια, Ρίισε, Φίναν, Τσάμπι Αλόνσο, Χάμαν (83 Ντιαό), Γουόρνοκ (46 Κιούελ), Λουΐς Γκαρθία, Μπάρος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024