Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον εαυτό του και τη Μονακό 2-1

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον εαυτό του και τη Μονακό 2-1

Ο Ολυμπιακός του β ημιχρόνου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό του πρώτου δεκαλέπτου και η Μονακό πήρε πολύτιμη νίκη 2-1 στο «Λουί Ντε». Με τα γρήγορα γκολ των Σαβιόλα (2), Σεβαντόν (10) οι Μονεγάσκοι πήραν το προβάδισμα, ο Οκκάς μείωσε στο 60, όμως ο Κύπριος έχασε δύο κλασικότατες ευκαιρίες, ενώ δεν του κατακυρώθηκε γκολ στο 88!

66

Ο Ολυμπιακός του β ημιχρόνου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό του πρώτου δεκαλέπτου και η Μονακό πήρε πολύτιμη νίκη 2-1 στο «Λουί Ντε». Με τα γρήγορα γκολ των Σαβιόλα (2), Σεβαντόν (10) οι Μονεγάσκοι πήραν το προβάδισμα, ο Οκκάς μείωσε στο 60, όμως ο Κύπριος έχασε δύο κλασικότατες ευκαιρίες, ενώ δεν του κατακυρώθηκε γκολ στο 88!

Τί μπορεί να περιμένει μια ομάδα, όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ 2-0 στο δεκάλεπτο, έχοντας μάλιστα δεχθεί δύο καταπληκτικά γκολ. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Σαβιόλα με εκπληκτική ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αντώνη Νικοπολίδη, στο γκολ που ο επίσημος δικτυακός τόπος της UEFA χαρακτηρίστηκε ως ένα εκ των κορυφαίων στην ιστορία του Champions League.

Ο Ολυμπιακός δεν πρόλαβε να συνέλθει όταν στο 10 ο Ερνέστο Σεβαντόν «άδειασε» με «μαγική» ενέργεια τον Μαυρογενίδη και τον Καφέ και με φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής σημείωσε ακόμη ένα φανταστικό γκολ.

Εκτός, όμως, από τις ατομικές ενέργειες των αστέρων της Μονακό, υπήρχε σαφές πρόβλημα στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, αφού κάθε μεγάλη μπαλιά, στην «πλάτη» της άμυνας, εγκυμονούσε κινδύνους. Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι η αποτελεσματικότητα της επίθεσης εξαρτάται εν πολλοίς από την ορθή αμυντική λειτουργία, είναι λογικό η επιθετική παρουσία των «ερυθρόλευκων» στο Α ημίχρονο να μείνει στο «μηδέν». Μόνο ένα μακρινό σουτ του Τζιοβάνι στο 44 ανησύχησε τον Φλάβιο Ρόμα και πέραν τούτου… ουδέν.

Η συγκλονιστική παρουσία 4.500 «ερυθρόλευκων» οπαδών στο «Λουϊ ΙΙ» ήταν αρκετή για αφυπνίσει σε κάποιο βαθμό τους παίκτες του Μπάγεβιτς που μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο β ημίχρονο.

Ομως, δεν είχαν την ίδια τύχη στην τελική προσπάθεια, αφού ο Οκκάς πραγματοποίησε ξεπέρασε με εκπληκτικό τρόπο τον Ροντρίγκεζ, βρέθηκε απέναντι στον Ρόμα, όμως έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ στο 52.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Κύπριος δεν έκανε λάθος. Μετά την έξοχη ασίστ του Παντελή Καφέ, ο Οκκάς πολύ ψύχραιμα πλάσαρε τον Ρόμα, μείωσε σε 2-1 και ξαναέβαλε τον Ολυμπιακό στο «παιχνίδι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο εκτός έδρας γκολ μετά από τρία χρόνια για τους «ερυθρόλευκους» στο Champions League. Τελευταίος είχε σκοράρει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στην ήττα 3-1 από τη Λιλ τον Σεπτέμβριο του 2001.

Η είσοδος των Μάριτς (αποκάλυψη στο β ημίχρονο), Γεωργιάδη οφέλησε τα μέγιστα τον Ολυμπιακό, που ασκούσε πολύ μεγαλύτερη πίεση στους μέσους της Μονακό.

Οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και η ομάδα του Μπάγεβιτς περίμενε να «χτυπήσει» την κατάλληλη στιγμή. Αυτή παρουσιάστηκε στο 72 με τον θαυμάσιο συνδυασμό Ριβάλντο-Γεωργιάδη και τελικό παραλήπτη τον Οκκά, ο οποίος εξ επαφής έχασε κλασική ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Μάταια ο Ντιντιέ Ντεσάμπ προσπαθούσε να «ξυπνήσει» την ομάδα του, φτάνοντας στο σημείο να αποσύρει και τους δύο σκόρερ (Σαβιόλα, Σεβαντόν), δίνοντας -ουσιαστικά- εντολή για οπισθοχώρηση. Αντίθετα, ο Μπάγεβιτς έριξε στο ματς και τον Νέρι Καστίγιο, τελευταίο του χαρτί για να πιέσει ακόμη περισσότερο για την ισοφάριση.

Το γκολ δεν μέτρησε στο 87 θα μείνει αξέχαστο, αφού σε εξ επαφής κεφαλιά του Οκκά ο Πλάσιλ έδιωξε την μπάλα με το στήθος του μέσα από την εστία, όμως φάνηκε ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη, αφού ο παίκτης των γηπεδούχων βρισκόταν ένα βήμα πίσω από τη γραμμή του τέρματος.

Η ισοφάριση δεν ήλθε ποτέ, παρότι ο Ολυμπιακός την δικαιούταν βάσει της εικόνας που παρουσίασε στο δεύτερο 45λεπτο. Ομως πλήρωσε την αδράνεια των πρώτων δέκα λεπτών κι έτσι έμεινε χωρίς νίκη για 24 συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ (έχει 4 ισοπαλίες και 20 ήττες).

Από την άλλη πλευρά, όμως, η απόδοσή του γέμισε αισιοδοξία τους οπαδούς του που αναμένεται να δημιουργήσουν «καυτή» ατμόσφαιρα στο στάδιο «Καραϊσκάκη», στη ρεβάνς της 3ης Νοεμβρίου.

Διαιτητής: Γιαν Βέγκερεεφ (Ολλανδία)

Κίτρινες: Βενετίδης, Ανατολάκης

ΜΟΝΑΚΟ: Ρόμα, Μαϊκόν, Σκιλατσί, Ροντρίγκεζ, Εβρά, Ζήκος, Μπερνάρντι (79 Φάρνερουντ), Καλόν, Σεβαντόν (53 Περέζ), Αντεμπαγιόρ, Σαβιόλα (73 Πλάσιλ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Βενετίδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Σούρερ, Καφές (77 Καστίγιο), Στολτίδης, Γεωργάτος (46 Μάριτς), Τζιοβάνι (58 Γεωργιάδης), Ριβάλντο, Οκκάς

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024