Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Σούρερ λύτρωσε τον Ολυμπιακό, 1-0 την Μονακό και ελπίζει

Ο Σούρερ λύτρωσε τον Ολυμπιακό, 1-0 την Μονακό και ελπίζει

Με τη συνεργασία δύο αμυντικών του ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Μονακό και εξακολουθεί να ελπίζει στην πρόκριση. Ο Σούρερ πέτυχε το «χρυσό» γκολ μετά από παρεμβολή του Ανατολάκη. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ισοβαθμούν με τη Λίβερπουλ στην πρώτη θέση.

66

Με τη συνεργασία δύο αμυντικών του ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Μονακό και εξακολουθεί να ελπίζει στην πρόκριση. Ο Σούρερ πέτυχε το «χρυσό» γκολ μετά από παρεμβολή του Ανατολάκη.

Μετά τη νίκη αυτή η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς βρίσκεται στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου με 7 βαθμούς, όσους και η Λίβερπουλ.

Να αποδείξει έμπρακτα τη δήλωσή του ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο επικίνδυνη ομάδα του ομίλου, παρατάσσοντας τη Μονακό με πιο συντηρητικό (για τα δικά του δεδομένα) σύστημα. Εκτός ενδεκάδας ο Σεβαντόν, «μέσα» ο Πλάσιλ για να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στο χώρο του κέντρου.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν άλλωστε, δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με την ενδεκάδα του προηγούμενου Σαββάτου και του 5-1 επί του ΠΑΟΚ. Παρά τις σαφέστατες επιθετικές προθέσεις του Μπάγεβιτς, οι «ερυθρόλευκοι» δεν απείλησαν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο.

Αλλωστε, οι ισορροπίες ήταν λεπτές, ο αγώνας εξαιρετικά κρίσιμος και ο Ολυμπιακός έπρεπε να δώσει μεγάλη προσοχή και στην άμυνα όπου τα κατάφερε. Η μοναδική φορά που «ανησύχησε» ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν στο 23 σε μία προβολή του Αντεμπαγιόρ, πολύ κοντά στο τέρμα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πιο δυνατά στο β ημίχρονο και πολιόρκησε τη Μονακό. Εφτασε μια «ανάσα» από το 1-0, όταν στο 61 το απευθείας φάουλ του Ζιοβάνι άφησε «άγαλμα» τον Ρόμα, όμως η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκών και έφυγε άουτ.

Ο Μπάγεβιτς αποφάσισε ότι είχε έλθει η ώρα για αλλαγές και στο 65΄ έριξε στο ματς τους Καστίγιο, Μάριτς (εκτός οι Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς), όμως στάθηκε άτυχος αφού λίγα λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Μαυρογενίδης τραυματίστηκε κι έτσι ο Ντούσκο αναγκάστηκε να «σπαταλήσει» πολύ γρήγορα την τελευταία του αλλαγή.

Στο 74 οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για την ανατροπή του Καστίγιο από τον Γκιβέ, αλλά ο Μερκ δεν καταλόγισε πέναλτι, σε μια ομολογουμένως πολύ «δύσκολη» φάση.

Παρά το γεγονός ότι ο Γεωργάτος ήταν ιδιαίτερος «ορεξάτος», οι αλλαγές αποσυντόνισαν τον Ολυμπιακό, ενώ η Μονακό έδειχνε απόλυτα ευχαριστημένη με το βαθμό της ισοπαλίας και είχε δώσει πολύ χώρο στους γηπεδούχους, με σκοπό να εκμεταλλευθεί τις αντεπιθέσεις. Ομως, η τύχη βοήθησε τον Ολυμπιακό…

Στο 84 μετά από εκτέλεση φάουλ του Γεωργάτου η μπάλα πέρασε απ όλους και έφτασε στον Γκαμπριέλ Σούρερ ο οποίος εντελώς μόνος μέσα στη μικρή περιοχή του Ρόμα, δεν δυσκολεύθηκε να τη στείλει στα δίχτυα και τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» στα ουράνια.

Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε στα περίπου 10 λεπτά που μεσολάβησαν έως το τελευταίο σφύριγμα του Μάρκους Μερκ. Κράτησε το 1-0 που του δίνει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Μονακό, ενώ έχει την ευκαιρία να «καθαρίσει» ουσιαστικά την πρόκριση, αν νικήσει τη Λα Κορούνια στην επόμενη αγωνιστική (23/11) στο «Καραϊσκάκη».

Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)

Κίτρινες: Πάντος, Στολτίδης, Πλάσιλ, Εβρά, Σκιλασί

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (70΄ Γεωργάτος), Ανατολάκης, Σούρερ, Πάντος, Στολτίδης, Ριβάλντο, Καφές, Τζόρτζεβιτς (65 Μάριτς), Τζιοβάνι (65 Καστίγιο), Οκκάς

ΜΟΝΑΚΟ: Ρόμα, Γκιβέ, Σκιλατσί, Ροντριγκέζ, Εβρά, Ζήκος, Μπερνάρντι (81 Πέρεζ), Πλάσιλ, Καλόν (61 Φάρνερουντ), Σαβιόλα, Αντεμπαγιόρ (74 Σεβαντόν)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024