Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην κορυφή ο Παναθηναϊκός, 4-0 τον Ηρακλή-Ανοστο 0-0 της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό

Στην κορυφή ο Παναθηναϊκός, 4-0 τον Ηρακλή-Ανοστο 0-0 της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό

Στο ΟΑΚΑ έγινε το ντέρμπι, το Καυτανζόγλειο όμως ανέδειξε πρωτοπόρο. ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 χωρίς να προσφέρουν θέαμα στους 63.000 φιλάθλους. Ο Παναθηναϊκός αντιθέτως επικράτησε 4-0 του Ηρακλή και ανέβηκε στο... ρετιρέ της βαθμολογίας.

66

Στο ΟΑΚΑ έγινε το ντέρμπι, το Καυτανζόγλειο όμως ανέδειξε πρωτοπόρο. ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 χωρίς να προσφέρουν θέαμα στους 63.000 φιλάθλους. Ο Παναθηναϊκός αντιθέτως επικράτησε 4-0 του Ηρακλή και ανέβηκε στο… ρετιρέ της βαθμολογίας.

Τα γκολ των «πρασίνων» πέτυχαν οι Μπικόφσκι (26, 30), Κωνσταντίνου και Κυργιάκου (68).

Ηρακλής – Παναθηναϊκός 0-4

Σε… περίπατο μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός την θεωρητικά δύσκολη αποστολή του στο Καυτανζόγλειο. Οι «πράσινοι» συνέτριψαν 4-0 τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 7ης ημέρας της Α Εθνικής, και ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενοι και την ισοπαλία στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Αν εξαιρέσει κανείς ένα καλό σουτ του Μίετσελ στο 4 που έφυγε λίγο άουτ, το πρώτο μισό του πρώτου μέρους δεν προσέφερε συγκινήσεις στους 10.000 φιλάθλους.

Όλα αυτά, μέχρι να μιλήσει ο Ματσέι Μπικόφσκι, που εκμεταλλεύτηκε την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι και με δύο κεφαλιές σε διάστημα πέντε λεπτών – στο 26 από σέντρα του Γκονσάλες και στο 30 από μπαλιά του Βύντρα – νίκησε εις διπλούν τον Αμπάρη και έδωσε σημαντικό προβάδισμα νίκης στον Παναθηναϊκό.

Παραλίγο μάλιστα, μέσα στην «κυανόλευκη»… τρικυμία, οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν και σε τρίτο γκολ, όμως ο Αμπάρης αντέδρασε σωστά στα σουτ των Μάριτς (32) και Κωνσταντίνου (35).

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής είχε την ευκαιρία να μειώσει, όμως το σουτ του Παντελή Καπετάνου (μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Σινιόρι που τραυματίστηκε) πέρασε «ξυστά» άουτ.

Ο «Γηραιός» προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι στις αρχές του δευτέρου μέρους, όμως ο Χαλκιάς εξουδετέρωσε το φάουλ του Νεμπεγλέρα στο 52, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μίετσελ πέρασε μόλις άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 60 δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την ασθενή απόκρουση του Χαλκιά και σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 57 με τον Κωνσταντίνου, που βρέθηκε απέναντι από τον Αμπάρη αλλά αστόχησε στο πλασέ που επιχείρησε.

Ο Κύπριος όμως ενήργησε πιο ψύχραιμα στο 64, όταν βγήκε πρώτος στη μπάλα από την πάσα του Γκονσάλες και αυτή τη φορά πλάσαρε σωστά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, από κόρνερ του Μπασινά, ο Κυργιάκος με κεφαλιά ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των πρωταθλητών και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Έντονες οι αποδοκιμασίες των οπαδών του Ηρακλή κατά της διοίκησης, που ίσως προοιωνίζουν εξελίξεις στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο.

Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες: Κιεϊτά, Μπασινάς, Ιωάννου, Νεμπεγλέρας, Κατσιαμπής

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Νεμπεγλέρας, Σεγκιρί, Σνάουτσνερ (70 Μουζάκα), Πουρσανίδης, Κατσιαμπής, Δρούγας (82 Κ. Καπετάνος), Ιωάννου, Κεϊτά, Σινιόρι (20 Π. Καπετάνος), Μίετσελ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Χαλκιάς, Βύντρα, Κώτσιος, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Μάριτς, Μπασινάς, Σκάτσελ (27 Κωνσταντινίδης), Γκονσάλες, Μπικόφσκι (74 Σαπάνης), Κωνσταντίνου (80 Ντεμπά).

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0

Η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 63.000 φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ, ήταν το μεγάλο κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο από το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναγκάστηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα να μεταβάλλει τα πλάνα του, καθώς ο Ζιοβάνι ανέβασε πυρετό και έμεινε εκτός 18αδας, όπως και ο Παντελής Καφές, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» εμπιστεύθηκε στην εντεκάδα τον Καστίγιο και τον Μάριτς, ενώ ο Φερνάντο Σάντος δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στο βασικό σχήμα της «Ένωσης».

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν μάλλον νευρικές στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την υπεροχή και να δείχνει πιο επικίνδυνος, αλλά να υστερεί στην τελική προσπάθεια.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να ενδιαφέρονται περισσότερο να κρατήσουν το «μηδέν» στην άμυνά τους και μόνο με αντεπιθέσεις προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη.

Στο 17, ο Καστίγιο επωφελήθηκε από μια κόντρα και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αντί να πλασάρει όμως προτίμησε να πασάρει (ανεπιτυχώς) στον Οκκά και η ευκαιρία χάθηκε.

Ο νεαρός Ουρουγουανός βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 28, όμως το σουτ που επιχείρησε κι ενώ ήταν αμαρκάριστος πέρασε ψηλά άουτ. Λίγο νωρίτερα (25), μετά από φάουλ του Γεωργάτου, ο Ριβάλντο έπιασε την κεφαλιά από κοντά, και σε αυτή την περίπτωση όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η μοναδική απάντηση της ΑΕΚ στις φάσεις αυτές ήρθε στο 32, όταν ο Τζιωρτζόπουλος έκανε ωραία κούρσα από τα αριστερά, όμως το γύρισμα που επιχείρησε ήταν πολύ δυνατό για να προλάβει ο επερχόμενος Λυμπερόπουλος.

Όσο περνούσε η ώρα, οι δύο ομάδες έδειχναν μάλλον ικανοποιημένες με την ισοπαλία και σε κάθε περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένες να ρισκάρουν. Ο Σάντος έκανε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα, αλλά η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Ολυμπιακό, παρά το ότι ο Μπάγεβιτς απέσυρε τους αρνητικούς Καστίγιο και Ριβάλντο.

Το παιχνίδι στο δεύτερο 45λεπτο ήταν ισορροπημένο και κάποιες στιγμές σκληρό, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις. Η Ένωση ήταν αυτή που πλησίασε σε δύο περιπτώσεις στο γκολ, όμως στο 69 ο Νικοπολίδης έδειξε τα αντανακλαστικά του στην προσπάθεια του Κατσουράνη (είχε βγει στην «πλάτη» της άμυνας) να περάσει τη μπάλα από πάνω του.

Στο 80 ο Πετκόφ, μετά από σύγχυση στα καρέ των «ερυθρολεύκων», βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, το σουτ που επιχείρησε όμως δεν ήταν καλό και πέρασε άουτ.

Διαιτητής: Δούρος (Κορινθίας)

Κίτρινες: Ασουνσάο, Μάριτς, Κωστένογλου, Κόντης

ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Τζιωρτζόπουλος, Κωστένογλου, Αλβες, Ρούσεφ (46 Πέτκοφ), Κόντης, Ασουνσάο, Κατσουράνης (90 Σολάκης), Σοάρες, Κρασσάς (46 Κωνσταντινίδης), Λυμπερόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ανατολάκης, Σούρερ, Πάντος, Γεωργάτος, Μάριτς, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς (83 Ταραλίδης), Καστίγιο (53 Βενετίδης), Ριβάλντο (61 Γεωργιάδης), Οκκάς


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024