Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη νίκη για την εθνική, 3-1 το Καζακστάν με πρωταγωνιστές Χαριστέα, Ζαγοράκη

Πρώτη νίκη για την εθνική, 3-1 το Καζακστάν με πρωταγωνιστές Χαριστέα, Ζαγοράκη

Την πρώτη νίκη της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 πέτυχε η εθνική μας με 3-1 επί του καζακστάν στο «Καραίσκάκη». Ο Χαριστέας στο 24 μετά από ενέργεια του 100άρη Ζαγοράκη και στο 45+ αλλά και ο Κατσουράνης στο 85 πέτυχαν τα ελληνικά γκολ.

66

Την πρώτη νίκη της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 πέτυχε η εθνική μας με 3-1 επί του καζακστάν στο «Καραίσκάκη». Ο Χαριστέας στο 24 μετά από ενέργεια του 100άρη Ζαγοράκη και στο 45+ αλλά και ο Κατσουράνης στο 85 πέτυχαν τα ελληνικά γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με χτύπημα πέναλτι του Μπαλτίεφ στο 88.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης παρέδωσε τιμηρικό βραβείο στον Θοδωρή Ζαγοράκη για τη συμπλήρωση 100 διεθνών συμμετοχών. Ο αρχηγός της εθνικής μας (που είναι πλέον και ο ρέκορντμαν συμμετοχών) παρέλαβε από τους συμπαίκτες του μια απομίμηση του τροπαίου του Euro 2004.

Η χαμηλή δυναμικότητα του αντίπαλου επέτρεψε στον Ότο Ρεχάγκελ να παρατάξει ένα πιο επιθετικό, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, σχήμα.

Έτσι, ο Βασίλης Τσιάρτας ξεκίνησε ύστερα από αρκετό καιρό ως βασικός. Στην άμυνα, οι Δέλλας και Καψής ήταν (ως συνήθως) οι κεντρικοί μπακ, με τους Σεϊταρίδη και Φύσσα να τους πλαισιώνουν από δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή, ο Ζαγοράκης κινούνταν από δεξιά, ο Καραγκούνης κάλυπτε το αριστερό άκρο και οι Μπασινάς, Τσιάρτας έπαιζαν στη μέση. Τέλος, ως «δύναμη κρούσης», ο κ. Ρεχάγκελ εμπιστεύθηκε και αυτή τη φορά τους «δοκιμασμένους» Χαριστέα και Βρύζα.

Η ελληνική ομάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία από την αρχή της συνάντησης, όμως χρειάστηκε να περάσουν 24 λεπτά από την έναρξη για να δημιουργηθεί η πρώτη καλή φάση, που απέφερε και το πρώτο γκολ της «γαλανόλευκης» ομάδας: «μαγική» κάθετη μπαλιά του Τσιάρτα στον Ζαγοράκη, υποδειγματικό «άδειασμα» του αρχηγού στον Λιάπκιν και άψογη πάσα στον αμαρκάριστο Χαριστέα για το 1-0.

Νωρίτερα, μόλις στο 3ο λεπτό, οι διεθνείς μας είχαν διαμαρτυρηθεί για ένα «γκρέμισμα» του Δέλλα στη μεγάλη περιοχή, σε στημένη μπάλα (φάουλ του Τσιάρτα), που όμως άφησε «ασυγκίνητο» τον Βούλγαρο διαιτητή της αναμέτρησης.

Ένα λεπτό μετά το ελληνικό γκολ, πάντως, οι φιλοξενούμενοι κινήθηκαν απειλητικά και απώλεσαν καλή ευκαιρία, όταν ο Μπαλτίγεφ έκανε ένα πολύ καλό σουτ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή φάση του Καζακστάν στο πρώτο ημίχρονο, αφού έκτοτε οι παίκτες του Τιμοφέγεφ περιορίστηκαν σε αμιγώς αμυντικό ρόλο.

Έτσι, το 29 ο Τσιάρτας πάσαρε έξοχα στον Χαριστέα που δεν εκτίμησε σωστά τη θέση του Νοβίκοφ και σούταρε πάνω του, στο επόμενο λεπτό καλό σουτ του Τσιάρτα πέρασε άουτ, στο 34 ακυρώθηκε ορθώς γκολ (κεφαλιά του Δέλλα) ως οφ σάιντ και στις καθυστερήσεις έγινε το 2-0: ο Φύσσας διεμβόλισε εντυπωσιακά την άμυνα του Καζακστάν από αριστερά και σέντραρε στον Βρύζα, που έδωσε ασίστ με το κεφάλι στον Χαριστέα και αυτός, με νέα κεφαλιά, διπλασίασε τα τέρματα της εθνικής, και τα δικά του.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι παίκτες του Ρεχάγκελ φάνηκαν να αρκούνται στα κεκτημένα, ενώ το Καζακστάν μπορεί να ήθελε, αλλά δεν μπορούσε.

Πάντως, απείλησε μία φορά στο 70, με τον Κάρποβιτς να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα, που πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Νικοπολίδη.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ζαγοράκης έδωσε τη θέση του στον Καφέ και αποθεώθηκε, ενώ στο 72 ο Γεωργιάδης αντικατέστησε τον Τσιάρτα, σε μια προσπάθεια του Ρεχάγκελ να «φρεσκάρει» την ομάδα που, αλήθεια είναι, είχε τρέξει πολύ.

Στο 79 Καραγκούνης δεν σούταρε όπως έπρεπε απέναντι στον Νοβίκοφ (απέκρουσε), όμως όσα δεν έγιναν σε ολόκληρο ημίχρονο έγιναν στο τρίλεπτο μεταξύ του 86ου και 88ου λεπτού.

ο Κατσουράνης έκανε το 3-0 εκμεταλλευόμενος μια ταχύτατη αντεπίθεση της Ελλάδας και πάσα του Καφέ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κονσταντίνοφ έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φύσσα στον Κάρποβιτς, και ο Μπαλτίγεφ το εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Κοσταντίν Κοσταντίνοφ (Βουλγαρία)

Κίτρινες: Ιρισμέτοφ, Ροντιόνοφ

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης (71 Καφές), Χαριστέας, Τσιάρτας (72 Γεωργιάδης), Φύσσας, Βρύζας, Καψής (60 Κατσουράνης), Καραγκούνης.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Σεργκέι Τιμοφέγιεφ): Νοβίκοφ, Λιάπκιν, Ντουμπίνσκι, Σμάκοφ, Κάρποβιτς, Μπουλέσεφ (66 Σεφτσένκο), Μπαλτίγεφ, Ζαλμαγκαμπέτοφ (69 Καμέλοφ), Τσικούλιν, Ιρισμέτοφ, Ουραζμπάχτιν (53 Ροντιόνοφ).

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

Ουκρανία 5 αγ., 11

Τουρκία 5, 6

Αλβανία 4, 6

Δανία 4, 6

Ελλάδα 4 αγ., 5

Γεωργία 4, 5

Καζακστάν 4, 0

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024