Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός 1-0 τη Λα Κορούνια και τα παίζει όλα για όλα στο «Ανφιλντ»

Ο Ολυμπιακός 1-0 τη Λα Κορούνια και τα παίζει όλα για όλα στο «Ανφιλντ»

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Λα Κορούνια, έμεινε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας του α ομίλου και όμως μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει την πρόκριση! Και όλα αυτά γιατί η Μονακό επικράτησε 1-0 της Λίβερπουλ.

66

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Λα Κορούνια, έμεινε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας του α ομίλου και όμως μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει την πρόκριση!

Και όλα αυτά γιατί η Μονακό επικράτησε 1-0 της Λίβερπουλ. Έτσι στις 8 Δεκεμβρίου ο ολυμπιακός θέλει θετικό αποτέλεσμα στο «Ανφιλντ» επί της Λίβερπουλ, ή ήττα με προϋποθέσεις, έχοντας βάλει τουλάχιστον ένα γκολ!

Η ψυχή του Τζόρτζεβιτς μίλησε στο 68, δίνοντας τη λύση στην επιθετική δυστοκία του Ολυμπιακού και διατηρεί τις ελπίδες πρόκρισης για τους «ερυθρόλευκους».

Σωρηδόν χάθηκαν στο α ημίχρονο οι ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό. Ο Καφές στόχευσε στο δοκάρι της Λα Κορούνια στο 30, ο Οκκάς παρότι μόνος σούταρε πάνω στον Μολίνα στο 9.

Στον αγώνα διατηρήθηκαν δύο παραδόσεις, αλλά έπαυσε να υφίσταται μία. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για την 3η εφετινή νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα του με το ίδιο σκορ (1-0), ενώ η Λα Κορούνια παραμένει ύστερα και από την 5η αγωνιστική η μοναδική ομάδα του Champions League που δεν έχει σκοράρει!

Όσο για την παράδοση που τερματίστηκε, συνίσταται στην πρώτη ήττα της Ντέπορ επί ελληνικού εδάφους. Αγωνιστικά, στο ξεκίνημα του αγώνα, δέσποσε η κλάση του Ζιοβάνι. Ερχόμενος με «κεκτημένη ταχύτητα» από την εντυπωσιακή εμφάνισή του στον αγώνα εναντίον του ΟΦΗ, ξεκίνησε το ίδιο καλά και εναντίον των Ισπανών.

Απλός και συνεργάσιμος με τους συμπαίκτες του, έδωσε δύο καταπλητικές ασίστ στα πρώτα 11 λεπτά, δημιουργώντας ισάριθμες φάσεις για γκολ. Στο 9, με «μαγική» κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Οκκά σε «κατά πρόσωπο μονομαχία» με τον Μολίνα. Η ευκαιρία ήταν μοναδική, αλλά ο Κύπριος επιθετικός αντέδρασε σαν «πρωτάρης», πλασάροντας πάνω τον Ισπανό διεθνή τερματοφύλακα!

Έξι λεπτά αργότερα, πάλι ο «Τζο», τρύπησε με πάσα την άμυνα των Ιβήρων. Ο Βενετίδης ήρθε από πίσω γρήγορα, «έκοψε» στον Ριβάλντο, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε άουτ.

Η επιθετικότητα του Ολυμπακού δημιούργησε άλλη μια καλή φάση σο 15, όταν στο κόρνερ του Ριβάλντο ο Οκκάς (στο πρώτο δοκάρι) έπιασε γυριστή κεφαλιά και υποχρέωσε τον Μολίνα σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 19, σε φάουλ του Τζόρτζεβιτς, ο Στολτίδης έπιασε νέα κεφαλιά που μπλόκαρε ο Μολίνα.

Η Λα Κορούνια πίεζε και κάλυπτε χώρους, όμως επιθετικά ήταν υποτονική. Λογικό, αφού ο μοναδικός επιθετικός της (και αυτός κατ ανάγκην), ο Αλμπέρτο Λούκε, ταλαιπωρείτο ανάμεσα στον Ανατολάκη και τον Σούρερ, ενώ ο «τροφοδότης» του, ο Χουάν Κάρλος Βαλερόν, «ασφυκτιούσε» από την πίεση που του ασκούσε ο Στολτίδης.

Από την άλλη πλευρά, ο Μανουέλ Πάμπλο κρατούσε καλά τη δεξιά πλευρά της Ντέπορ με αντίπαλο τον Τζόρτζεβιτς, ενώ οι στόπερ Σέζαρ και Πάμπλο Αμο δεν είχαν πρόβλημα (εκτός από τη φάση στην αρχή) με τον Οκκά, που μετά τη χαμένη ευκαιρία έδειχνε επηρρεασμένος.

Ο Ζιοβάνι, που θα μπορούσε να απειλήσει με τον όγκο, τη δύναμη και την τεχνική του, κινούνταν συνήθως μακριά από την περιοχή, και οσάκις την πλησίαζε, η αντίπαλη άμυνα «έκλεινε» πάνω του.

Το ίδιο συνέβη και στο 30, σε μια επέλασή του, μόνο που ο Βραζιλιάνος πρόλαβε να περάσει τη μπάλα στον Καφέ που ήρθε από πίσω (οι Ισπανοί διαμαρτυρήθηκαν για οφ σάιντ). Βλέποντας τον Μολίνα να έρχεται πάνω του στην έξοδο που επιχειρούσε, ο Καφές πλάσαρε από πάνω, αλλά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους», που λίγο έλλειψε να την πληρώσουν ακριβά τρία λεπτά αργότερα. Ο Φραν εκτέλεσε κόρνερ, ο Νικοπολίδης δεν έκανε καλή έξοδο, αλλά η κεφαλιά του Σέζαρ πέρασε άουτ. Στο 39, ένα «σόλο» του Λούκε (κέρδισε αρκετές κόντρες) κατέληξε σε αδύναμο σουτ στην αγκαλιά του Νικοπολίδη, και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους, που απείλησαν άμεσα στο 49 με δυνατό σουτ του Λούκε (κομπίνα σε φάουλ), που απέκρουσε σε κόρνερ ο Νικοπολίδης.

Η «απάντηση» του Ολυμπιακού ήταν μια κεφαλιά του Στολτίδη σε φάουλ του Ριβάλντο, από καλή θέση, που μπλόκαρε στη γωνία του ο Μολίνα (56).

Λίγο αργότερα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αντικατέστησε τον Οκκά με τον Γεωργιάδη, που στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα (60) λίγο έλειψε να σκοράρει (τον πίεσε ο Ρομέρο τη στιγμή του σουτ και απέκρουσε ο Μολίνα).

Οι γηπεδούχοι, βλέποντας το χρόνο να κυλά, αύξησαν την πίεση, κι έτσι στο 63 ένα καλό σουτ του Ζιοβάνι εκτός περιοχής, από πάσα του Ριβάλντο, πέρασε άουτ.

Την επομένη φορά, όμως, που ο Βραζιλιάνος σούπερ-σταρ πάσαρε, το «Γ. Καραϊσκάκης» σείστηκε συθέμελα!

Ήταν στο 68΄, όταν σε μια ταχύτατη εναλλαγή ο «Ρίμπο» πάσαρε στον Τζόρτεβιτς που διεμβόλισε κάθετα τον κεντρικό αμυντικό άξονα της Λα Κορούνια, και με αριστερό βολέ στην κίνησε «ξετίναξε» τα δίχτυα του Μολίνα κάνοντας το 1-0.

Αμέσως, ο Χαβιέρ Ιρουρέτα έστειλε στον αγωνιστικό χώρο τον (ανέτοιμο) Παντιάνι, για να πλαισιώσει στην επίθεση τον Λούκε, που παραλίγο να στείλει στην εντατική με… έμφραγμα 33.000 οπαδούς του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις, όταν σε άστοχη έξοδο του Νικοπολίδη πλάσαρε σε σχεδόν άδεια εστία και ο Ανατολάκης ως «από μηχανής Θεός» απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, για να λήξει ο αγώνας λίγο αργότερα εν μέσω αποθέωσης για τους «ερυθρόλευκους» παίκτες.

Διαιτητής: Τέριε Χάουγκε (Νορβηγία)

Κίτρινες: Σούρερ-Ντούσερ, Σέζαρ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Βενετίδης, Ανατολάκης, Σούρερ, Ριβάλντο (86 Μάριτς), Τζόρτζεβιτς, Στολτίδης, Καφές (86 Γεωργάτος), Ζιοβάνι, Οκκάς (57 Γεωργιάδης).

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Μολίνα, Μανουέλ Πάμπλο, Ρομέρο, Πάμπλο Αμο, Σέζαρ, Μουνίτις, Φραν (86 Τσάνγκι), Ντούσερ (71 Παντιάνι), Σκαλόνι (78 Μάουρο Σίλβα), Βαλερόν, Λούκε.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024