Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη και προσπέραση για τον Ολυμπιακό με... οδηγό τον Ριβάλντο

Νίκη και προσπέραση για τον Ολυμπιακό με… οδηγό τον Ριβάλντο

Το μαγικό αριστερό πόδι του Ριβάλντο χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη». Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να εντυπωσιάσουν επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟ, με απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου. Έτσι πέρασαν πρώτοι στη βαθμολογία, με την ΑΕΚ να έχει ένα ματς λιγότερο.

26

Ενα γκολ του Ριβάλντο έκρινε το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έστειλε με απευθείας φάουλ τη μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά στο 30ο λεπτό, διαμορφώνοντας το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0, στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Με τη νίκη τους αυτή οι «ερυθρόλευκοι», στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α εθνικής, ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας με 23 βαθμούς, έναντι 21 της ΑΕΚ (αγωνίζεται αύριο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) και 20 του Παναθηναϊκού.

Η ένταση και το πάθος ήταν δεδομένα στο τελευταίο «κλασικό» ντέρμπι της χρονιάς, με 33.000 οπαδούς του Ολυμπιακού να δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα. Μέσα στο αγωνιστικό χώρο το κλίμα ήταν άψογο με 20 ποδοσφαιριστές να δίνουν μαθήματα ευ αγωνίζεσθαι και επαγγελματικής-συναδελφικής συμπεριφοράς.

Οι δύο που… περίσσευαν είναι αυτοί που έχουν χαρακτηριστεί «κακά παιδιά» εκατέρωθεν: ο Νέρι Καστίγιο με ένα σκληρό τάκλιν στον Μινχ και ο Σωτήρης Κυργιάκος που έσπρωξε δυνατά εκτός φάσης τον Καστίγιο, έδωσαν την αφορμή για να ανάψουν τα… αίματα, χωρίς όμως η κατάσταση να ξεφύγει από τα όρια.

Ο Σκάζνι εξέπληξε αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Μόλις στο 2ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να προηγηθούν, όταν μετά από φάουλ του Τζόρτζεβιτς ο Ριβάλντο βρέθηκε εντελώς μόνος (απίστευτη αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού) στη μικρή περιοχή του Χαλκιά και με απευθείας αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Με πίεση στα 3/4 του γηπέδου, ο Ολυμπιακός διατηρούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς όμως να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις, αν εξαιρέσει κανείς τη φάση του 18΄ όταν ο Γκούμας πρόλαβε την τελευταία στιγμή να διώξει με κεφαλιά, προ του Τζιοβάνι.

Η ευκαιρία παρουσιάστηκε ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ στην ιδανική θέση για το «μαγικό» αριστερό πόδι του Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος έστειλε τη μπάλα ακριβώς εκεί που… απεύχεται ο κάθε τερματοφύλακας, «ξυστά» από την αριστερή (ακάλυπτη) γωνιά του Χαλκιά και στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και στο 41 έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν πρώτα ο Γκονζάλες και στη συνέχεια ο Κωνσταντίνου δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν τη σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αντώνης Νικοπολίδης πραγματοποίησε πολύ δύσκολη απόκρουση σε εξ επαφής σουτ του Γκονζάλες μετά από κόρνερ του Μπασινά, στην καλύτερη στιγμή των «πράσινων» στο πρώτο ημίχρονο.

Στη λήξη του πάντως οι «πράσινοι» διαμαρτύρωνται για υπόδειξη οφσάιντ, που δεν ήταν σε μία φάση που σίγουρα θα μπορούσε να μετατραπεί σε τέρμα.

Ο Ζντένεκ Σκάζνι αποφάσισε να «ρίξει» στο παιχνίδι τον Παπαδόπουλο στο 61΄, στη θέση του Μάρκους Μινχ, κι ενώ οι «πράσινοι» είχαν ήδη αρχίσει να πιέζουν. Ωστόσο, οι περισσότερες επιθετικές τους προσπάθειες προέρχονταν από «στημένες» φάσεις και σταματούσαν (κυρίως) στον Γιώργο Ανατολάκη.

Η πίεση δεν καρποφόρησε και ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι μετά το 70΄ και να αφήσει το χρόνο να κυλά υπέρ του, με χαρακτηριστική άνεση, χωρίς να απειληθεί ούτε στο ελάχιστο. Αυτό διέγνωσε ο Σκάζνι που εννέα λεπτά πριν το τέλος αντικατέστησε τον Χένρικσεν με τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε δημιουργώντας ένα «σούπερ» επιθετικό σχήμα για τον Παναθηναϊκό. Ομως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που απείλησε προς το τέλος του αγώνα με αντεπιθέσεις και σουτ των Ζιοβάνι (84΄), Ριβάλντο (86΄) που εξουδετέρωσε ο Χαλκιάς.

Χωρίς να απειληθεί καθόλου στο β΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός κράτησε το 1-0 και φιγουράρει πλέον πρώτος στη βαθμολογία, μετά τη συμπλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος. Πολύ καλός ο διαιτητής Καζναφέρης, ο οποίος χρειάστηκε να βγάλει αρκετές φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του, ενώ έδειξε την κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) στον Γκονζάλες στις καθυστερήσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Βενετίδης, Βάλλας (+90΄ Κουλουχέρης), Ανατολάκης, Στολτίδης, Καφές (90+ Μάριτς), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο , Καστίγιο (60΄ Γεωργιάδης), Ζιοβάνι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκιάς, Βύντρα, Μινχ (61΄ Παπαδόπουλος), Κυργιάκος, Χένρικσεν (81΄ Ολισαντέμπε), Γκούμας, Μάριτς, Μπασινάς, Γκονζάλες, Σκάτσελ, Κωνσταντίνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024