Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αυτόχειρας» ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός Champions League

«Αυτόχειρας» ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός Champions League

Κρατούσε την τύχη στα χέρια του, όμως δεν έκανε το... καθήκον του. Ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε με 1-0 στο Ανφιλντ ηττήθηκε με 3-1 από τη Λίβερπουλ, αποτέλεσμα που τον άφησε εκτός Champions League σε συνδυασμό με την νίκη πρόκριση 5-0 της Μονακό επί της Ντεπορτίβο. Οι «ευθρόλευκοι» συνεχίζουν στο UEFA.

26

Κρατούσε την τύχη στα χέρια του, όμως δεν έκανε το… καθήκον του. Ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε με 1-0 στο Ανφιλντ ηττήθηκε με 3-1 από τη Λίβερπουλ, αποτέλεσμα που τον άφησε εκτός Champions League σε συνδυασμό με την νίκη πρόκριση 5-0 της Μονακό επί της Ντεπορτίβο. Οι «ευθρόλευκοι» συνεχίζουν στο UEFA.

Ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη 1-0, η πειραϊκή ομάδα είχε «αγκαλιάσει» την πρόκριση. Όμως, το δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα κάνουν πολύ καιρό να το ξεχάσουν αφού, αντί να είναι αυτοί που έπρεπε να νοιώθουν ασφάλεια και σιγουριά, και να ολοκληρώσουν ήρεμοι το παιχνίδι επιστρέφοντας στην Ελλάδα με την πρόκριση, βγήκαν από τα αποδυτήρια με νεύρα, με άγχος αδικαιολόγητο, και μετά το 1-1 έπαιζαν σαν πανικόβλητοι.

Ξεκινώντας όμως από την αρχή… Η Λίβερπουλ ξεκίνησε πολύ επιθετικά, αφενός για να «φοβίσει» τον αντίπαλό της και, αφετέρου, για να σημειώσει το «αγχολυτικό» γρήγορο γκολ που χρειαζόταν. Έτσι, μόλις στο πρώτο τρίλεπτο είχε κερδίσει 4 κόρνερ, στο τελευταίο εξ αυτών ο Χίπια απείλησε άμεσα με κεφαλιά, που έστειλε τη μπάλα άουτ.

Με την πάροδο του χρόνου, ο Ολυμπιακός άρχισε να στέκεται καλύτερα, να «πατάει» πιο σίγουρα στο γήπεδο και να κρατά τους παίκτες των «κόκκινων» μακριά από την εστία του Νικοπολίδη. Μάλιστα, στο 16 το «Ανφιλντ» λίγο έλειψε να «παγώσει», όταν η γυριστή κεφαλιά του Τζέραρντ, που προσπάθησε να απομακρύνει σε φάουλ του Ριβάλντο, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κέρκλαντ.

Αφού ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος το ξεκίνημα ευτύχησε να πετύχει το βασικό στόχο για τον οποίο μετέβη στην Αγγλία: το γκολ. Δημιουργός και εκτελεστής ο Βραζιλιάνος σταρ του πειραϊκού συγκροτήματος, Ριβάλντο. Ο «Ρίμπο» πήρε τη μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή (προς την περιοχή της ομάδας του) και ξεκίνησε μια φρενήρη κούρσα με μέτωπο προς την αντίπαλη εστία.

Βλέποντας ότι ήταν ο τελευταίος παίκτης πριν ο Ριβάλντο βρεθεί απέναντι στον Κέρκλαντ, ο Χίπια ανέτρεψε τον επελαύνοντα νοτιοαμερικάνο έξω από τη μεγάλη περιοχή, περίπου στο σημείο από όπου το περασμένο Σάββατο είχε νικήσει και τον Χαλκιά.

Αυτή τη φορά, το πέρασμα πάνω από το τείχος ήταν δύσκολο, εξαιτίας του «βάρους» του αγωνιστικού χώρου. Βλέποντας τον Νούνιεζ να κινείται και να ανοίγει το τείχος της ομάδας του, ο Ριβάλντο πέρασε τη μπάλα από εκεί, αφήνοντας «άγαλμα» τον Κέρκλαντ. Το 0-1 ήταν γεγονός, και η πρόκριση είχε γίνει, πλέον, ορατή.

Η επανάληψη, όμως, ξεκίνησε αντιστρόφως ανάλογα για τον Ολυμπιακό, αφού στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα, ο νεοεισελθών Σιναμά εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κιούελ (πλευροκόπησε από αριστερά την άμυνα ξεπερνώντας τον Πάντο) και ισοφάρισε σε 1-1. Το γρήγορο γκολ αναπτέρωσε τις ελπίδες της Λίβερπουλ, που χρειαζόταν πλέον άλλα δύο γκολ για να ολοκληρώσει την «ολική επαναφορά» της και να περάσει αυτή στους «16» της διοργάνωσης.

Στο 78΄ο Ράφα Μπενίτεθ απέσυρε τον Μπάρος και πέρασε στη θέση του τον Μέλορ. Ο Ισπανός τεχνικός στάθηκε τυχερός αφού και η δεύτερη αλλαγή του σκόραρε, μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι! Ο Μέλορ εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, αδυναμία του κακού Ζιοβάνι να διώξει τη μπάλα, και σκόραρε με κεφαλιά από σέντρα του Σιναμά.

Όμως, ο «εφιάλτης» δεν είχε τελειώσει για τον Ολυμπιακό, αφού το βολέ του Τζέραρντ στο 86 «τίναξε» τα δίχτυα του Νικοπολίδη, ολοκληρώνοντας ένα επονείδιστο ημίχρονο γι αυτόν και την ομάδα του, που έδειξε ανίκανη να διαχειριστεί την ακριβή «προίκα» που της είχε δωρίσει το γκολ του Ριβάλντο.

Ολόκληρη η ευρωπαϊκή σεζόν χάθηκε για τον Ολυμπιακό σε μόλις 45 λεπτά, και μαζί οι άριστες εντυπώσεις που είχαν αφήσει μέχρι σήμερα οι «ερυθρόλευκοι».

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ράφα Μπενίτεθ): Κέρκλαντ, Φίναν (85΄ Χοσέμι), Χίπια, Τραορέ (46΄ Σιναμά-Πονγκόλ), Ρίισε, Κάραγκερ, Νούνιεζ, Τζέραρντ, Τσάμπι Αλόνσο, Κιούελ, Μπάρος (78΄ Μέλορ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Πάντος, Βενετίδης (85΄ Μάριτς), Ανατολάκης, Σούρερ, Στολτίδης, Καφές, Γεωργιάδης (70΄ Ρέζιτς), Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι (87΄ Οκκάς), Ριβάλντο.

Eπίδειξη δύναμης από τη Μονακό

Μονακό πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» του Champions League, καθώς συνέτριψε 5-0 την αδιάφορη Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ», σε αγώνα για την 6η ημέρα του 1ου ομίλου. Το αποτέλεσμα αυτό σήμανε παράλληλα και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη συνέχεια του θεσμού, αν και οι «ερυθρόλευκοι» προκρίνονταν ακόμη και με ήττα με ένα γκολ διαφορά.

Οι Ισπανοί προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά να πετύχουν το πρώτο τους γκολ στη διοργάνωση, όμως η ομάδα του Ακη Ζήκου (που ήταν και πάλι βασικός) σκόραρε στην πρώτη σημαντική φάση που δημιούργησε, στο 22΄, με τον Σεβαντόν να «σπάει» το τεχνητό οφσάιντ των γηπεδούχων και να πλασάρει ψύχραιμα τον Μουνούα.

Ο Ρόμα στο 33΄ έσωσε την εστία του σε κεφαλιά του σπεσιαλίστα Παντιάνι και λίγο αργότερα οι Μονεγάσκοι «καθάρισαν» το παιχνίδι και την πρόκριση. Ο Γκιβέ στο 37΄ εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Έκτορ και σκόραρε, ενώ δύο λεπτά αργότερα, από πάσα του Σεβαντόν, ο Σαβιόλα έκανε το 3-0.

Η… σεμνή τελετή είχε ήδη τελειώσει και το συγκρότημα του Ντιντιέ Ντεσάμπ μπορούσε ήδη να σκέφτεται την κλήρωση της επόμενης Παρασκευής. Ο Μάικον στο 55΄ και ο Αντεμπαγιόρ στο 76΄ διαμόρφωσαν το τελικό 5-0, με τους οπαδούς της Ντεπορτίβο να ξαναζούν τον «εφιάλτη» του περσινού 8-3 στο «Λουί Ντε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024