Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στον δρόμο για την Γερμανία παραμένει η εθνική μας, 2-1 την Δανία

Στον δρόμο για την Γερμανία παραμένει η εθνική μας, 2-1 την Δανία

Στον χορό της πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ 2006 παραμένει η εθνική μας, μετά το 2-1 επί της Δανίας στο «Καραϊσκάκη» σε ένα ματς που... έσπασε καρδιές. Ζαγοράκης, Μπασινάς σκόραραν για την εθνική μας, ο Ρόμενταλ μετά από λάθος του Νικοπολίδη μείωσε για τους Δανούς.

66

Στον χορό της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 παραμένει η εθνική μας ομάδα, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Δανίας στο «Καραϊσκάκη» σε ένα ματς που… έσπασε καρδιές. Ζαγοράκης, Μπασινάς σκόραραν για την εθνική μας, ο Ρόμενταλ εκμεταλλεύομενος λάθος του Νικοπολίδη μείωσε για τους Δανούς.

Ήταν το παρθενικό γκολ του Ζαγοράκη με τα χρώματα της «κυανόλευκης». Ο αρχηγός ταλαιπωρήθηκε όλο το βράδυ της Τρίτης από υψηλό πυρετό για αυτό ο Ότο Ρεχάγκελ τον αντικατέστησε με την αρχή του β ημιχρόνου με τον Σωτήρη Κυργιάκο.

Ο Κολίνα απέβαλε τον τεχνικό των Δανών, Μόρτεν Όλσεν. Ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα των «βίκινγκς» μετά από 17 αγώνες και η πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια που η εθνική μας πανηγύρισε νίκη επί της Δανίας.

Ήταν στις 15 Οκτωβρίου 1980, ημέρα Τετάρτη και τότε, όταν η «γαλανόλευκη» ομάδα έφευγε νικήτρια με 1-0 από το «Ίντροτς Πάρκεν» της Κοπεγχάγης χάρη στο γκολ του Ντίνου Κούη, που με ένα μακρινό φάουλ είχε παραβιάσει την εστία του Όλε Κβιστ.

Έκτοτε, οι «βίκινγκς» μόνο θετικά αποτελέσματα είχαν να επιδείξουν οσάκις αντιμετώπιζαν την Ελλάδα, δημιουργώντας μια δυσμενή παράδοση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η οποία «έσπασε» τώρα.

Η εικόνα του ματς…

Ο Ότο Ρεχάγκελ προτίμησε αυτή τη φορά να ξεκινήσει την εθνική ομάδα με τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς που υπαγόρευε ένα κλασικό 4-4-2. Τον τραυματία Καψή αντικατέστησε (στη θέση) ο Κατσουράνης, με τον Δέλλα δίπλα και όχι πίσω του.

Με πολλή διάθεση και ακόμη περισσότερο τρέξιμο, γρήγορη κυκλοφορία και σωστή οργάνωση, οι διεθνείς μας απείλησαν για πρώτη φορά στο 8, όταν από λάθος της αντίπαλης άμυνας ο Βρύζας σούταρε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σόρενσεν έπεσε σωτήρια στην αριστερή γωνία του για να βγάλει τη μπάλα κόρνερ σε φάουλ του Καραγκούνη, ο οποίος μετά την πάσα που δέχθηκε στην εκτέλεση του κόρνερ έπιασε πολύ ωραίο σουτ αστοχώντας για λίγο.

Στο 17 κεφαλιά του Βρύζα πέρασε επίσης άουτ, ενώ στο 22 ο Γιαννακόπουλος «έψαξε» την πάσα αντί να σουτάρει, όντας στην μεγάλη περιοχή -αλλά αριστερά- του Σόρενσεν. Η Ελλάδα κυριαρχούσε κατά κράτος των Δανών στον αγωνιστικό χώρο, και αυτή η καταφανής ανωτερότητα έμελλε να «καρποφορήσει» στο 25ο λεπτό.

Ο Ζαγοράκης, εκτέλεσε πολύ γρήγορα το φάουλ που είχε κερδίσει ο Χαριστέας, κι ενώ το τείχος των Δανών ακόμη στηνόταν, αιφνιδίασε τον Σόρενσεν κάνοντας το 1-0, και σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής ύστερα από 101 διεθνείς συμμετοχές!

Στο 31 ο Γκράβεσεν υπέπεσε σε πέναλτι επί του Γιαννακόπουλου σε στημένη φάση (φάουλ του Καραγκούνη). Ο Αγγελος Μπασινάς με εξαιρετικό πλασέ ψηλά στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα της Αστον Βίλα έκανε το 2-0 και ξεσηκώνοντας τις εξέδρες.

Η εξέλιξη του αγώνα ανάγκασε τους Δανούς να προσπαθήσουν να αντιδράσουν, κι έτσι στο 42 ο Νικοπολίδης χρειάστηκε να επέμβει σε δύο χρόνους στο σουτ του Γκράβεσεν.

Ο τερματοφύλακας της Ελλάδας έχασε τη μπάλα – την οποία φαινόταν να ελέγχει – σε γύρισμα (από αριστερά) του Πέρες και ο Ρόμενταλ μείωσε σε 2-1 ενώ παίζονταν οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Όλσεν έστειλε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιόργκενσεν στη θέση του Πέρεζ, ενώ ο Ζαγοράκης, που ήταν άρρωστος (ίωση) είχε αφήσει τη θέση του στον Σωτήρη Κυργιάκο, που αμέσως ανέλαβε το μαρκάρισμα του Τόμασον, ενώ στη θέση του αρχηγού προωθήθηκε ο Κατσουράνης.

Το δεύτερο μισό του αγώνα κύλησε χωρίς φάσεις ως το 70ο λεπτό, όταν ο Νικοπολίδης χρειάστηκε να επεμβεί σο μακρινό φάουλ του Γκράβεσεν, και να αποκρούσει δύσκολα το «πονηρό» συρτό σουτ σε κόρνερ.

Στην εκτέλεσή του, και ύστερα από τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στην ελληνική εστία, ο Τόμασον σούταρε από πολύ κοντά πάνω στον Νικοπολίδη χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Η Ελλάδα βρισκόταν πια σε κατάσταση άμυνας, αφού είχε χάσει το κέντρο, κι έτσι στο 77 ο Νικοπολίδης έκανε μεγάλη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Ρόμενταλ, ύστερα από σέντρα του Τόμασον.

Οι Δανοί είχαν κυριαρχήσει, και στο 84 ζήτησαν πέναλτι σε ακούσιο χέρι του Σεϊταρίδη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Μόρτεν Όλσεν, που φώναζε τόσο πολύ ώστε ανάγκασε τον Κολίνα να τον στείλει εκτός γηπέδου.

Η μεγάλη ευκαιρία των «βίκινγκς», πάντως, χάθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο ανίκητος στο δεύτερο ημίχρονο Νικοπολίδης «ρέφαρε» το λάθος του στο γκολ, και πέφτοντας με αυτοθυσία μπροστά στον Μάντσεν απέτρεψε την ισοφάριση, ενδεχομένως δε και πολλά… εμφράγματα στις κερκίδες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης».

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Κατσουράνης, Φύσσας, Μπασινάς, Ζαγοράκης (46 Κυργιάκος), Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης (60 Καφές), Βρύζας (46 Αμανατίδης), Χαριστέας

ΔΑΝΙΑ: Σόρενσεν, Πάουλσεν, Γιένσεν, Κρόλντρουπ, Λούστου (65 Νίλσεν Π.), Πρίσκε, Γκράβερσεν, Γιένσεν Ν. (69 Μάντσεν), Πέρες (46 Γιόργκεσεν), Ρόμενταλ, Τόμασον

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024