Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκ για τον Ολυμπιακό στην Κρήτη, πλησίασε στους δύο βαθμούς ο ΠΑΟ

Σοκ για τον Ολυμπιακό στην Κρήτη, πλησίασε στους δύο βαθμούς ο ΠΑΟ

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλευτηκε ο Παναθηναϊκός την ήττα σοκ του Ολυμπιακού με 2-1 από τον Εργοτέλη. Οι Κρητικοί αν και με 10 παίκτες από το 64 πήραν τη νίκη στο 92 και έτσι οι «πράσινοι» πλησίασαν στους δύο βαθμούς, μετά το κρίσιμο 1-0 στο Αιγάλεω.

26

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλευτηκε ο Παναθηναϊκός την ήττα σοκ του Ολυμπιακού με 2-1 από τον Εργοτέλη. Οι Κρητικοί αν και με 10 παίκτες από το 64 πήραν τη νίκη στο 92 και έτσι οι «πράσινοι» πλησίασαν στους δύο βαθμούς, μετά το 1-0 στο Αιγάλεω, ενώ η ΑΕΚ απέχει πλέον από τους «ερυθρόλευκους» μόλις τρεις.

Εργοτέλης – Ολυμπιακός 2-1

Γιορτή για το ποδόσφαιρο θέλησε να κάνει ο Εργοτέλης το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και κατάφερε να το κάνει μεγάλη γιορτή και για τους φιλάθλους του. Μέσα στο γεμάτο από κόσμο Παγκρήτιο στάδιο και αγωνιζόμενος με δέκα παίκτες από το 64, έκανε τη μεγάλη έκπληξη και νίκησε 2-1 την πειραϊκή ομάδα, που σε δύο αγωνιστικές πήρε μόλις ένα βαθμό και έχασε τη μεγάλη διαφορά, που είχε στη βαθμολογία.

Τα σημάδια της κούρασης ήταν εμφανή πάνω στους ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος μάλιστα κράτησε στον πάγκο τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ωστόσο οι «ευρθρόλευκοι» είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, αλλά δεν τις εκμεταλεύθηκαν. Από τη δική τος μεριά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό και μόλις στο 3 απέκτησαν το προβάδισμα, όταν ο Λαμπράκης έδωσε στον Αντο και αυτός έκανε το 1-0. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεχγο του αγώνα και υπήρχαν στιγμές που έπαιζε τον αντίπαλό του στο μισό γήπεδο. Τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 21` με πέναλτι που κέρδισε ο Γεωργάτος από τον Πάρβου και εκτέλεσε εύστοχα ο Ριβάλντο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ, έχασε όμως ο Οκκάς μια καλή ευκαιρία στο 26 κι έτσι η λήξη του ημιχρόνου βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες.

Στο β` ημίχρονο ο Ολυμπιακός κυνήγησε το γκολ της νίκης, αλλά αρχικά στάθηκε άτυχος, όταν στο 50 και από φάουλ του Γεωργάτου, ο Ανατολάκης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ήταν άστοχος, καθώς ο Οκκάς στο 54 και ο Γεωργάτος στο 57, απέτυχαν να σκοράρουν από καλή θέση. Στο 64 ο Ολυμπαικός απέκτησε και την αριθμητική υπεροχή. Ο Σουτζής έπιασε τον Οκκά από τη φανέλα, τον έριξε κάτω, αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Οσο περνούσε η ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν για να πάρουν τη νίκη, χωρίς αποτέλεσμα και σαν να μη φτάνει αυτό, ήρθε στις καθυστερήσεις το μοιραίο χτύπημα. Ο Ογκουνσότο έφυγε με ταχύτητα στην αντεπίθεση, πλάσαρε τον Νικοπολίδη κι έκανε το 2-1, δίνοντας έτσι τη μεγάλη νίκη στον Εργοτέλη.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Αργυράκης, Οικονομάκης, Φιλέκοβιτς, Σουτζής, Σλίχτινγκ, Σιλά, Πάρβου (82 Σπυριδάκης), Λαμπράκης (62 Βοσκαρίδης), Αντο, Ογκουνσότο (93 Φαλέμι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Γεωργάτος, Σούρερ, Ανατολάκης, Κωστούλας, Καστίγιο (71 Ντ Ακόλ), Καφές, Οκκάς, Ριβάλντο (61 Τζόρτζεβιτς), Μάριτς (86 Ταραλίδης).

Αιγάλεω – Παναθηναϊκός 0-1

Με υπερπολύτιμο εκτός έδρας «τρίποντο» συνοδεύτηκε η πρώτη παρουσία του Αλμπέρτο Μαλεζάνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» επικράτησαν του «Σίτι» με 1-0, χάρη στο τέρμα του Γκέκα στο 29ο λεπτό της συνάντησης.

Δύο ευκαιρίες, όλες για τον Παναθηναϊκό, σημάδεψαν το πρώτο ημίχρονο. Στο 7 ο Σαπάνης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σιντιμπέ, μετά από κεφαλιά πάσα του Γκέκα, αλλά ο γκολκίπερ του Αιγάλεω με εντυπωσιακή έξοδο πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο άσος του Παναθηναϊκού.

Ενα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα. Μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Μινχ, ο Γκέκας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και, παρά την πίεση του Αγγου, κατάφερε με δεξί γυριστό σουτ πάνω στην κίνηση να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σιντιμπέ, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του (0-1).

Στο 49` ο Παναθηναϊκός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν η μπάλα από την κεφαλιά του Κωνσταντίνου, μετά από «συστημένη» σέντρα του Μπασινά, κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο 58` ο Νικολόπουλος έπεσε μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού από το μαρκάρισμα του Κώτσιου, όμως ο κ. Μαζαράκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τρία λεπτά αργότερα ο Σίμιτς γύρισε την μπάλα, ο Αγρίτης επιχείρησε το σουτ, η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκαλίνοβιτς στην τελευταία καλή ευκαιρία στον αγώνα, αφού λίγο η κούραση, λίγο η σκοπιμότητα χάλασαν την καλή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Πάντως, το Αιγάλεω στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων θα μπορούσε να «κλέψει» ένα βαθμό, όμως ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε ενστικτωδώς την κόντρα από το σώμα του Μακρή και στη συνέχεια ο νεαρός επιθετικός του Αιγάλεω με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της «πράσινης» εστίας.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Αλεξόπουλος, Αμπονσά, Ψωμάς, Εντουσέι, Αγγος (60 Σίμιτς), Φωτάκης, Μπάρκογλου (70 Μακρής), Μανουσάκης (46 Νικολόπουλος), Τσάτσος, Αγρίτης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Μορίς, Βύντρα, Μινχ, Αντριτς, Μπασινάς (88` Μάριτς), Σαπάνης (81 Κωνσταντινίδης), Χαραλαμπίδης, Κωνσταντίνου, Γκέκας (+90 Παπαδόπουλος).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024