Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με... σβηστή μηχανή η εθνική μας 2-0 την Αλβανία, παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης

Με… σβηστή μηχανή η εθνική μας 2-0 την Αλβανία, παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης

Στο... ρελαντί η εθνική μας, επιβλήθηκε της Αλβανίας με 2-0 στο «Καραϊσκάκη» και παραμένει στο κατόπι της Ουκρανίας στον δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2006. Χαριστέας και Καραγκούνης ήταν οι σκόρερ. Δεν θα παίξει στην Τουρκία ο Ζαγοράκης. Ατυχος ο Καψής.

66

Με την μηχανή στο… ρελαντί, η εθνική μας ομάδα επιβλήθηκε της Αλβανίας με 2-0 στο «Καραϊσκάκη» και πήρε το «τρίποντο», που τη διατηρεί στο κατόπι της Ουκρανίας στον δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2006.

Χαριστέας και Καραγκούνης ήταν οι σκόρερ. Δεν θα παίξει στην Τουρκία ο Ζαγοράκης που είδε κίτρινη κάρτα.

Με τους Κυργιάκο, Γκούμα στην άμυνα ξεκίνησε η Ελλάδα, αφού προέκυψε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Μιχάλη Καψή. Ο διεθνής αμυντικός είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα, ωστόσο λίγο πριν βγει στο γήπεδο αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Δοκίμασε να κάνει ασκήσεις, δεν τα κατάφερε κι έτσι ο Ότο Ρεχάγκελ αναγκάστηκε να τον αλλάξει, βάζοντας στη θέση του τον Γκούμα, ενώ στη 18άδα πέρασε ο Βύντρα.

Ο Ότο Ρεχάγκελ επέλεξε να παίξει με λίμπερο και ανέθεσε το ρόλο αυτόν στον Κώστα Κατσουράνη, ενώ δίπλα του τοποθέτησε δύο στόπερ, τον Γκούμα και τον Κυργιάκο.

Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξαν εκπλήξεις, με τον Γιαννακόπουλο να κινείται στο αριστερό άκρο. Από την άλλη μεριά, ο Χανς Πέτερ Μπρίγκελ, προσπάθησε να ξεπεράσει τις πολλές απουσίες που είχε στην αμυντική γραμή, με ένα πολυπρόσωπο αμυντικό σχήμα.

Έδωσε χώρο στην Ελλάδα και είχε στα πλάνα του να κυνηγήσει τις αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα κάποιων ποδοσφαιριστών του, όμως ούτε μια φορά δεν έγινε επικίνδυνη η ομάδα του.

Η ελληνική προσπάθησε να αναλάβει από την πρώτη στιγμή το ρόλο του «αφεντικού» στην αναμέτρηση. Και στο 12ο λεπτό βρέθηκε κοντά στο γκολ.

Ο Μπασινάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Κατσουράνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Καραγκούνης με δυνατό σουτ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Λίκα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο ρυθμός φάνηκε να πέφτει στη συνέχεια, αλλά μετά το 25 οι ποδοσφαιριστές του Ρεχάγκελ άρχισαν πάλι να ανεβάζουν ρυθμό και στο 30 ένα ξερό σουτ του Βρύζα τράνταξε για δεύτερη φορά το οριζόντιο δοκάρι του Λίκα.

Τελικά, το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 34.

Ο Μπασινάς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Χαριστέας, ανάμεσα από πολλούς Αλβανούς κατάφερε να πάρει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Μοναδικό αρνητικό σημείο, η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Ζαγοράκης στο 44. Τώρα, ο αρχηγός της Εθνικής θα χάσει το κρίσιμο παιχνίδι στην Τουρκία.

Με ένα φάουλ του Μπασινά στο 56 και την κεφαλιά του Βρύζα, που πέρασε μόλις άουτ, ξεκίνησε το β ημίχρονο.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα και ήταν ελάχιστες οι φορές που κάποια φάση ξεσήκωσε τον κόσμο, όπως το πολύ καλό σουτ του Ζαγοράκη στο 70, που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Βέβαια, ο κόσμος ξεσηκώθηκε και στο 80, όταν – πάλι σε φάουλ του Μπασινά – ο Γιαννακόπουλος πετάχθηκε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφ-σάιντ και έτσι το γκολ ακυρώθηκε.

Πέντε λεπτά αργότερα (85), ο Ζαγοράκης έδωσε στον Βρύζα, που με το στήθος έστρωσε την μπάλα στον Καραγκούνη κι αυτός, με δυνατό σουτ, την έστειλε στα δίχτυα για να γράψει το 2-0.

Στο 89 ο Ρεχάγκελ πέρασε μέσα τον Φάνη Γκέκα, που έτσι έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα. Με την ιαχή «Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές» ολοκληρώθηκε το νικηφόρο παιχνίδι για την Ελλάδα.

Διαιτητής: Μπερτράν Λαγιέκ (Γαλλία)

Κίτρινες: Ζαγοράκης, Κυργιάκος, Γιαννακόπουλος, Λάλα, Κανά

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, Γκούμας, Κυργιάκος, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος (87 Αμανατίδης), Βρύζας (89 Γκέκας), Χαριστέας.

ΑΛΒΑΝΙΑ: Λίκα, Μπεγκίρι, Οσμάνι, Κανά, Σκέλα, Λάλα, Μουκάι (46 Ράκλι), Ντούρο (83 Ντάλκου), Μπογκντάνι (65 Τάρε), Χατζί, Λίκι.

* Τρία άτομα συνελληφθησαν πριν την έναρξη του ματς. Αποδοκιμασίες κούστηκαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Αλβανίας. Επεισόδια μικρής έναρξης στα Εξάρχεια μετά τη λήξη του ματς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024