Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οριστική διακοπή στο Αρης-Ηρακλής, νίκη-χρυσάφι της Καλαμαριάς επί του ΠΑΟΚ

Οριστική διακοπή στο Αρης-Ηρακλής, νίκη-χρυσάφι της Καλαμαριάς επί του ΠΑΟΚ

Διεκόπη οριστικά ο αγώνας Αρης-Ηρακλής λόγω εισβολής φιλάθλων στο γήπεδο. Τραυματίστηκαν Κατσαμπής, Αμπάρης. Επεισόδια εκτός γηπέδου. Νίκη-χρυσάφι για την Καλαμαριά, 2-1 τον ΠΑΟΚ. Η Ξάνθη 1-0 την Καλλιθέα, στο 0-0 Ιωνικός, ΟΦΗ. Το Αιγάλεω 2-1 την Χαλκηδόνα.

66

Να μην ξαναρχίσει ο αγώνας Αρης-Ηρακλής αποφάσισε ο διαιτητής Μπριάκος, περίπου δύο ώρες μετά τη διακοπή του λόγω εισβολής φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο του «Κλ. Βικελίδης» και ενώ το σκορ ήταν 2-1 για τον «Γηραιό».

Ένσταση κατέθεσε ο Αρης για αντικανονική διακοπή του αγώνα, ζητώντας την επανάληψή του, καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα, παίρνει την κατιούσα για την β Εθνική.

Κεφαλιά (!) από οπαδό δέχθηκε ο αρχηγός των φιλοξενουμένων, Τάσος Κατσαμπής και μεταφέρθηκε στο «Ιπποκράτειο», όπως και ο Αμπάρης, που τραυματίστηκε στο ζυγωματικό όταν συγκρούστηκε με τον Κουεμάχα, όταν εκείνος σκόραρε.

Στην εντατική μονάδα της «Γενικής Κλινικής» νοσηλεύεται με ταχυκαρδία ο α αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Θεόφιλος Πατέλης.

Τα γεγονότα έλαβαν χώρα μετά την μείωση του σκορ από τον Κουεμάχα στο 41, ενώ είχε σημειωθεί και μία μικρότερης διάρκειας διακοπή όταν ο Ηρακλής είχε προηγηθεί με 2-0 (27 Ιωάννου, 33 Φορτούζι).

Συμπλοκές σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο (επί των οδών Μαρτίου και Ν. Εγνατία) ανάμεσα σε οπαδούς του Αρη και αστυνομικές δυνάμεις, που συνόδευαν τους οπαδούς του Ηρακλή, κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο.

Οι «κίτρινοι» κινήθηκαν απειλητικά, ρίχνοντας πέτρες και μάρμαρα, οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα, διαλύοντας τις ομάδες τους.

Στο φύλλο αγώνα, ο διαιτητής Θανάσης Μπριάκος αναφέρει λεπτομερώς όλα τα χρονικά σημεία διακοπών του αγώνα λόγω της εισβολής των οπαδών του Αρη στον αγωνιστικό χώρο, αναφέρει τη ρίψη καπνογόνων και πλαστικών μπουκαλιών από τους οπαδούς των γηπεδούχων, σημειώνει ωστόσο ότι η αστυνομική δύναμη στο γήπεδο δεν στάθηκε ικανή να επιβάλει την τάξη. Το λόγο πλέον έχει ο αθλητικός δικαστής.

Οι δύο ομάδες έως τη στιγμή της διακοπής αγωνίζονταν με τις εξής συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Κολτσίδας, Νάιντος, Αμπελάς, Νεμπεγλέρας, Μουράφσκι, Σανχούρχο, Μπενίσκος, Κουεμάχα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Σνάουτσερ, Σεγκιρί, Κατσαμπής, Στεφανής, Πουρσανίδης (20` Ιωάννου), Κέιτα, Λαγός, Επαλέ, Παπαποστόλου, Φορτούζι.

* Η Καλαμαριά νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ και μετά από αυτές τις εξελίξεις ελπίζει βάσιμα στην παραμονή της.

Η Ξάνθη 1-0 την Καλλιθέα, ανέβηκε ξανά στην 4η θέση. Στο 0-0 έμειναν Ιωνικός και ΟΦΗ. Το Αιγάλεω 2-1 την Χαλκηδόνα.

Τα τελικά αποτελέσματα:

Αιγάλεω-Χαλκηδόνα 2-1 (2 Μπάρκογλου, 53 Νικολόπουλος – 45 Κορακάκης)

Ξάνθη-Καλλιθέα 1-0 (Λουτσιάνο)

Ιωνικός-ΟΦΗ 0-0

Απόλλων Καλαμαριάς-ΠΑΟΚ 2-1 (65, 66 Κλέιτον – 6 Μίετσελ)

Καλαμαριά – ΠΑΟΚ 2-1

Σπουδαίας σημασίας νίκη σημείωσε ο Απόλλων Καλαμαριάς επί του ΠΑΟΚ (2-1).

Οι φιλοξενούμενοι στο 6 με τον Μίετσελ, αλλά οι «Πόντιοι» με δύο τέρματα του Κλέιτον σε ένα δίλεπτο (68, 69) πήραν το τρίποντο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα και στην πρώτη, ουσιαστικά, ευκαιρία του κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Ήταν το 6ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο πολύ καλός τον τελευταίο καιρό, Θεοδωρίδης, με όμορφη μπαλιά βρήκε τον Μίετσελ στην… πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ζαφειρόπουλου.

Έτσι η Καλαμαριά, που ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη για να ελπίζει σε παραμονή, βρέθηκε νωρίς νωρίς με την πλάτη στον τοίχο και να κυνηγάει στο σκορ.

Στο 8ο λεπτό ο Βέλα Τζούνιορ βρέθηκε σε καλή θέση αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό, και η δεύτερη στο 13 όταν ο Κλέιτον έπιασε ένα καλό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε παίκτες του ΠΑΟΚ και κατέληξε στα χέρια του Φερναντέζ.

Ο Απόλλωνας έχασε δύο καλές ευκαιρίες, στο 59 και στο 63 με τους Κλέιτον και Χατζί αντίστοιχα αλλά και στις δύο περιπτώσεις απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Η πίεση που ακούσαν οι γηπεδούχοι ήταν μεγάλη και μέσα σε ένα δίλεπτο, όχι μόνο κατάφεραν να ισοφαρίσουν αλλά και να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Η αρχή έγινε στο 68 όταν ο Κλέιτον βρέθηκε αμαρκάριστος στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και με κοντινή προβολή έκανε το 1-1.

Ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος παίκτης με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ «γράφοντας» το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας)

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Ζαφειρόπουλος, Νικολόπουλος, Φυτανίδης, Παπαδόπουλος, Κλέιτον, Ουέλινγκτον (+90 Ορφανός), Σπυρόπουλος (89 Κούσας), Ηλιάδης, Πετκάκης (73 Καραλιόπουλος), Χατζί, Βέλα Τζούνιορ

ΠΑΟΚ: Φερναντέζ, Κουτσόπουλος, Εγκωμίτης (46 Ανδράλας), Καρυπίδης, Ουντέζε (50 Χασιώτης), Βαγγελής, Θεοδωρίδης, Μέγκαχετ, Φουτσίνι, Μίετσελ (50 Σκαρμούτσος), Χριστοδουλόπουλος

Ξάνθη-Καλλιθέα 1-0

Η Ξάνθη απέδειξε για μια ακόμη φορά τη δυναμική της, ειδικά μέσα στην έδρα της, επικρατώντας της Καλλιθέας με 1-0, με γκολ του μόνιμου σκόρερ της, Λουτσιάνο.

Η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά η σφιχτή άμυνα της Καλλιθέας δεν άφηνε πολλά περιθώρια … κινήσεως στην περιοχή της.

Στο 62ο λεπτό ο Βραζιλιάνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έφθασε τα 16 γκολ την εφετινή σεζόν, αποδεικνύοντας πως είναι η κυρίαρχη αγωνιστική φυσιογνωμία στο μικρό θαύμα της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Μαχράτζε(73 Ζαπρόπουλος), Παβιό, Σίκοφ, Τοροσίδης, Κορδονούρης (46 Νικάσιο), Λουτσιάνο(79 Κλέμπερ) Μπαϊκαρά, Κάραμπας, Μελισσάς, Πρίττας, Καζάκης

Καλλιθέα: Μπαρτζώκας, Γκεοργκίεφ, Βόκολος, Αγγελόπουλος, Καρατζάς, Κουλακιώτης, Τζωρμπατζάκης, Πέτκοβιτς (50 Τελκίνσκι), Σαββίδης, Αλεξανδρής (67΄Τσίγκας), Κουτσοσπύρος

Αιγάλεω – Χαλκηδόνα 2-1

Νίκη που μπορεί να μεταφραστεί σε Ευρώπη, πέτυχε το Αιγάλεω που επικράτησε 2-1 της Χαλκηδόνας και παρέμεινε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα ανεξάρτητα από την τελική εξέλιξη στον αγώνα του Ηρακλή.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα από πολύ νωρίς. Στο 6ο λεπτό, ο Αγρίτης ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών κλήθηκε να εκτελέσει ο Μπάρκογλου ο οποίος έδωσε και το προβάδισμα στο Αιγάλεω.

Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης, όταν από το κόρνερ του Παππά, ο Κορακάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιντιμπέ διαμορφώνοντας το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το Αιγάλεω πήρε τη νίκη όταν στο 54 ο Μπάρκογλου πάσαρε στον Νικολόπουλο και εκείνος με σουτ δεν δυσκολεύτηκε να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία του Ανδριόλα.

Διαιτητής: Κουκλάκης

ΑΙΓΑΛΕΩ (Ίλιε Ντουμιτρέσκου): Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Εντουσέι, Μανουσάκης, Ψωμάς, Αγρίτης (74 Αγγος), Φωτάκης, Τσάτσος, Μπάρκογλου (+90 Χρήστου), Νικολόπουλος (81 Μακρής).

ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Κουτσοκώστας, Κόρμπος, Παππάς, Κούτσης (80 Θέμελης), Κατεμής, Σωτήρχος (62 Ηλιόπουλος), Ζαχαρόπουλος, Σίμος, Κορακάκης, Χάλαρης (77 Δήμος).

Ιωνικός – ΟΦΗ 0-0

Σε ένα ματς, στο οποίο οι θεατές κόντεψαν να… κοιμηθούν, ο Ιωνικός και ο ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα.

Ο Ιωνικός μετά από αυτό το αποτέλεσμα, εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία των «μεγάλων».

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου είχε μικρό προβάδισμα στις επιθετικές πρωτοβουλίες, ο ΟΦΗ είχε στόχο την ισοπαλία και τα κατάφερε ενισχύοντας τις ελπίδες του για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Σιημητράς, Οφρυδόπουλος, Βουρεξάκης (59 Ζίφκοβιτς), Γκούντμαν, Λετιέρι (80 Ντα Κόστα), Γαβριλόπουλος, Ρόκας, Ισά (72 Πουλόπουλος), Ουκάρ, Νατσούρας, Κοϊμπρα

ΟΦΗ: Σηφάκης, Κολιτσιδάκης, Κουνενάκης, Αρβανίτης, Πίτσος, Κουτσουρές (63 Σταυρακάκης), Νταβίνσον, Χατζατριάν, Τόμας, Μαχλάς (+90 Δέντσας), Καζαντζής (85 Τριανταφύλλου)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024