Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στόχος επετεύχθη για την εθνική, κράτησε τη 2η θέση στα προκριματικά του Μουντιάλ

Στόχος επετεύχθη για την εθνική, κράτησε τη 2η θέση στα προκριματικά του Μουντιάλ

Η θέληση έγινε πραγματικότητα και η εθνική ομάδα πήρε στην Κωνσταντινούπολη την ισοπαλία με 0-0 από τη Τουρκία. Οι διεθνείς κράτησαν έτσι την δεύτερη θέση του προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ και αναμένουν το ματς της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη με την Ουκρανία.

26

Η θέληση έγινε πραγματικότητα και το αποτέλεσμα που ήθελε η εθνική ομάδα το πήρε στην Κωνσταντινούπολη, αποσπώντας την ισοπαλία με 0-0 από τη Τουρκία. Οι διεθνείς κράτησαν την δεύτερη θέση του προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ και αναμένουν το ματς της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη με την Ουκρανία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παραμένει φαβορί για τη θέση που οδηγεί μπαράζ, όμως απομακρύνθηκε πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Ουκρανία.

Η φανατισμένη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 32.000 θεατές στο κατάμεστο στάδιο «Ισμέτ Ινονού» επηρρέασε τους διεθνές μας στο πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης.

Έκαναν εύκολα το λάθος κάτω από την πίεση των Τούρκων και τους έδωσαν τη δυνατότητα να πλησιάσουν απειλητικά την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη. Πάντως, με εξαίρεση τη φάση του 8ου λεπτού, όταν απέκρουσε το σουτ του Εμρέ που βρέθηκε μόνος του πλάγια δεξιά στη μεγάλη περιοχή, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν χρειάστηκε να επέμβει σε άλλη περίπτωση, αφού οι γηπεδούχοι ήταν φλύαροι στις κινήσεις τους.

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, η εθνική ισορρόπησε το παιχνίδι και έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Νικοπολίδη. Η «σφιχτή» διάταξη του Οτο Ρεχάγκελ ήταν για μία ακόμη φορά αποτελεσματική, παρά τις απουσίες των «στυλοβατών» Ζαγοράκη και Δέλλα.

Οι κινητήριοι μοχλοί της Τουρκίας (Μπαστούρκ, Καραντενίζ, Εμρέ) δεν βρήκαν χώρο δράσης, οι Ελληνες μέσοι μάρκαραν σωστά, Καψής και Γκούμας (που προτιμήθηκε του Κυργιάκου για τη βασική ενδεκάδα) έκοβαν σχετικά άνετα και ο Κώστας Κατσουράνης έκανε ξανά σπουδαία δουλειά σε θέση λίμπερο.

Ομως, ούτε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατόρθωσε στο πρώτο μέρος να κινηθεί απειλητικά προς την περιοχή του Ρουστού. Χαριστέας και Βρύζας δεν τροφοδοτήθηκαν σωστά και οι παίκτες του Ερσούν Γιανάλ απομάκρυναν μάλλον εύκολα όποιον κίνδυνο πήγε να δημιουργηθεί.

Μοναδική επιθετική αναλαμπή για τους πρωταθλητές Ευρώπης, η φάση του 37΄. Το πλάγιο του Σεϊταρίδη (είχε την τιμητική του σήμερα, καθώς έκλεισε τα 24 χρόνια του) έφερε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή, Βρύζας και Χαριστέας έπαιξαν «βόλεϊ» με κεφαλιές, όμως ο Ρουστού πρόλαβε τελευταία στιγμή και έδιωξε τη μπάλα με γροθιές πάνω από το κεφάλι του Γιαννακόπουλου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία καλή στιγμή των γηπεδούχων, στο 50΄. Από σέντρα του Ουμίτ Οζάτ από αριστερά, ο Φατίχ Τεκέ βρέθηκε αμαρκάριστος σε πλεονεκτική θέση, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε πήγε κατευθείαν στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.

Η απάντηση της εθνικής ήρθε άμεσα και παραλίγο να της δώσει το προβάδισμα. Οι εσωτερικές αλλαγές του Ρεχάγκελ, που πέρασε τον Χαριστέα στην κορυφή της επίθεσης και στα δεξιά τον Γιαννακόπουλο, έφεραν αποτέλεσμα και η ελληνική ομάδα «άγγιξε» το γκολ στο 54΄.

Η συνεργασία των δύο στην αντεπίθεση έβγαλε τον άσο της Μπόλτον σε πλεονεκτική θέση, αυτός καθυστέρησε και αρχικά κλείστηκε, αλλά κατάφερε να αποφύγει έναν αντίπαλο και να εξαπολύσει ένα δυνατό σουτ, που «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Ρουστού.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Καραγκούνης προσπάθησε με σουτ έξω από την περιοχή να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος όμως πετάχτηκε στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Η Τουρκία στη συνέχεια ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα, καθώς οι διεθνείς μας έδειχναν κουρασμένοι. Η είσοδος του Τουντσάι Σανλί έδωσε νέα πνοή στους γηπεδούχους και ο επιθετικός της Φενέρμπαχτσε έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 69΄ όταν το βολέ που επιχείρησε «έγλειψε» το κάθετο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά που έπιασε από καλή θέση (αλλά πιεζόμενος) έφυγε πάνω από τα γκολπόστ του Νικοπολίδη.

Η εθνική απείλησε εκ νέου σε αντεπίθεση στο 77΄, με τον Χαριστέα να στρώνει αυτή τη φορά στον Λάκη (που είχε μπει αλλαγή αντί του Γιαννακόπουλου).

Όμως, ο Ελληνας μεσοεεπιθετικός δεν έκανε καλό κοντρόλ, ο Ρουστού βγήκε και του έκλεισε το οπτικό πεδίο και το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε δεν είχε δύναμη και κόπηκε εύκολα από τους αμυντικούς. Αυτή ήταν η τελευταία επικίνδυνη επίσκεψη των παικτών του Οτο Ρεχάγκελ στην αντίπαλη εστία.

Στο υπόλοιπο του αγώνα, οι Τούρκοι πίεσαν, όμως τους έλειπε η ουσία, τη στιγμή που οι διεθνείς μας επέδειξαν… ολύμπια ψυχραιμία σε κρίσιμες φάσεις. Ο τραυματισμός του Εμρέ που αντικαταστάθηκε και η αποβολή του Γιλντιράι Μπαστούρκ με δεύτερη κίτρινη στο 89΄ ήταν δύο επιπλέον εμπόδια για τους γηπεδούχους, που δεν μπόρεσαν να τα ξεπεράσουν.

Ετσι, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, όπως ακριβώς και στο Καραϊσκάκη στις 8 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ρουστού, Τολγκά, Εμρέ (78΄ Σερκάν), Ουμίτ Οζάτ, Αβτσί (46΄ Τουντσάι), Φατίχ Τεκέ, Μπαστούρκ, Χαμίτ Αλτιντόπ, Τσισμίρ, Καραντενίζ (61΄ Νετσάτι), Τοραμάν.
ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Μπασινάς, Γκούμας, Καψής, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος (66΄ Λάκης), Χαριστέας, Βρύζας.

Aντιεθνικά πανό

Δύο αντιεθνικά πανό κατά της Ελλάδας αναρτήθηκαν από τους Τούρκους στο «Ισμέτ Ινονού». Το ένα αναφερόταν στην Μικρασιατική καταστροφή με τίτλο «Σμύρνη 1992, χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στην κολύμβηση», ενώ το άλλο στην άλωση της Κωνσταντινούπολης, γράφοντας «1453».

Η βαθμολογία
(σε 8 αγώνες)

1. Ουκρανία 20
2. Ελλάδα 15
3. Τουρκία 13
4. Δανία 9
5. Αλβανία 9
6. Γεωργία 5
7. Καζακστάν 0

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024