Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός ξανά στο ρετιρέ της Α Εθνικής-Δεν είχαν απώλειες Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός ξανά στο ρετιρέ της Α Εθνικής-Δεν είχαν απώλειες Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο.. ρετιρέ της βαθμολογίας της Α Εθνικής, καθώς νίκησε την Ξάνθη με 2-0 στο «Καραϊσκάκη». Με Κονσεϊσάο, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ. Επεισόδια και συλλήψεις στο Παγκρήτιο. Με χτύπημα πέναλτι του Σαλπιγγίδη, ο ΠΑΟΚ 1-0 τον Πανιώνιο.

66

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο.. ρετιρέ της βαθμολογίας της Α Εθνικής, καθώς νίκησε την Ξάνθη με 2-0 στο (επιτέλους με φιλάθλους) «Καραϊσκάκη».

Με αυτογκόλ της Ξάνθης και χτύπημα πέναλτι του Τζόρτζεβιτς, ο Ολυμπιακός προηγείται 2-0 της Ξάνθης στο «Καραϊσκάκη».

Μοιραίος παίκτης των Θρακιωτών ο Τοροσίδης, που έβαλε αυτογκόλ, έκανε πέναλτι που εκμεταλλεύτηκε ο Τζόρτζεβιτς και αποβλήθηκε.

Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η Ξάνθη, αφού αποβλήθηκε και ο Αντζας για μαρκάρισμα ως τελευταίος παίκτης στον Ντάνι.

Με πρωταγωνιστή τον Κονσεϊσάο, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 του ΟΦΗ στο «Παγκρήτιο».

Επεισόδια και συλλήψεις στις εξέδρες, μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων.

Ο Σαλπιγγίδης με χτύπημα πέναλτι (που κέρδισε ο Μίετσελ) έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου στην Τούμπα.

Την Δευτέρα, στις 21:00, παίζουν Αιγάλεω – Ηρακλής.

Τα αποτελέσματα:

Ολυμπιακός – Ξάνθη 2-0 (2 Τοροσίδης αυτ., 54 Τζόρτζεβιτς)

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 1-0 (Σαλπιγγίδης 45+1)

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2 (65 Κονσεϊσάο, 68 Παπαδόπουλος)

Ολυμπιακός – Ξάνθη 2-0

Το δυνατό ξεκίνημα και στα δύο ημίχρονα έφτασε για να χαρίσει στους νταμπλούχους Ελλάδας το «τρίποντο», καθώς προηγήθηκαν μόλις στο 2 με αυτογκόλ του Τοροσίδη και «καθάρισαν» το ματς στο 54ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζόρτζεβιτς.

Στη φάση της εσχάτης των ποινών αποβλήθηκε, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Τορωσίδης, διευκολύνοντας το έργο των νικητών, ενώ η Ξάνθη ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες εξαιτίας και της αποβολής του Αντζα, με απευθείας κόκκινη, στο 78 όταν μάρκαρε, από πίσω, τον Ντάνι που έφευγε μόνος του προς την εστία των ακριτών.

Το γρήγορο αυτογκόλ της Ξάνθης ήταν αυτό που έκρινε τον αγώνα και έλυσε τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, γεμίζοντάς τους αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Μπορεί η Ξάνθη να ισορρόπησε τον αγώνα αργότερα, ο Ολυμπιακός όμως είχε καθαρό μυαλό λόγο του γρήγορου τέρματος και οι παίκτες του αγωνίζονταν με μεγαλύτερη άνεση.

Η ομάδα του Τροντ Σόλιντ, έχοντας για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος τους οπαδούς στο πλευρό της, ξεκίνησε με αρκετό πάθος και το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Καφές επιχείρησε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Τοροσίδης σε προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα κατά λάθος στα δίχτυα του Πιζανόφσκι.

Ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα, συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, δεν κατάφερε ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία.

Ο Τουρέ έπαιξε σε ρόλο στόπερ ενώ ο Ντάνι έκανε το ντεμπούτο του για πρώτη φορά φέτος στην αρχική 11άδα, χωρίς πάντως στο πρώτο ημίχρονο να κάνει κάτι το σημαντικό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό αφού ο Στολτίδης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Τοροσίδη και αφού ο παίκτης της Ξάνθης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Τζόρτζεβιτς έκανε το 2-0 ξεγελώντας τον Πιζανόφσκι.

Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Kαφές (Ολυμπιακός), Λουτσιάνο, Τοροσίδης, Λαμπριάκος (Ξάνθη)

Κόκκινες κάρτες: Τοροσίδης (δύο κίτρινες), Άντζας (απευθείας κόκκινη)

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος (46 Μαυρογενίδης), Ανατολάκης, Γεωργάτος, Στολτίδης, Τουρέ, Καφές, Ριβάλντο, Μπαμπανγκίντα, Ντάνι, Τζόρτζεβιτς.

Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Τοροσίδης, Σίκοφ, Παβιό (71 Kαζάκης), Παπαδημητρίου, Άντζας, Έμερσον, Τσικίνιο, Μινέιρο, Λουτσιάνο, Λαμπριάκος.

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2

Ένα τρίλεπτο «ξέσπασμα» στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου στάθηκε αρκετό για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε άνετα του ΟΦΗ με 2-0 στην Κρήτη και παρέμεινε σε τροχιά κορυφής.

Μοιρασμένο σε γενικές γραμμές ήταν το πρώτο 45λεπτο, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί την υπεροχή, όμως να μην μπορεί να βρει δίχτυα.

Στο 3 ο Πίτσος σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 8` ο Γκέκας δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση. Στο 14 ο Σηφάκης μπλόκαρε την παράλληλη σέντρα του Γκέκα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο διεθνής επιθετικός, μόνος προ του Σηφάκη, αστόχησε.

Ανάλογη φάση και στο 16 με τους ίδιους πρωταγωνιστές και ίδια κατάληξη, ενώ στο 43 ο Κουνενάκης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Γκαλίνοβιτς με μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Γκαλίνοβιτς.

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 60ο λεπτό ο Νίλσον απομάκρυνε πάνω στην γραμμή το σουτ του Μαχλά, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του Παναθηναϊκού, που νωρίτερα (56) θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά η κεφαλιά του Παπαδόπουλου έστειλε την μπάλα άουτ.

Η «λύτρωση» για τον Παναθηναϊκό, ήρθε από το πρώτο γκολ του Φλάβιο Κονσεϊσάο, ο οποίος εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα φάουλ στέλνοντας την μπάλα αρχικά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σηφάκη και στην συνέχεια στο βάθος της εστίας των Κρητικών.

Τρία λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» εξασφάλισαν την νίκη, καθώς ο Φλάβιο εκτέλεσε νέο φάουλ, έστειλε την μπάλα συστημένη στον Παπαδόπουλο, ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0.

Στο 77 ο Μάντζιος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σηφάκη από πλεονεκτική θέση και στο 90 ο Χαραλαμπίδης πλάσαρε στο δοκάρι μετά από έξυπνη μπαλιά του Φλάβιο, στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

ΟΦΗ: Σηφάκης, Ντάβιντσον, Γκονζάλες, Tόμας (74 Καζάντζης), Κόλτζος, Ντεγιάνοφ, Σταυρακάκης, Κουνενάκης, Πίτσος, Μαχλάς, Νουαφόρ (62 Τριανταφύλλου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Μόρις, Γκούμας, Βύντρα, Κονσεϊσάο, Γκονζάλες (72 Αντριτς), Xαραλαμπίδης, Βόουτερ, Παπαδόπουλος (80 Τόργκελε), Γκέκας (56 Μάντζιος).

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 1-0

Σε τροχιά Ευρώπης διατηρήθηκε ο ΠΑΟΚ, που χωρίς να εντυπωσιάσει, επικράτησε στην Τούμπα του Πανιωνίου με 1-0, χάρη στο πέναλτι που κέρδισε στο 45` ο Μίετσελ και εκτέλεσε ο Σαλπιγγίδης.

Στο πρώτο 45λεπτο καμία ομάδα δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε μία φλύαρη υπεροχή, όμως ο Πανιώνιος ήταν πολύ καλά στημένος στο γήπεδο.

Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 19 όταν ο Σικαμπάλα έκανε σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Μίετσελ που επιχείρησε κεφαλιά «ψαράκι» δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, χάνοντας μία καλή ευκαιρία.

Στο 36 ο Γιαννόπουλος μετά από κόρνερ του Μπρέσκα βρέθηκε μόνος προ του Φερνάντεζ στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά που έπιασε έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φουτσίνι εκτέλεσε φάουλ, ο Βάνιακ έχασε την μπάλα αλλά απομάκρυναν οι αμυντικοί και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί.

Ο Μίετσελ ανετράπη από τον Τσιχόν, ο Πολατιάν έδειξε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σαλπιγγίδης, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να διατηρήσει τα κεκτημένα και δεν δυσκολεύθηκε ιδιαίτερα, αφού οι όποιες προσπάθειες του Πανιωνίου δεν βρήκαν στόχο.

Στο 47 ο Σαλπιγγίδης σούταρε δυνατά στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Φερνάντεζ στο 56ο λεπτό.

Στην συνέχεια, η δράση του αγώνα περιορίσθηκε κυρίως στην μεσαία γραμμή, χωρίς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Ωστόσο, στο 76ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Βάνιακ μπλόκαρε έγκαιρα την παράλληλη σέντρα του Σικαμπάλα που είχε στόχο τον Φουτσίνι.

Διαιτητής: Πολατιάν (Πέλλας)

Κίτρινες : Γιαννόπουλος, Κιάσσος, Ναλιτζής, Σικαμπάλα, Ζαγοράκης

ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Ακιέλ, Ουντέζε, Χασιώτης, Χαραλάμπους, Ζαγοράκης, Σικαμπάλα, Φουτσίνι (89 Καρυπίδης), Μαλαδένης (59 Μπαλάφας), Σαλπιγγίδης, Μίετσελ (59 Χριστοδουλόπουλος).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βάνιακ, Κοντοδήμος, Τσιχόν, Γιαννόπουλος, Μαγκντί (46 Σέπαρντ), Ναλιτζής, Κιάσσος (84 Εξουζίδης), Μάκος, Σμίλιανιτς, Φερνάντεζ, Μπρέσκα (60 Οραβετς).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024