Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο 88ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη εκτός έδρας νίκη και το Κύπελλο UEFA

Στο 88ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη εκτός έδρας νίκη και το Κύπελλο UEFA

Στο καταραμένο τελευταίο δεκάλεπτο έπεσε και πάλι ο Ολυμπιακός, ο οποίος επί 88 είχε στα χέρια του την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο Champions League. Ο Χέλσταντ ισοφάρισε 1-1 για την Ρόζενμποργκ, σημαίνοντας τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και από το Κύπελλο UEFA.

26

Στο καταραμένο τελευταίο δεκάλεπτο έπεσε και πάλι ο Ολυμπιακός, ο οποίος επί 88 είχε στα χέρια του την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο Champions League, και πάλι όμως έφυγε ηττημένος από το «Λέκερνταλ».

Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να είχε αποβληθεί στο 85 ο Πάντος, που υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Νικοπολίδης στην εκτέλεση του Ρίσετ.

Στο 88 όμως ο Χέλσταντ έσβησε τα «ερυθρόλευκα» όνειρα και σήμανε το αποκλεισμό του Ολυμπιακού και από το Κύπελλο UEFA.

Έτσι πήγε χαμένο το σουτ βολίδα με το οποίο ο Ριβάλντο είχε ανοιξει το σκορ στο 25.

Ρόζενμποργκ: Έ. Γιόνσεν, Μπάσμα, Ρίσετ, Κβάρμε, Ντόρσιν, Στραντ, Σόλι, Σκέλπμπρεντ (Βίνσες), Μπράατεν, Στόρφλορ, Φ. Γιόνσεν.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Σούρερ, Μπουλούτ, Καφές, Τουρέ, Στολτίδης, Μπαμπανγκίντα (Οκκάς), Ριβάλντο, Ντάνι.

Τα αποτελέσματα

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Φενέρμπαχτσε – Μίλαν 0-4 (16, 52, 70 Σεφτσένκο)

Σάλκε – Αϊντχόφεν 3-0 (18 πεν., 72 Κομπιασβίλι)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης – Λιόν 1-1 (41 Γκούτι-72 Κάριου)

Ρόζενμποργκ – Ολυμπιακός 1-1 (88 Χέλσταντ – 25 Ριβάλντο)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Αντερλεχτ – Τσέλσι 0-2 (8 Κρέσπο, 15 Καρβάλιο)

Λίβερπουλ – Μπέτις 0-0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Πόρτο – Ρέιντζερς 1-1 (60 Λισάντρο Λόπες-83 ΜακΚόρμακ)

Ιντερ – Αρτμέντια Μπρατισλάβας 4-0 (28 Φίγκο, 41, 59, 74 Αντριάνο)

Ρόζενμποργκ – Ολυμπιακός 1-1

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τον Γεωργάτο, αφού πριν από το παιχνίδι έγινε αντιληπτό ότι δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, ιδιαίτερα σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά από την αρχή και μπορούν να λένε ότι το α ημίχρονο τους ανήκει, σχεδόν ολοκληρωτικά.

Στο μεγαλύτερο διάστημα είχαν την υπεροχή, κυκλοφόρησαν την μπάλα και επισκέφτηκαν αρκετές φορές την περιοχή της Ρόζενμποργκ, που έδειξε όλο αυτό το διάστημα το κακό της πρόσωπο.

Αυτός που δεν έδειξε τον… κακό του εαυτό ήταν και πάλι ο τερματοφύλακας της νορηβγικής ομάδας, που στο γήπεδο Καραϊσκάκη πραγματοποίησε σειρά εξαιρετικών αποκρούσεων.

Ο Έσπεν Γιόνσεν έκανε το ίδιο και χτες, κυρίως σε δύο περιπτώσεις. Στο σουτ του Μπολούτ μέσα από την περιοχή (12), στη… βολίδα του Τουρέ στο 43 και στη δεύτερη βολίδα του Γάλλου στο 56.

Δεν κατάφερε ωστόσο να κάνει το ίδιο και στο 25. Εκείνη τη στιγμή το σουτ που εξαπέλυσε ο Ριβάλντο ήταν άπιαστο και έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Ο Χέγκμο άρχισε από νωρίς τις αλλαγές. Μέχει το 63 τις είχε κάνει και τις τρεις κι έτσι μετά το 60 η Ρόζενμποργκ άρχισε να ανεβάζει στροφές και να πιέζει για την ισοφάριση, όμως οι ποδοσφαιριστές της αποδείχθηκαν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Όπως στο 58, που ο Φρ. Γιόνσεν έστειλε με κεφαλιά την μπάλα μόλις άουτ, στο 60 που το σουτ του Σόλι είχε την ίδια κατάληξη και στο 70, που ο Ντρόσιν από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε επίσης την μπάλα άουτ.

Το… καταραμένο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε και πάλι την εμφάνισή του σε εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Στο 85 ο Πάντος μέσα στην περιοχή τράβηξε από τη φανέλα τον Φρόντεν Γιόνσεν, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό του Ολυμπιακού.

Την εκτέλεση ο ανάλαβε ο Ρίστερ, όμως ο Νικοπολίδης απέκρουσε. Κι ενώ όλοι πίστεψαν ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να κάνει το… πολυπόθητο διπλό, ήρθε δύο λεπτά αργότερα ο Χέλσταντ να τρυπώσει στην «ερυθρόλευκη» άμυνα και να κάνει το 1-1.

Ήταν 28ο εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Champions League, που έμεινε χωρίς νίκη.

Διαιτητής: Πολ Αλέρτς (Βέλγιο)

Κόκκινες: 85 Πάντος (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Στολτίδης, Ντάντι

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Εσπεν Γιόνσεν, Ντόρσιν, Ρίσετ, Κβάρμε, Μπάσμα, Στραντ (27 Χέλσταντ), Σόλι, Σκιέλμπερντ (10 Βίνσνες), Στρόφλορ, Μπράατεν (63 Οντεγκάαρντ), Φρόντε, Φρόντε Γιόνσεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Μπουλούτ, Σούρερ, Ανατολάκης, Τουρέ, Στολτίδης, Καφές, Μπαμπαγκίντα (71 Οκκάς), Ριβάλντο (86 Μάριτς), Ντάνι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο Φατίχ Τερίμ δοκιμάστηκε, απέτυχε και γι’ αυτό φεύγει!

Ο Τούρκος προπονητής σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να φέρει στον Παναθηναϊκό την αστερόσκονη που τον περιστοίχιζε στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του ώστε να αλλάξει την κατάσταση...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024