Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έσπασε το... ρόδι ο Ολυμπιακός, έστω και στο φινάλε, 2-1 την Ρεάλ στο «Καραϊσκάκη»

Έσπασε το… ρόδι ο Ολυμπιακός, έστω και στο φινάλε, 2-1 την Ρεάλ στο «Καραϊσκάκη»

Γλυκό ήταν το φινάλε των ομίλων του Champions League για τον Ολυμπιακό. Μολονότι το ματς ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την πρώτη εφετινή νίκη τους, με 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης αφήνοντας μια όμορφη γεύση στους φιλάθλους τους. Τα αποτελέσματα.

66

Γλυκό ήταν το φινάλε των ομίλων του Champions League για τον Ολυμπιακό. Μολονότι το ματς ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την πρώτη εφετινή νίκη τους, με 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης αφήνοντας μια όμορφη γεύση στους φιλάθλους τους.

Ο Ριβάλντο έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό επί της Ρεάλ, μετά από καταπληκτική προσπάθεια του Τουρέ.

Ο Ερόλ Μπουλούτ ισοφάρισε σε 1-1 την Ρεάλ για τον Ολυμπιακό.

Ο Σέρχιο Ράμος είχε ανοίξει το σκορ για την Ρεάλ μόλις στο 7ο λεπτό.

Γεμάτη απουσίες η Ρεάλ παρατάχθηκε με πολλούς αναπληρωματικούς στην ενδεκάδα της, με παίκτες της β ομάδας στη 18άδα και με έναν νέο προπονητή, τον Χουάν Ραμόν Λόπες Κάρο, να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο, καθώς την Κυριακή προωθήθηκε από τη β ομάδα στην πρώτη της «βασίλισσας», αντικαθιστώντας τον Βαντελρέι Λουξεμπούργκο.

Από τη δική του μεριά ο Τροντ Σόλιντ δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη. Οι μοναδικές διαφορές με προηγούμενα παιχνίδια ήταν το ότι προτίμησε στην άμυνα τον Καψή από τον Ανατολάκη, ενώ έβαλε τον Καφέ και άφησε έξω τον Οκκά.

Το άσχημο για τον Ολυμπιακό ήταν ότι πολύ νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μόλις στο 7’ ο Ραούλ Μπράβο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Σέρχιο Ράμος πήρε την κεφαλιά από Στολτίδη, Μπουλούτ κι έκανε το 0-1.

Στη συνέχεια παίχθηκε ανοιχτό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, όμως κάποιες ατομικές προσπάθειες του Τουρέ και του Ριβάλντο δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αντίθετα η Ρεάλ βρέθηκε άλλες τρεις φορές κοντά στο γκολ, μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο 16, όταν το φάουλ του Μπαπτίστα πήγε στο δοκάρι του Νικοπολίδη, το 31’ όταν σε σέντρα του Μπαλμπόα ο Ρομπίνιο πλάσαρε, αλλά ο Σούρερ έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και στο 42, όταν ο Σολδάδο απέτυχε να σκοράρει από κοντά.

Όσο γρήγορα δέχθηκε ο Ολυμπιακός το γκολ στο α ημίχρονο, ακόμη πιο γρήγορα ισοφάρισε στην επανάληψη, με τον Μπουλούτ, που στο 49 έπιασε ένα μονοκόματο σουτ και έκανε το 1-1.

Επτά λεπτά αργότερα ο Καφές βρέθηκε απέναντι στον άπειρο Ντιέγκο Λόπες, αλλά την τελευταία στιγμή ο Σέρχιο Ράμος με προβολή του… πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Η πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 69, όταν ο νεοεισελθών Οκκάς μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον αμαρκάριστο Ριβάλντο, που από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Τελικά ο «Ρίμπο» ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο γκολ, ύστερα από ωραία ενέργεια του – κορυφαίου του αγώνα – Γιάγια Τουρέ.

Ο Αφρικανός μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Βραζιλιάνο, που αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έτσι ο Ολυμπιακός πέτυχε μια ιστορική νίκη.

Διαιτητής: Κιμ Μίλτον Νίλσεν (Δανία)

Κίτρινες: Τουρέ – Ντε Λα Ρεδ, Μπαπτίστα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Μπουλούτ, Σούρερ, Καψής (65 Κωστούλας), Στολτίδης, Καφές (80 Μπαμπανγκίντα), Τουρέ, Ντάνι (58 Οκκάς), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς.

ΡΕΑΛ Μ.: Ντιέγκο Λόπες, Ντιόγο, Ραούλ Μπράβο, Σέρχιο Ράμος, Παβόν, Γκράβεσεν, Ντε Λα Ρεδ (80 Χάβι Γκαρσία), Μπαπτίστα, Σολδάδο, Μπαλμπόα (58 Αντριάν Μαρτίν), Ρομπίνιο (80 Χουράδο).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024