Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζει πρώτος ο Ολυμπιακός, 4-0 τη Λάρισα

Συνεχίζει πρώτος ο Ολυμπιακός, 4-0 τη Λάρισα

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την έκτη συνεχόμενη νίκη του, που τον κράτησε στην κορυφή της Α εθνικής ύστερα από 13 αγωνιστικές. Με 4-0 επί της Λάρισας στο Καραϊσκάκη, οι «ερυθρόελυκοι» παρέμειναν ένα βαθμό μπροστά από την ΑΕΚ και εννέα πλέον από τον Παναθηναϊκό.

66

Την έκτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής πέτυχε απόψε ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές επιβλήθηκαν στο Καραϊσκάκη 4-0 της Λάρισας, σε αγώνα για την 13η ημέρα, και επανήλθαν στην κορυφή, ένα βαθμό μπροστά από την ΑΕΚ. Το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ του Νταμπίζα στο 19΄, ενώ τα υπόλοιπα γκολ πέτυχαν οι Οκκάς στο 39΄, Τζόρτζεβιτς στο 70΄ και Μπαμπανγκίντα στο 80΄.

Δύο εξαιρετικές συνεργασίες του Ριβάλντο με τον Οκκά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετές για να πάρουν οι γηπεδούχοι προβάδισμα δύο τερμάτων και ουσιαστικά να «κλειδώσουν» από νωρίς τη νίκη. Στο 19΄, η κάθετη πάσα του Βραζιλιάνου έβγαλε τον Κύπριο τετ-α-τετ με τον Κοτσόλη.

Το πλασέ που επιχείρησε αυτός σταμάτησε στη ρίζα της κάθετης δοκού, αλλά στην επιστροφή της η μπάλα βρήκε το πόδι του Νίκου Νταμπίζα και κατέληξε στα δίχτυα, με τον έμπειρο αμυντικό να συνδυάζει το πρώτο του παιχνίδι απέναντι στην παλιά του ομάδα με μία πολύ άτυχη στιγμή. Ανάλογη φάση έγινε και στο 39΄, όταν και πάλι ο Ριβάλντο έδωσε… μισό γκολ στον Οκκά.

Τη φορά αυτή ο επιθετικός του Ολυμπιακού επέλεξε να «κρεμάσει» με πλασέ τον Κοτσόλη και σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές ήταν οι μοναδικές καλές ευκαιρίες των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο μέρος, ενώ από την πλευρά της η Λάρισα δεν κλείστηκε, αλλά οι προσπάθειές της να κινηθεί απειλητικά προς την αντίπαλη περιοχή δεν είχαν αποτέλεσμα, με εξαίρεση ένα σουτ του Αλωνεύτη στο 42΄ που μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.

Απαλλαγμένοι από το άγχος της νίκης, οι παίκτες του Τροντ Σόλιντ έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ριβάλντο να είναι σε μεγάλα κέφια. Στο 49΄ ο Βραζιλιάνος σούταρε από καλή θέση άουτ, ενώ στο 56΄ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ, το οποίο ο Κοτσόλης έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Τελικά, το 3-0 ήρθε στο 70΄, όταν ο Μπουλούτ βρήκε ωραία τον Τζόρτζεβιτς και αυτός με απευθείας αριστερό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα της Λάρισας, πετυχαίνοντας το όγδοο φετινό του τέρμα (πρώτος σκόρερ) και το 100ο με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής.

Δέκα λεπτά αργότερα, από όμορφη προσπάθεια και γύρισμα του Οκκά, ο Μπαμπανγκίντα με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ολοκλήρωσε το θρίαμβο των «ερυθρολεύκων», που γνώρισαν την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας.

Οι τελευταίοι χειροκρότησαν θερμά και τον Νέρι Καστίγιο, που μπήκε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά, επιστρέφοντας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των πρωταθλητών για πρώτη φορά από τις 24 Σεπτεμβρίου.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σούρερ, Μαυρογενίδης, Μπουλούτ, Ανατολάκης, Στολτίδης (86΄ Γεωργάτος), Τουρέ, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Οκκάς (86΄ Καστίγιο), Ντάνι (57΄ Μπαμπανγκίντα).

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Σίμος, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Μπαχράμης (46΄ Σίσιτς), Αλωνεύτης (72΄ Γκίκας), Τσιάτσιος, Διγκόζης, Σέρμπαν, Παπακώστας (54΄ Σπάσιτς), Κυπαρίσσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024