Χώροι προσευχής και αποχωρητήρια

Φιλικότεροι στους μουσουλμάνους οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου

Φιλικότεροι στους μουσουλμάνους οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου
Οι μουσουλμάνοι θα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση στο Λονδίνο σε σχέση με το Πεκίνο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Λονδίνο
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο το 2012 θα είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ευνοϊκοί και θ’ ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των μουσουλμάνων θεατών κι αθλητών, με ικανό αριθμό τόπων προσευχής και αποχωρητηρίων που δεν θα βλέπουν προς την Μέκκα, ανακοίνωσε σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων (ODA).

Οι μελλοντικές γενεές θα κληρονομήσουν στο Λονδίνο «πάρκα κι αθλητικές υποδομές προσβάσιμες, όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων», τόνισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τζον Αρμιτ.

«Ένας ορισμένος αριθμός από τα αποχωρητήρια δεν θα είναι στραμμένα προς τη Μέκκα» και θα προβλέπονται επίσης χώροι προσευχής με τη δυνατότητα πλύσεων, τόνισε εκπρόσωπος της ίδιας Επιτροπής.

Τα στάδια θα διαθέτουν διαδρόμους για την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, με ειδικές κερκίδες για τους θεατές σε αναπηρικά καροτσάκια, ενώ θα υπάρχουν και ειδικοί χώροι για τις μητέρες που θέλουν ν’ αλλάξουν πάνες στα βρέφη τους και για να αφήνουν τα καροτσάκια τους.

Η Οργανωτική Επιτροπή, για τον σκοπό αυτό, συμβουλεύθηκε πλείστες κοινότητες, θρησκευτικές ομάδες, καθώς και άτομα με αναπηρίες κι αθλητές των Παραολυμπιακών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικοί σύνδεσμοι