Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κύκλος των... 300 χαμένων δειγμάτων, έρευνα της ΔΟΕ

Ο κύκλος των… 300 χαμένων δειγμάτων, έρευνα της ΔΟΕ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να διενεργήσει έρευνα, καθώς ανακαλύφτηκε ότι... έλειπαν τα αποτελέσματα 300 δειγμάτων αντιντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου! Την αποκάλυψη αυτή έκαναν 10 ερευνητές, επικεφαλής των οποίων ήταν η γενική γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκι, Σάρα Λιούις.

89

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να διενεργήσει έρευνα, καθώς ανακαλύφτηκε ότι… έλειπαν τα αποτελέσματα 300 δειγμάτων αντιντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου!

Την αποκάλυψη αυτή έκαναν 10 ερευνητές, επικεφαλής των οποίων ήταν η γενική γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκι, Σάρα Λιούις. Η συγκεκριμένη ομάδα ερευνητών ενημέρωσε με έκθεσή της τη WADA, ότι λείπουν τα αποτελέσματα 300 τεστ, από τους 4.770 ελέγχους που διενεργήθηκαν συνολικά στους Ολυμπιακούς της Κίνας.

Σίγουρα πάντως αυτό το γεγονός αντανακλά αρνητικά στην αξιοπιστία των ελέγχων, που γίνονταν στο Πεκίνο, ενώ υποβαθμίζεται παράλληλα και η πρωτοβουλία της ΔΟΕ να επανεξετάσει τα δείγματα αίματος για την ανίχνευση της εξελιγμένης μορφής ερυθροποιητίνης με την ονομασία CERA.

Ενα άλλο σημείο που αξίζει να σημειωθεί από την 50σέλιδη έκθεση της δεκαμελούς ομάδας είναι ότι το κινέζικο εργαστήριο δεν μπορούσε να ανιχνεύσει μια από τις απαγορευμένες ουσίες, την ινσουλίνη.

Επίσης στην έκθεση υπογραμμίζεται ο μικρός αριθμός αθλητών, που βρέθηκαν θετικοί στην ερυθροποιητίνη, ενώ έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η επισήμανση ότι οι μισές σχεδόν Ολυμπιακές Επιτροπές δεν έδωσαν ακριβείς πληροφορίες για τα whereabouts των αθλητών τους, τα οποία βοηθούν στη διεξαγωγή των ελέγχων εκτός αγώνων.

Πάντως κύκλοι της ΔΟΕ επεσήμαναν ότι έχουν εντοπιστεί τα ίχνη αυτών των χαμένων ελέγχων και ότι όλα τα αποτελέσματά τους είναι αρνητικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024