Φοβούνται ότι θα επηρεάσει τη ΔΟΕ

«Θα επηρεάσει η εκλογή Ομπάμα» λένε στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς του 2016

«Θα επηρεάσει η εκλογή Ομπάμα» λένε στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς του 2016
Τόκιο
Τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας εξέφρασαν την άποψη ότι η εκλογή του Ομπάμα θα δώσει ώθηση στην υποψηφιότητα του Σικάγου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

«Αναρωτιέμαι πως θα αντιδράσουν τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής μόλις εμφανιστεί μπροστά τους ο κ. Ομπάμα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Σικάγο», τόνισε ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τσουνεκάζου Τακέντα, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας του.

Το Τόκιο, που είχε διοργανώσει και τους Ολυμπιακούς του 1964, αντιμετωπίζει έντονο συναγωνισμό για τους Ολυμπιακούς του 2016, καθώς τη διοργάνωση διεκδικούν, εκτός από το Σικάγο, η Μαδρίτη και το Ρίο Ντε Τζανέιρο.

«Ο κ. Ομπάμα έχει καλό λόγο και είναι πολύ δημοφιλής. Σίγουρα θα αποτελέσει πρόβλημα για την Ιαπωνία», τόνισε το μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας, Τομιάκι Φουκούντα.

Η ψηφοφορία για τη πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2016 θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2009 στην Κοπεγχάγη, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από www.sport.gr