Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σοφοκλής Πιλάβιος διάδοχος του Β.Γκαγκάτση στην προεδρία της ΕΠΟ

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος διάδοχος του Β.Γκαγκάτση στην προεδρία της ΕΠΟ

Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) εξελέγη το Σάββατο ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος συγκέντρωσε 44 ψήφους, έναντι 11 του ανθυποψηφίου του Βίκτωρα Μητρόπουλου. Ο κ. Πιλάβιος διαδέχεται τον Βασίλη Γκαγκάτση. Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος μίλησε για νοθεία στη διαδικασία, ενώ προσέθεσε ότι επιθυμεί να δωθεί λύση μέσω της δικαστικής οδού. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Θανάσης Κανελλόπουλος, θα είναι ο τακτικός εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

30

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ εξελέγη το Σάββατο ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος συγκέντρωσε 44 ψήφους, έναντι 11 του ανθυποψηφίου του Βίκτωρα Μητρόπουλου.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, διάδοχος πλέον του Βασίλη Γκαγκάτση στην προεδρία της ΕΠΟ, συγκέντρωσε τις ψήφους 44 Ενώσεων (και της Σούπερ Λίγκας), έναντι 11 ψήφων του Βίκτωρα Μητρόπουλου. Ο τελευταίος μίλησε για νοθεία στη διαδικασία, ενώ προσέθεσε ότι επιθυμεί να δωθεί λύση μέσω της δικαστικής οδού.

Να σημειωθεί ότι οι ΕΠΣ Καρδίτσας και Τρικάλων δεν συμμετείχαν στη διαδικασία, καθώς η πρώτη εμφάνισε δύο πληρεξούσια, ενώ η δεύτερη προς το παρόν είναι διοικητικά ακέφαλη.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Θανάσης Κανελλόπουλος, θα είναι ο τακτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο κ. Κανελλόπουλος εξελέγη με 42 ψήφους, ενώ τη θέση του αναπληρωματικού κατέλαβε ο ταμίας της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης.

Να σημειωθεί ότι υποψήφιος για τη θέση του τακτικού εκπροσώπου της ΕΠΟ στην ΕΟΕ ήταν, αρχικά, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος όμως παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του πριν ξεκινήσουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ομοσπονδίας.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. πιλάβιος έκανε την εξής γραπτή δήλωση:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έδωσε σήμερα με το εκλογικό αποτέλεσμα μια συντριπτική απάντηση στην απόπειρα παλιννόστησης ανθρώπων και λογικών που έχουν από χρόνια απομονωθεί. Οι Ενώσεις-μέλη της ΕΠΟ με όπλο την ενότητά τους, αποφάσισαν ότι το άθλημα πρέπει να αφήσει για πάντα πίσω του το παρελθόν και με ταχύτατους ρυθμούς να πλησιάσει το επίπεδο των προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών. Η τιμή που επεφύλαξαν στο πρόσωπό μου, να είμαι αυτός που θα οδηγήσει τα πράγματα στην επόμενη μέρα, με συγκινεί βαθύτατα και με γεμίζει υποχρεώσεις.

Οι ευχαριστίες μου προς όσους με ψήφισαν είναι δεδομένες. Το ίδιο και η υπόσχεσή μου ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να συμβάλλω από τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων του χώρου. Η ΕΠΟ είναι έτοιμη με σαφή επίγνωση της θέσης και του ρόλου της να προχωρήσει άμεσα σε σειρά πρωτοβουλιών που θα διαμορφώσουν ένα νέο πεδίο συνεργασίας τόσο με την πολιτεία, όσο και με τους φορείς του αθλήματος. Προσδοκούμε στη συνεννόηση  όλων των δυνάμεων ώστε το ποδόσφαιρο να αποκτήσει σε σύντομο χρόνο το ρόλο που έχει στις ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, τόσο ως οικονομικό και επιχειρηματικό μέγεθος, όσο και ως κοινωνικό αγαθό.

Ζητήματα όπως τα οικονομικά προβλήματα των Ενώσεων, η ραγδαία ανάπτυξη της υποδομής, οι εκρήξεις βίας στα γήπεδα, η αναβάθμιση της διαιτησίας και της αθλητικής δικαιοσύνης, η διεύρυνση της ενότητας ερασιτεχνικού και επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η βελτίωση της εικόνας του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι κοινά και ως τέτοια θα αντιμετωπιστούν.

Τέλος, επιθυμώ για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τις Ενώσεις-μέλη για την επιλογή τους στο πρόσωπό μου και υπόσχομαι να διατηρήσω ως κόρη οφθαλμού την ενότητα του χώρου».

Το βιογραφικό του Σοφοκλή Πιλάβιου

Ένας γνήσιος εκπρόσωπος της «νέας γενιάς» των Ελλήνων παραγόντων, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, είναι από σήμερα το μεσημέρι ο νέος διοικητικός ηγέτης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο κ.Πιλάβιος, που συμπλήρωσε πριν από μερικές ημέρες 43 χρόνια ζωής (13.01.1966), υπήρξε απόφοιτος της σχολής Μωραϊτη και εν συνεχεία σπούδασε στη Νομική, ανοίγοντας το δικό του δικηγορικό γραφείο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του. Η «εμπλοκή» του με τον χώρο του ποδοσφαίρου ξεκίνησε το 1997, όταν και συμμετείχε ως μέλος στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της ΕΠΟ, ενώ την περίοδο 2000-2004 υπήρξε υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Τον Σεπτέμβριο του 2004 αποχώρησε από τη θέση που κατείχε στην αθηναϊκή ομάδα προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της ομοσπονδίας με τον συνδυασμό του Βασίλη Γκαγκάτση. Από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, μετά τη νίκη του Μακεδόνα παράγοντα στον συνδυασμό του οποίου ο κ. Πιλάβιος μετείχε, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, ενώ από το 2006 κατείχε τη θέση του αθλητικού εισαγγελέα στην UEFA και από το 2007 ήταν μέλος της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της FIFA.

Πριν παραιτηθεί των καθηκόντων του για να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στις σημερινές εκλογές, από τον Οκτώβριο του 2008 ο Σοφοκλής Πιλάβιος ήταν ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΕΠΟ, μετά την εκ νέου εκλογή του παράταξη Γκαγκάτση, ο οποίος τον όρισε γ αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας. Εκτός αυτού, είχε επίσης αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων, προέδρου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής αδειοδότησης των ομάδων (licensing) και εκπρόσωπου της ΕΠΟ στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024