Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αν δεν υπάρξει ενότητα, ο ΠΑΟΚ θα πεθάνει» λένε στο μπάσκετ του «Δικέφαλου»

«Αν δεν υπάρξει ενότητα, ο ΠΑΟΚ θα πεθάνει» λένε στο μπάσκετ του «Δικέφαλου»

Η επιτροπή του ΑΣ ΠΑΟΚ που ηγήθηκε των συναντήσεων για την εξεύρεση λύσης στη ΚΑΕ ΠΑΟΚ, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση του Μπάνε Πρέλεβιτς, αλλά και στέλνοντας μήνυμα για ενότητα. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αν δεν υπάρξει ενότητα, ο ΠΑΟΚ θα πεθάνει», είπε με απόλυτο ύφος ο επικεφαλής της επιτροπής, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

89

Η επιτροπή του ΑΣ ΠΑΟΚ που ηγήθηκε των συναντήσεων για την εξεύρεση λύσης στη ΚΑΕ ΠΑΟΚ, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση του Μπάνε Πρέλεβιτς, αλλά και στέλνοντας μήνυμα για ενότητα.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αν δεν υπάρξει ενότητα, ο ΠΑΟΚ θα πεθάνει», είπε με απόλυτο ύφος ο επικεφαλής της επιτροπής, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Βέβαια, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αναφορικά με την επόμενη μέρα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς το σχήμα με επικεφαλής τον Μιλτιάδη Κανώτα, αναμένεται να καταθέσει άμεσα την αίτηση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.

«Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ έχει μεγάλο πρόβλημα κι αν δεν τον βοηθήσουμε όλοι να βγει από το αδιέξοδο, θα πεθάνει. Αυτό που θέλαμε ήταν η δημιουργία ενός σκηνικού διαφάνειας, αποτελεσματικότητας, ενότητας και συνεργασίας.

»Πρέπει η νέα διοίκηση να στηριχθεί από τον ΑΣ, την ΠΑΕ, επώνυμους και ανώνυμους φιλάθλους για να φθάσουμε στο σημείο, κάποια στιγμή, να ζήσουμε τα παλιά χρόνια», είπε αρχικά ο κ. Γαλατσόπουλος.

Οι περισσότερες ερωτήσεις που δέχθηκε αφορούσαν την απόρριψη της πρότασης του Μπάνε Πρέλεβιτς, όπου επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων ότι ο ΑΣ ΠΑΟΚ δεν ήθελε την εν λευκώ παράδοση της εταιρίας στον «Τίγρη».

«Καταρχήν, θέλω να τον καλέσω για μια ακόμη φορά να συστρατευθεί στη νέα προσπάθεια. Η επιτροπή είχε θεσπίσει συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης. Κρίθηκε ότι η πρόταση του χρειάζονταν εμπλουτισμό στα οικονομικά και διοικητικά δεδομένα.

»Του προτείναμε να συμπεριληφθεί σε ένα διοικητικό σχήμα, αλλά ο ίδιος δεν ήθελε. Δεν υπήρχε καμία διάθεση να εμπαίξουμε τον Μπάνε, τον οποίον αγαπάμε και είπαμε από τη πρώτη στιγμή ότι τον θέλουμε κοντά μας.

»Δεν απάντησα στα όσα ατυχές είπε, γιατί δεν ήθελε να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί του. Αυτό το θέμα όμως έχει κλείσει οριστικά», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Ο α αντιπρόεδρος του ΑΣ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, επίσης επισήμανε ότι «του προτείναμε να συμπεριληφθεί σε ένα σχήμα, αλλά ήταν κάθετα αρνητικός».

Τα μέλη της επιτροπής εμφανίστηκαν βέβαια για την βοήθεια που θα παρέχει στη νέα υπηρεσιακή διοίκηση τόσο ο ΑΣ όσο και η ΠΑΕ, χωρίς όμως να μπουν σε λεπτομέρειες αναφορικά με το πλαίσιο της συνεργασίας.

«Θεωρώ δεδομένο πως θα βοηθήσουν. Η βοήθεια θα είναι ποικιλότροπη. Εχουν γίνει επίσης επαφές με τον κ. Πατρίδα και τον κ. Αμοιρίδη», είπε ο κ. Γαλατσόπουλος.

Πάντως, τα μέλη της επιτροπής παραδέχθηκαν ότι «εμείς επιλέξαμε τον Νίκο Σταυρόπουλο για την θέση του τεχνικού διευθυντή», αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι οι επιλογές των προσώπων που θα στελεχώσουν τη διοίκηση έγιναν από την ηγεσία του ΑΣ.

Σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό, επισημοποιήθηκε ότι παραμένει σε εκκρεμότητα, παρότι ο Δημήτρης Δρόσος έχει δηλώσει διατεθειμένος να παραχωρήσει τις μετοχές σε φυσικά πρόσωπα που θα του υποδείξει ο ΑΣ ΠΑΟΚ.

«Βάσει των γραπτών στο Υπουργείο Ανάπτυξης, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Δρόσος. Πρέπει να λυθεί αυτό το κομμάτι και ο ΠΑΟΚ να απεμπλακεί από τον Δημήτρη Δρόσο, για να ξεκινήσει η εξυγίανση.

»Εχουμε αναθέσει στην νομική υπηρεσία μια σειρά επαφών με τη πλευρά του κ. Δρόσου ούτως ώστε να παραχωρηθούν οι μετοχές. Δεν έχουμε καμία επαφή με τον κ. Δρόσο κι αν θέλετε τη προσωπική άποψή μου, εφόσον υπάρχει διάθεση, αυτό το θέμα θα τελειώσει μέσα σε μία ημέρα», κατέληξε ο κ. Γαλατσόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024