Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΣΑΚ αποφάσισε απεργία στην πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ

Ο ΠΣΑΚ αποφάσισε απεργία στην πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ

Απεργία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ αποφάσισε ο ΠΣΑΚ μετά τη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών του το βράδυ της Πέμπτης με 151 ψήφους υπέρ και 24 κατά. Ο ΕΣΑΚΕ κάλεσε τον ΠΣΑΚ σε έκτακτη γενική συνέλευση για την Παρασκευή, όμως δύσκολα θα διαφοροποιηθούν τα δεδομένα ώστε το πρώτο τζάμπολ του πρωταθλήματος να γίνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

Απεργία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ αποφάσισε ο ΠΣΑΚ μετά τη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών του το βράδυ της Πέμπτης με 151 ψήφους υπέρ και 24 κατά.

Ο ΕΣΑΚΕ κάλεσε τον ΠΣΑΚ σε έκτακτη γενική συνέλευση για την Παρασκευή, όμως δύσκολα θα διαφοροποιηθούν τα δεδομένα ώστε το πρώτο τζάμπολ του πρωταθλήματος να γίνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, είχε υπογραμμίσει:

«Θεωρούν ότι το μπάσκετ είναι αυτοί. Το μπάσκετ, όμως, είμαστε εμείς. Στις 30 επιστολές που έχουμε στείλει, δεν έχουμε πάρει απάντηση. Ούτε καν στην σύσκεψη της ΕΟΚ θεώρησαν σκόπιμο να μας καλέσουν. Μας αγνοούν και πρέπει να απαντήσουμε».

Μετά το αποτέλεσμα της διαδικασίας, σημείωσε:

«Ίσως πρέπει να διαλυθεί το σύμπαν για να γεννηθεί καινούργιο πρωτάθλημα. Να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο, ώστε να είμαστε υπερήφανοι και να αφήσουμε παρακαταθήκη στους νέους. Θα συνεχίσουμε την απεργία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Δεν πρόκειται για να νέα απεργία, αλλά για λήξη της αναστολής της απεργίας, που είχαμε κάνει πριν από ένα χρόνο».

Διαφώνησε ο Παναθηναϊκός

Aπό την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και υποστήριξε πως καλό θα ήταν να αποφευχθεί η απεργία στην παρούσα χρονική φάση:

«Θα ήταν προτιμότερο να περιμένουμε δυο-τρεις αγωνιστικές, ώστε να δούμε τις προθέσεις τους. Είναι καλό να περιμένουμε λίγο. Επειδή, όμως, κάποιοι από μας είναι υψηλά αμειβόμενοι και μάλιστα με υπερβολικά ποσά, καλό θα είναι να μη μπούμε μπροστά. Μη προκαλέσουμε τη κοινή γνώμη».

O Δημήτρης Παπανικολάου κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος των δηλώσεων που είχε πραγματοποιήσει στην Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του πρωταθλήματος προ ολίγων ημερών:

«Θα είμαι στο πλευρό σας, αλλά ο όποιος αγώνας πρέπει να πετύχει. Να έχουμε εξασφαλίσει, δηλαδή, την θετική του έκβαση. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, αν δεν παίξω φέτος. Το πολύ-πολύ να ‘το κόψω’ νωρίτερα από το τέλος της σεζόν, όπως έχω υπολογίσει. Το θέμα είναι αν η πλειοψηφία αντέχει να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μακριά από τα γήπεδα. Προτείνω να δοθεί μια διορία στους φορείς».

Απουσία Ολυμπιακού και στήριξη Μπουρούση

Οι παίκτες του Ολυμπιακού λόγω προπόνησης την ίδια ώρα με τη Συνέλευση απουσίασαν, όμως στάλθηκε επιστολή του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος προσωπικά τάχθηκε υπέρ της απεργίας.

«Θα συνεχίσουμε την απεργία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και να λυθούν τα προβλήματα. Είμαστε ανασφάλιστοι. Η κατάσταση με τις ομάδες να μην πληρώνουν έχει φθάσει σε κατάσταση ατιμωρησίας. Σήμερα (σ.σ.: Πέμπτη) έγινε μια δημοκρατική διαδικασία και ελπίζουμε να γίνει αύριο (σ.σ.: Παρασκευή) το ίδιο στον ΕΣΑΚΕ» σχολίασε ο Γιώργος Παυλίδης.

www.sport.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024